Motorda birden artan titreşim ?

Benim motosikletimde de titreşim son 2 haftadır baya arttı. Özellikle daha önce rahatlıkla çıktığım hızlara şu an çıktığımda 20dk'da eller uyuşuyor. Zincirden olma ihtimali var mı acaba? Covid'den dolayı kargolar çalışmıyordu bir türlü zincir getirtememiştim. 1 haftaya elimde olacak ama böyle kullanmaya devam edersem zarar verir mi diye de kafama takılıyor.

Benim motosikletimde de titreşim son 2 haftadır baya arttı. Özellikle daha önce rahatlıkla çıktığım hızlara şu an çıktığımda 20dk'da eller uyuşuyor. Zincirden olma ihtimali var mı acaba? Covid'den dolayı kargolar çalışmıyordu bir türlü zincir getirtememiştim. 1 haftaya elimde olacak ama böyle kullanmaya devam edersem zarar verir mi diye de kafama takılıyor.

Olduğu yerde de aynı titreşim var mı? Eğer varsa zincirle alakalı olmayabilir

hayır olduğu yerde çalışırken normal. Sadece 100km ve üzerine çıktığımda hissediyorum. Umarım zincirden kaynaklanıyordur. Değiştirince anlarız artık :)

hayır olduğu yerde çalışırken normal. Sadece 100km ve üzerine çıktığımda hissediyorum. Umarım zincirden kaynaklanıyordur. Değiştirince anlarız artık :)

Giderken oluyorsa direk zincirden dolayıdır o veya lastik balansında vs sıkıntı vardır.

Selamlar.
Koruma takozu veya koruma demiri kullanıyorsanız, onları söküp birde öyle deneyin. Muhtemelen titreşim ortadan kalkacaktır.
Eğer koruma takozu kullanmıyorsanız, şaşi ile motor bloğunu bağlayan kısmında bir yerde gevşeme olabilir. Serviste kontrol ettirin.

Bende de kanuni seyhan 150 var titreşim 80 km den sonra artıyordu şimdi her devirde var yağ motul kullandım benzini BP den alıyorum sorunu bende çözmüş değilim

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Bende de kanuni seyhan 150 var titreşim 80 km den sonra artıyordu şimdi her devirde var yağ motul kullandım benzini BP den alıyorum sorunu bende çözmüş değilim
Bendede aynı motorun kuba olanı var balansör olmadığı için titreşim çok azaltma yolları ise ön dişliyi büyültmek motor saplamalarına takoz koymak locktite kullanarak vidaları sıkmak ve seleyi iyi bir döşemeciye götürüp ekstra sünger yaptırmak zincir dişli çok dandik üstünde gelen onları değiştirmek yakıtla yağla alakası yok cg alt motoru kullanan(balansörlü) motosikletlerde titreşimi kesemezsiniz. Haa bide üstündeki lastikler fabrika çıkışı lastiklerse onlarda yapar berbat lastikler ne balans var nede darbeyi sönümleme kütük gibiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar