Motorda Olan Titreşimin Sebepleri Nelerdir?

Arkadaşlar kararsızlık yaşıyorum ve aptallaştım ben çin zannetmedim motoru almaya karar verdim elemanla anlaştık para takas ve işlemler kaldı. Ne gibi sorunlar yaşarım lanet olsun neden aldım dermiyim. puff çin çan çon olmiim

anlamadım bir daha anlatsana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Arkadaşlar,

Espri mahiyetinde olmuş amma bu Krank' da oluşan Balans gerçekten önemlidir. Balans kısacası dönen parçaların simetrik olarak eşit ağırlıkta olmasıdır. Basit bir örnek ile, dönen bir tekerleğin bir tarafına bir ağırlık monte ederseniz, dönüş sırasında, özellikle Kritik Devir dediğimiz devir aralıklarında ciddi vibrasyonlara sebep olurlar.

Karnkların işleme kalitesi ve mühendislikdeki hassasiyet vibrasyona doğrudan yansır:) silindir (dolayısı ile Krank Webi) sayısı düşük, heleki tek silindirli motorlarda bu daha da önem taşır. Krank Webinin ağırlığını karşılamak üzere Karşı ağırlık tabir ettiğimiz parçalar kullanılır ki bunlar, Balans Ayarının yapıldığı hassas torna tezgahlarında işlenerek gerekli ağırlıklara ayarlanırlar. Krank'a bağlı Volant'ın da çapı ve ağırlığının hesaplanması ve bu hesaplara sadık kalınarak kaliteli işlenmesi yine titreşimin azalmasına yarar.

Şaka gibi başladı ama:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

BANA DA bu şekilde anlatılmıştı krank mili balans fln :) yaw yaw ne gibi sorunlar yaşaya bilirim arkadaşlar regalde. titreşimi gördük başka ne işler açabilir başıma?

Al kendi kendine gör öğren diosunuz yani :silent:

Son düzenleme:
yavaş yavaş kranktan ses gelmeye başlar daha sonra bu ses her gün çoğalır ve bir gün krank keser,krank keserse motor iptal olur biyel kolları içerde çok değişik yerlere saplanabilir(hatta silindirden dışarıda fırlayabilir bizzat şahidi oldum)bu yüksek devir ve süratte olur ise kaza kaçınılmaz hale gelebilir

regallerde katılsal problem bu , bi çin firmasıda çıkıp balansörlü motor yapmazki :pr:
ama standartta titreşimsiz bi motorda titreşim varsa ya motor bağlantıları gevşektir yada jant balansı kaçmıştır(son yazdığımda titreşim sadece direksiyonlarda hissedilir.)
Dişli değişimiyle titreşimi azaltılabilir.Ama büyülterek mi küçülterek mi onu bilemem.
ön büyültülüt veya arka ufaltılır , bu sadece aynı devirde daha yüksek hız yapacağın için orta hızlarda orta devirlerde titreşimi hissettirmez :wiinkk:
Deßriyajdan Veya TakozLardandır ßüyük ihtimaLLe.
deßriyaj kirLenmiş,
Takoz iSe Ya Gevşemiş Yada çatLamış oLaßiLir.

debriyajla ilgili bi sorun olsa kalkışlarda titreşim vurma şeklini alır ve kendini hemen belli eder .bence sorun burdan değil .

Teşekkürler herkese. Dediklerinizi not aldım Pazartesi günü serviste paylaşıcam. ama sanırım titremeye de alışıcam :D herkese tek tek teşekkür ederim arkadaşlar.

Regal raptorlar bence çokta kötü bir motorsiklet değil.. Sürüş keyfi fena diil.Ayrıca sübap ayarıda bir nebze olsada titreşimi azaltığını duydum... bilemeycen gare...öööle deyoo laaah..

selülit mi :D bu arada aldım motoru arkadaşlar :)

hayırlı ugurlu olsun o titreşim hepımızde olan bir sorun kimisi keeway demıss sl 150 modelınde kı tıtresımı ben bır mobılette gordum

berna hanım yagını kontrol edın ben 1000 km de bır degıstırıyorum gerek yok ama en guzelı neyse benım gıbı 4 -6 ayda bır servıse bırakın tertemız yapsınlar

subab ayarı ıle tıtresım ne alaka anlamadım.

http://www.motosiklet.net/forum/mot...50e-9-su-sogutmali-regal-raptor-hakkinda.html

berna hanım buyrun motorunuz ıle ılgılı tum detaylar burda vardır . yenıden hayırlı olsun

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
berna hanım motorunuz hayırlı olsun. resim isteriz.

Teşekkür ederim, koyucam resim fln ama daha leş gibi bi temizliyeyim, çekip çekip göstericem :) (kuş boku dolu motorum yaa)

hayırlı uğurlu olsun titreşimi dişlileri değiştirerek ortadan kaldırmayı deneme motorun bu sefer çekişten dişecek 3.vitesle çıktığın rampayı 2.vites ile çıkarsın hatta 2 kişi olursa bu 1e bile düşer
her bakıma gidişinde motor bağlantı noktalarını tork ile sıktırt gevşeyen yerlerini kontrol ettir azda olsa titreşimin önüne geçersin
2 yıldır ramzey qm250 kullanıyorum titreşim haricinde memnunun beni hiç yolda bırakmadı grank kesecek olsaydı benimkisi keserdi meraketme
güle güle kullan:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar