Oto sürücüsü aşırı tahrik altında, birden fazla kişiyi yaralamaya kasten teşebbüs suçunu TCK ya göre işlemiştir. Bir taksir sözkonusu değildir şeklinde görülüyor. Motosiklet Trafik Kanununa göre birden fazla madde gereği %100 suçludur, (şerit ihlali, sinyalsiz dönüş, kask kullanmamak) Artçı ise haksız, hafif surette saldırı ve tahrik sebebi ile kazaya sebebiyet vermiştir. Durumun bence adli analizi bu şekildedir. Oto sürücüsü herhangi bir tahrik altında olmasa idi bu fiili işlemeyeceği hayatın akışına (sosyal kontrol) uygundur. Özet ile motosiklet sürücüsü sadece trafik kanununa muhalefet ile suçlanabilir. Ancak artçısı en az oto sürücüsü kadar suçludur. Motosikletin karıştığı bir trafik kazasında artçıya ceza verilebilecek ender ve emsal teşkil edebilecek vakalardan biri gibi görünmektedir.
biraz daha çaba ile motorize hukuk bürosu açarım vallahi :cherry:
Aga napiyim mesleki kariyer içinde o kadar çok mahkemeye çıktım ki yabancı dilim hukukça oldu artık :cherry: Avukat akrabam var 'bana ne ya git kendin hallet' diyor artıkale:
Tamam anladım otonun garip efektife hareketleri var öncesi görülmüyor eyvallah ta, öncesinde cg yi haklı çıkaracak ne var, Kimbilir nasıl bir sürüş dinamiği içindeydi ki oto sürücüsünü o derece ruh dengesinden sapıttırdı. Ha ne olmuştur oto sürücüsü farkında olmadan çocukları sıkıştırmıştır onlarda tepki vermiştir. sonuç ortada ama kamera görüntülerine bakıldığında benim dediğimden farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Keza verilecek ifadeler ve diğer görgü şahitleri var ise bilemem. diğer yandan moto sürücüsünün ehliyeti yok ise benim dediklerimin bir kısmının malesef kaçınılmaz olacagı kanaatindeyim.
Eğer böyle oluyorsa, olsun. Olmuyorsa duvardaki ADALET yazısına gülelim![]()
Davacı tarafın ehliyetinin olmaması, bu sebeple şikayetçi olması durumunda işlemlerden önce ceza makbuzunu eline vereceklerini biliyor olması, akıl hocası bir tanıdığın "gel şunun üstüne gidelim fena tazminat alırız." demediği sürece şikayetçi olmaması üzerine dava konusu meydana gelmeyecektir.
Arz ederim.