motorculardan korkuyorum kardesim bu ne rezalet

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bence doğrusunu yazmış...Başkalarının hayatına kasteden her araç sürücüsü bu şekilde davranıyorsa insanlıktan çıkmıştır...

Araba sürücüsüde olsa bu şekilde davranan aynı şekilde düşünürüm....Bunu hakaret olarak algılamayın...Hayvan lık hakaret e girmez...Sadece aklı olan ama fikri olmayan hayvandır...İnsanı hayvanlardan ayıran tek özellik insanda fikir olması....

İnsanda fikir yoksa ne diyelim ona?.....:pr:

Bitki diyemeyeceğimize göre....:cat:

tek teker ramço O DEDİKLERİNİN FAZLASINI YAPIYORUM demiş. Sonra da akıl vermiş:queen: Sen O motoru sat diye:queen:
Yazmıştım: İŞTE ELİMİZDE Kİ İNSAN MALZEMESİ BU!!!
Yok sa Kuryeyi çalıştırmazlar demiş, 365 gün demiş, demişte demiş:cat:
''Yani: Abi hırsızlık yapıyorum ama, sonuçta muhtaç olmasam yapmam,'' bile dememiş:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bak kardeşim..öncelikle hakaret boyutlarını aştıını farkında ol..ben kuryeyim.o dediklerini fazlasıyla bende yapıyorum.eger yapmazsam çalıştırmıyorlar.allaha şükür ne kaza yaptım nede yaptırdım.eger ki duran trafikte bizde arabanın arkasında durup o trafiği çekeceksek niye motor kullanıyoruz...bak sen sen ol bir motorcuya bu kadar hakaret dolu söz yapma işin doğrusunu bilmeden.sanki kuryeler pizzacılar keyfinden mi böle motor kullanıyor.biz on dakika değil bir saat değil bir gün değil tam 365 gün motor üzerindeyiz..keyfe binsek olur ama bu işler keyif işi değil.bence sen sat o motoruda...motorcuya yakışmaz kardeşlerine hakaret etmek.....:cherry:

Kardeş özrün kabahatinden büyük olmuş. :farao:

xnode arkadaş
Bir ata sözü vardır ya söz mecliste kalsın:
Merd-i Kıpti, Şecaat arz ederken, Sirkatin dermiş:cat:

Kara cahil ve insanlıktan nasibini alamamış varlıklar çok var ne yazık ki .

Motorcu veya kamyoncu veya 4 tekerci farketmez .

Birgün arabamla gidiyorum evimin otoparkına yaklaşıyorum sağa döneceğim
O anda sağ tarafımda tam kör noktamda bir motorlu farkettim .
18-20 yaşlarında bir tip .
Yaklaşık 50 metre kala sağa sinyal vermeye başladım . hızım da 40km/h civarı falan . Adama bakıyorum adam hiç istifini bozmuyor .
Dönmeme 40 metre 30 metre 20 metre kaldı hala sağ arkamda şahıs .
Yahu kornaya basıyorum arkaya dönüp adamın gözünün içine bakıyorum işaretler yapıyorum hızlan geç veya soluma geç diye tık yok adamda.
Kafa da basmıyor hiç istifini bozmuyor .
Geldim döneceğim yere ve dönmedim resmen durdum adam usul usul geçti sağımdan gitti .
Şimdi ben sağa dönmüş olsam bu şahıs da direk benim arabanın kaportasına girse kim suçlu ???
Herkes benim kadar dikkatli veya duyarlı olmayabilir .

Bu ve benzeri insanlar resmen trafikte yürüyen bomba nerde nasıl patlayacakları hiç belli olmuyor .

O yüzden eğitim şart diyorum tabi anlayana .

EGITIM SART... BEN BUNU BURAYA ÜYE OLDUGUM ILK TARIHTEN BERI YAZIYORUM...

TEKTEKER RAMÇO adli arkadasin yazdiklarini okuyun lütfen. bir de motordaki resmine bakin, kasksiz... 365 gün motor üstünde olmak zorunda. 365 çarpi 2 esittir 730 hadi çarpi 5 e_ittir 3650 gün... Be kardesim Allahmisin hem öyle motor kullanip hem de kaza yapmiyorsun. Umit ederim ki kimsenin basini yakmazsin. Ya da yakmamissindir. Eminim anlatacak biseylerin de vardir...

Allah askina güzel kardesim, kendiniz icin deil sevenleriniz için su motoru düzgün kullanin ve kullandirtin. Bak sonra bu sitede bile birileri tanimadigi birilerinin arkasindan agliyor yazik.

Allah hepimizin yardimcisi olsun...

ayrica arkadaslar ben kurye ve pizzacilari kastetmedigimi yazmisim neden israrla bu arkadaslar üzerine aliniyor. ben her meslekten insana benzeyen hayvanlar oldugunu yazmisim. kimse üstüne alinmasin....

Son düzenleme:
Ramço kardeşimiz sanırım aracı oldu:cat:
dürüst, net yazan arkadaşlar esasen bizim için gerçekten geliştirici bir faktör. Durum tesbiti yapıp, konuyu tartmamızda iyi bir Done(Türkçesinin Veri olduğunu şimdi hatırladım, özür dilerim)
Kimseye şahsi kızgınlığım elbette yok. Adam sol şeritte durdu, ışık kırmızı haklı! Yanından ilerliyorum ve sevgili annesini indirmek üzere kapıyı açıveriyor. Neyseki saygıdeğer annemize çarpmadık! Oğlu 2 metrelik bir ayıcık! üzerimize yürüdü. Artçım eşim ve adam sövüyor!!!.'' Anne ''arayı bulmaya'' yalvarıyor.
Neyse:''Arkadaşım lafını eşimin suratına geri al'' dedim. Bir daha sövdü.!!
Teyze bayıldı o an. Eşim hemşiredir, tuttuk müdahale ettik. Neyse, bu dava kapandı, o gence dedim ki sonra; ''O kadar galiz laflar dedin, ben şimdi ne yapayım???''
''Abi dedi, ne istiyosan o nu yap!''
Dikkat et dedim, ben de: ''bir daha karşılaşırsak aynısı olmayacak''
O da aynen
'' evet abiy aynısı olmayacak'' dedi.

tarfsızca yazmaya gayret ettim dişlerimi sıkarak. Laf ağızdan çıkar:pale:

muzaffer bey, inan arabayi hanima tamamen birakip motora geçtim. ama ayi dolu yaw. nasil hayatlarini hice sayarak sürüyorlar inanilir gibi deil. ulan hayatinizi hice sayiyorsunuz madem düzgün kullanan adamlardan ne istiyorsunuz be... muzaffer bey 4 tekerleri geçtim anladiniz mi bilmiyorum... asil sorun 2 tekerlilerde. bunu anlatmaya çalisiyorum.

Hocam arkadasta kendi üstüne alınmıs, simdi konu yön degistirmesin hemen, kuzunun biri sürüden ayrılınca kurt olunmasının geregi yok, arkadas kurye, onunda kendine göre bi sıkıntısı, vardır, kuryenin sorunlarını kurye olmayan bilemes,
bu konunun hedefi cogunu aktif olarak bu forumlarda bulamayacagınız insanlar olusturuyor, neden diyeceksin, forumlarda her Allah'ın günü kask takın kask kafalı olmayın uyarıları, farklı farklı baslıklar egitim günleri, seminerlerle ilgili bilgiler, kasksız motorlulara elestirilere yer veriliyor, yinede buralarda olup kask takmayan, koruma kullanmayan varsa bilemiycem artık onu kendine havale ederim. bahsettiğiniz bilincsiz olanlar, motosiklet sevdalılar değil, megalomanlar, veledler ve cahillerden olusan motosiklet kullanıcıları, kendi icinizde hedef aranmayın bence hic! Motorcu, trafikteki motorluları elestirirken cok daha fazla kazaya sebep olan motocuyu trafikte binbir türlü strese sokan 4tekerlileride hic unutmasın derim.

rene vefat eden site üyelerimize bakarsan kask takilip takilmadigini görürsün... Allah rahmet eylesin ama bu sitede de herkesin düzgün oldugu biraz abartidir... umarim herkes ders alir, tabii ki ben de dahil. insan son güne kdar ögrenen varliktir

anlamazmıyım Parker:cat:
elbette yazacağız. kızgınlınızın arkasındayız:cat: eşimle kullanırken 10. 000 kere daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Bana bişi olsa; istediğim zevkim için der öbür tarafa bırakırım. Ama biz hep yapışık bineriz. Kızın ne günahı var:)
Analdım abim:rendeer:
Sonuçta, deneyimlerini yazan, palavracılardan uzak insanların her lafını sabaha kadar dinneriz. Hariçten gazel okuyanlara eyvallah derim sadece:cat:

Bende 4 tekercilerden korkuyorum.Hemde deli gibi.Sanki ben orda yokmuşum yada fazlaymışım gibi davranıyorlar.Sıkışık trafikte dar arka sokakta önümde 4-5 araba var.Bende onların hızında takip ediyorum.Arkadaki korna çalıp duruyor.Öne geçebileceği bir yer yok gidilecek yer bile yok.Yana çektim geç lan geç nereye gidecen dedim.Duymamıştır die hafif el-kollada nereye gidecen yaptım.Hem haksızlar hemde şaşkın şaşkın bakıyorlar sonra kızgınlaşıyorlar ben suçluyum sanki.Öyle bir sövüyorum ki.Sol şeritte önümdeki arabayla fren mesefasi kadar boşlukla ilerliyorum(fren mesafesi bile tam değil bir araba kadar).Adam sağ şeritten laak diye önüme kırıyor.Ne sinyal var ne birşey.Işıklarda eğer arabaların arasından geçip öne çıkamassan düz çıkarmıyorlar seni.İstersen en orta şeritte dur.En sağdaki adam üstüne üstüne gelip sola dönmeye çalışıyor.Çevre yolundayım orta şeritte 80 gibi bir hızla seyrediyorum.Adamın biri hyundainin eksi tip minibüsleriyle soldan benim üstüme geliyor yan yan.Hızımı kesiyorum.Adam aniden direksiyonu kırıp sağdaki yola giriyor.Ben yokum orda çarpsada birşey olmazki.Daha beterini resmi plakalı artistik bir araç yapıyor.Adamın mantalite şu:kendini bilsin p... polis bizim yol bizim dağılacak olan kendisi.Hiçbirşey olarak büyüdük, çok boyun büktük, çok yalakalık yaptık ,ama mühim bir yere geldik.Alemin gralıyız gral gibi sürelim.
Söyleyin kim kime neyin eğitimini verecek.Bize düşen sadece her şeye karşı hazır bir şekilde kullanmak.Tanıdıklarımızı yakınlarımıza bildiklerimizi aktarmaya çalışmak.Bu ülkede sarı ışık yandığı zaman 10 arabadan 4 ünden direk korna sesi geliyor.Adam gereksizliği tescilliyor...Söylemekle saymakla bitmez sürekli yenileri geliyor aklıma:pr:

arkadaşım artist her zaman artisttir.
at arabası bile kullansa fark etmez. kişisel egosunu tatmin edememiş, cinsel egosunda tatminsizlik bulunarak bunu elindeki araç ile hava atma vesilesine dönüştüren kısır fikirli insanlar toplumun her kesiminde bulunuyor.
Böyle insanlara ne söylersen söyle, ne dersen de kar etmez fayda etmez. Onun için bu kadar sinirlenmeye gerek yok.
Çünkü gördüğün insanlar ne ilk ne de son olacaktır.
Arabanın arkasını kaydırarak motoru deli gibi bağırtarak kendine baktırmaya çalışan bastırılmış duygulara sahip insanlar zatne bu yazdıklarının daha ilk satırını okuduklarında sayfayı kapatır veya kendi üzerilerine alınmazlar..
Maalesef.

Saygılar

Sana tamamen katılıyorum.Motosiklet kullanıyor diye,kendimizle karşılaştırıp bu tip kişilerin bilinçli olmalarını zaten bekleyemeyiz.Motora binerken böyle davranan bu tipler zaten araba kullanırken de yayaların,motosikletlerin üzerine süren yolda makas atan,yolda yürürken de aynı şekilde etrafına rahatsızlık saçan yol vermeyen ya da omuz atıp geçen tiplerdir.Uyarmayla düzeleceklerini hiç sanmıyorum;çünkü bizim onlarda yanlış olarak gördüklerimiz,onlar için doğru.Bu tamamen Türkiye'deki uç nokralarda seyreden kültür ve anlayış farkıyla alakalı bir durum ve bu durumdan ancak bu memleketi terk ederek kurtalabiliriz.Ya böyle yapacağız ya da bu bencil ve düşüncesiz insanlarla yaşamayı öğreneceğiz...

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar uzun zamandır forumun takipçisim ve motorsiklet almak için sabırsızlanıyorum ancak 26 mayıs taki sınavı da geçip önce ehliyet almayı bekliyorum.
Bu süre içinde sizin gibi tecrübeli üyelerden motorsiklet için risk faktörleri ve alınması gereken önlemler üzerine yorumlar okuyorum.
7 ay önce motor alıp bilinçsizce ben de sözü geçen O MOTORCULARIN arasına katılabilirdim ama mantıklı davranmanın bilinç sahibi olmanın hem benim için hem beni sevenler için ve daha sonra da toplum için bir görev olduğunu düşünüyorum.
Aslında söylemek istediğim ne kadar ağır eleştiri ne kadar gerçekçi yorum olursa (motorsiklet gerçekten riskli gibi) bana göre hepsi yerini buluyor.
Eğer O MOTORCULAR ı bilinçlendirip aranıza kazandırmak istiyorsanız ki gerçekten güzel bir düşünce,aynı zamanda aslında bilinçli olup da O MOTORCULAR dan dolayı aranızdan ayrılmaya çalışan bireyleri de düşünerek hemen dışlamamalı ve motoru sat araba al gibi yorumlardan kaçınmalıyız diye düşünüyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
Trafikte 2 teker sayısı 4 tekerlilere göre oldukça az bence 4 tekerliler önce kendilerine bi çeki düzen versin ..yayalar için yapılan kaldırımlara parketmesin ..zart zurt şerit ihlali yapmasın ..kırmızıda geçmesin ..yollar kendilerinin sanmasın ..unutulmasın ki 2 tekerlilerde aynı vergilere tabi tutuluyo ..

Bide bencede sat sen o motoru .

Son düzenleme:
trafik polislerine daha çok iş düşüyor, düzenlesinler, yapsınlar gerekeni, ticari motor sürücüsünün daha iyi örnek olması lazım, pizacısı, hamburgercisi, kebapçısı, sucusu derken her yer tersten düzden giden motorla doldu. İstanbul'da işler iyice karıştı, hiç bir sürücünün diğerine saygısı olmazsa bu iş nasıl yürüyecek ? Geçen gün polis motoru boğaziçi köprüsünde son gaz makas ata ata gidiyodu, bence herkezde az çok suç var, saygı bittimi bu iş biter.

rene vefat eden site üyelerimize bakarsan kask takilip takilmadigini görürsün

Hocam vefat haberleri beni her defasında derinden yaralıyor, üzüyor, siteye girdiğim süredede hemen hemen hepsini okuyorum, bilgim var. Ölümlerin hepsi kasksızlıktan değildir. Motosiklet riskli bi aractır, kask kullanıldıgı halde sonu ölümle biten kazalarla sık sık karsılasılmaktadır bknz:forumdaki acı haberler. Emniyet kemeri kullanıldıgı
halde ölümle biten kazalar gibi. Bilinç zamanla edinilecek birsey, sayı arttıkca daha zorlasıyor belki ama mücadele ediliyor. Bu büyük bi camia, görmek isteyene gösterebilirsin, kimisi sadece bakar. Trafikte motorcunun öncelikli sorunu ona trafik insanları arasında yer vermeyen 4 tekerlilerdir. Önce sayısı motorlulardan kat kat fasla olan bu insanlara 2 tekerlilere trafikte otoyol cizgisi muamelesi yapmaması öğretilmeli. Zor olucak kafalar kalın ama zamana bırakıyosun ne yapıcaksın baska

Arkadaşın uslubu ağır olabilir ama bizde görüyoruz katlanıyoruz ne demek arkadaşlar olumsuz gördüklerimizi söylemezsek tepki vermezsek gelişmiş toplum olamayız birileri konuşur biz dinlemek zorunda kalırız. Kask takmadan çılgın motor kullanan görevlileri çalıştıran insanlarda suçlu asıl bunlarıda ikaz eden bir merci olmalı ve bizlerde tepki göstermeliyiz.Çünkü bu ülkenin gençlerinin sağlığı bu kadar ucuz değil

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arkadaş haklı...Ama tekşey diyeceğim bencede satsın o motoru.....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar