motorda egzoz patlatmanın zararları ve faydaları

eskiden böyle yapanlara kroya bakın derlerdi şimdi ise kroluk meşhur oldu...

hey allahım işte bu tip adamlara motor nasip olmayacakk :farao:

bilinçli kullanalım

heyt be motorum olacakta gül gibi bakarım arkadaş

:cat:

sinir bozucu olduğuna katılmakla beraber bu olay beni çok rahatsız ediyor. yüksek hızlarda giderken yavaşlamak amacıyla gaz kesdiğimde "paat" diye
bir ses. tahminimce gaz kesildiği halde karbüratör benzin yollamaya devam ediyor ateşlenmeyen benzinde sıcak egzosun içinde patlıyor gerçekten çok sinir bozucu bir olay nasıl çözümleyebilirim bu sorunu?

Dostum @tanrinin_kırbaci57;

Egzostdan gelen patlama sesleri, genelde birtakım ayarsızlıkların habercisidir. Zİra bende iki motorda da çok yüksek devirlerde bile patlama sesi gelmiyor.

Öncelikle yüksek devirlerde oluşan patlama, zamansız ateşlemeden kaynaklanan bir unsurdur. Motorlarda yüksek devirlerde gaz kesmelerinde, gaz kelebeği kapanarak veya çok az açık kalarak, hava girişini engeller. Bu durumda oluşan vakumla yakıt memesinden aşırı benzin emilmesi meydana gelir. Hatırlarsak, rölanti devrinde gaz kelebeğinin açıklığını ayarlayan bir vidamız vardır. Hem rölantide, hemde bu tür oluşan yüksek vakumlarda ihtiyaç duyulan havayı sağlayan bir "hava ayar memesi" bulunur. Bu ayar memesi çok kısıksa, yüksek devirlerde yüksek yakıtı karşılayacak hava emilimi sağlanamaz. İçerideki zengin karışım, egzost sübabı ile emme sübabının aynı anda açık kaldığı (sübab bindirmesi zamanı) zamanda sıcak egzost gazları ile yanarak motorda patlamaları meydana getirir. Karbüratörün kontrol edilmesi, hava ayarının düzeltilmesi ile sorun giderilir.

Aynı sorun ateşleme sürecinde, bujinin tırnak aralığını açıklığı düşük / yüksek olduğunda da meydana gelir. normal süreçte, yukarıdaki bahsettiğim durumda, zengin karışım buji tarafından tam olarak yakılamaz. Yani ateşleme işlemi, içerideki tüm karışımın istenilen sürede yanıp egzos sübabı açılmadan bitirilmesini sağlayamaz. Yanma işlemi, egzost sübabı açılmaya başladığı anda dah devam eder. Buda patlama şeklinde duyulur.

Karbüratör ve ateşleme sistemi kontrol edilmelidir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun. Allah korumuş.

Platinle oynarken, motorda fazla benzin+hava+yağ birikmiş. Bu arada doğru yeri bulduğunda, oluşan ateşleme sonunda oluşan alev, yanmamış gaz dolu egsoza da ulaşınca büyük patlama oluşmuş. Geçimiş olsun tekrar.

Bazen motorlada gaz kesmelerde duyulan patlama sesleri, avans ayarının yanlış olmasından kaynaklanır. Hatta bu motorlarda, anahtarı kapattığınızda motor birkaç tur daha çalışmaya devam eder ve buna "ters çalışma" adı verilir.

abı keske babamın kafasona degseydı....en azından aklı basına gelırdı.... :queen:

not:kımse bana baba ıle böle konusulmaz falna demesın....durumları bılmıyorsunuz cunku :salut:

bahadinli dostum eskiden javalarda istemeden çok olurdu o olay çıkıdık çıkıdık çıkıdık buf böyle basarken baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmm diye bi patlardı neydi be o bahadinli titan haşat oldu.yaptırıp satcam bi javamı alsam yoksa yav. :)

abıcım cavayı sıddetle sana tavsıye ederım...
buı gece 12 de otobusle adanaya gıdıom....yarın cavamı alıp gelecem.. :bounce: :rendeer: :cat: :wiinkk:

:queen: :queen: bizim bi abinin minsk var oda egzostu bi patlattı içindeki susturucu gitti arkadaki kendi arabasına vurdu biraz eğildi:queen: :queen:

muhahahahahhaha zuhahahahahahah:queen: :queen: :queen:

bızım arkadasta evlerının camını kırdı aynı sekılde :queen: :queen: :queen: :queen:

tertıbım bahadınlı sen naptın yaw gecen benım style lede yaptım egzos patlatmayı zaten asırı derecede ses cıkıyor egzostan bı patladı etrafta bana bakmayan kalmadı ama sılındırın omrunu azaltıyor bu egzos patlatma işi onu da unutmayalım

benım nıyetım eksoz patlatmak değildi...platını ayarlamak....zaten o sırada bujı baslıklarınıda karıstırmısım.... :cherry:
anlayacan oda kendılıgınden oluverdı.... :queen: :queen: :p

Son düzenleme:
Dostum @tanrinin_kırbaci57;

Egzostdan gelen patlama sesleri, genelde birtakım ayarsızlıkların habercisidir. Zİra bende iki motorda da çok yüksek devirlerde bile patlama sesi gelmiyor.

Öncelikle yüksek devirlerde oluşan patlama, zamansız ateşlemeden kaynaklanan bir unsurdur. Motorlarda yüksek devirlerde gaz kesmelerinde, gaz kelebeği kapanarak veya çok az açık kalarak, hava girişini engeller. Bu durumda oluşan vakumla yakıt memesinden aşırı benzin emilmesi meydana gelir. Hatırlarsak, rölanti devrinde gaz kelebeğinin açıklığını ayarlayan bir vidamız vardır. Hem rölantide, hemde bu tür oluşan yüksek vakumlarda ihtiyaç duyulan havayı sağlayan bir "hava ayar memesi" bulunur. Bu ayar memesi çok kısıksa, yüksek devirlerde yüksek yakıtı karşılayacak hava emilimi sağlanamaz. İçerideki zengin karışım, egzost sübabı ile emme sübabının aynı anda açık kaldığı (sübab bindirmesi zamanı) zamanda sıcak egzost gazları ile yanarak motorda patlamaları meydana getirir. Karbüratörün kontrol edilmesi, hava ayarının düzeltilmesi ile sorun giderilir.

Aynı sorun ateşleme sürecinde, bujinin tırnak aralığını açıklığı düşük / yüksek olduğunda da meydana gelir. normal süreçte, yukarıdaki bahsettiğim durumda, zengin karışım buji tarafından tam olarak yakılamaz. Yani ateşleme işlemi, içerideki tüm karışımın istenilen sürede yanıp egzos sübabı açılmadan bitirilmesini sağlayamaz. Yanma işlemi, egzost sübabı açılmaya başladığı anda dah devam eder. Buda patlama şeklinde duyulur.

Karbüratör ve ateşleme sistemi kontrol edilmelidir.
ustam allah razı olsun senden ya valla çok teşekkür ederim
sana
:cat:

@tanrinin_kırbaci57;
Ben teşekkür ederim. Umarım yardımcı olur.

@bahadinli,

Oğlum (20 aylık) kafama su bardağını "oyun olsun" diye geçirince, hem bardakların çokta sağlam camdan yapılmadığını ikimizde anladık, hemde yanlışlıkla bile olsa, oğlum tarafından kafama bardak vurulmasının bir babanın ne denli canını yaktığını, bilerek yapılanların ise dayanılmaz bir acı olacağını öğrendim.

Umarım arandakileri "kafana bardak yemeden" düzeltirsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sendeki yakıttaki bir pislikten dolayı olmasın? bence yakıt aldığın yeri değiştirmeyi dene bir de.. Çünki karbüratörü tıkayan pislik yüzünden de bu başına gelebilir diye biliyorum. Bir kere de benim başıma gelmişti. Bişi oldu sanmıştım motosiklete fena tırsmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar