Motorcu gibiyim,değil gibiyim... lütfen yardım...

Ehliyetin yok motosiklet kullanmak istiyorsun fakat motosikletin yok ve arkadaşının motoruna artçı olarak binmişsin ve kanına girmiş bi kere bu tutku :) Bence motor kiralama veya hemen gidip alma konusunu ertele bir gün yine arkadaşınla buluş ve boş bir arazi yada herhangi bir okulun bahçesi gibi boş bir yerde kullanmak istediğini söyle toprak bir yol veya mekanda olabilir. böylece kaza riskin en aza düşer ama seninde düşme riskin var onuda unutma eğer toprak alanda kullanırsan düşersen sana ve motosiklete fazla bir zarar olmayacaktır en fazla çizilir Çünkü toprak yumuşaktır ve darbeyi gelen baskıyı azda olsa emer ve çizilme sebebide yerde bulunan ufak tefek taşlardan olur onlarda derin çizik yapmaz zaten :) Benden bu kadar biraz uzun oldu ama bence denemeye değer :cat: Kolay gelsin...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ehliyetin yok motosiklet kullanmak istiyorsun fakat motosikletin yok ve arkadaşının motoruna artçı olarak binmişsin ve kanına girmiş bi kere bu tutku :) Bence motor kiralama veya hemen gidip alma konusunu ertele bir gün yine arkadaşınla buluş ve boş bir arazi yada herhangi bir okulun bahçesi gibi boş bir yerde kullanmak istediğini söyle toprak bir yol veya mekanda olabilir. böylece kaza riskin en aza düşer ama seninde düşme riskin var onuda unutma eğer toprak alanda kullanırsan düşersen sana ve motosiklete fazla bir zarar olmayacaktır en fazla çizilir Çünkü toprak yumuşaktır ve darbeyi gelen baskıyı azda olsa emer ve çizilme sebebide yerde bulunan ufak tefek taşlardan olur onlarda derin çizik yapmaz zaten :) Benden bu kadar biraz uzun oldu ama bence denemeye değer :cat: Kolay gelsin...

bu da mantıklı ama motor arkadaşın abisinde,işe gidip gelirken kullanıyor bi türlü fırsat olmadı alıp boş arazide kullanmak:pale:
dün gece buraya cevap yazdıktan sonra baya bi düşündüm kiralama işi kafamı çok kurcalıyor çünkü hiç kullanmamışım daha önce motor,alıp dağıtmak da var.Bakıcaz artık duruma,biraz sabır biraz zaman lazım bana...

seneler once okuldan çıkıp eve gelip üsütmü degiştiridkten sonra motordan ve motorculuktan bi haber bi araba galerisine hasbel kader cbr 600F çekmişlerdi (bu en az 10 yıl oncedir)ve ben her akşam yaklaşık 2km yürür ışıklaırn altındaki o mavi beyaz CBR a bakar biraz hayal kurar eve geri donerdim o motor yaklaşık 6 ay satılmadı ve ben 6 ay haftanın 7 günü bunu yaptım.ilk motor almak istedigimi babama soyledigimde nerdeyse reddedecek duruma geldi ve ben vazgeçtim.sonra unkapanında bi srad 750 için pazarlık yaptım ama evle papaz olmayayım diye onca yıl biriktiridigim parayla araba aldım.geçen sene yine kafaya koydum bu siteyle tanıştım (hala vardır topiclerde) mjotosiklet onerisi istiyodum paramda vardı(hala var)insanlar bana inatla 125 lik ile başla 600 lük çok gelir dediler ben direndim ama sonunda kabul ettim şuan 2005 model bi R6 alacak param olmasına karşın yarın bi CBR 125lik alıcam.suan kaç CC lik bi makina alacagımdan cok bir makina alacak olmama beni TUBA arkadaşın dedigi hissi hissediyorum.SEneye kadar hergün binip bişekilde kendimi geliştiricem.
bunları nedne anlattım çünki düne kadar bend esenin gibi ACABA larla yatakta bi oyana bi bu yana dönüp duruyodum.Şuan çok mutluyum :)

seneler once okuldan çıkıp eve gelip üsütmü degiştiridkten sonra motordan ve motorculuktan bi haber bi araba galerisine hasbel kader cbr 600F çekmişlerdi (bu en az 10 yıl oncedir)ve ben her akşam yaklaşık 2km yürür ışıklaırn altındaki o mavi beyaz CBR a bakar biraz hayal kurar eve geri donerdim o motor yaklaşık 6 ay satılmadı ve ben 6 ay haftanın 7 günü bunu yaptım.ilk motor almak istedigimi babama soyledigimde nerdeyse reddedecek duruma geldi ve ben vazgeçtim.sonra unkapanında bi srad 750 için pazarlık yaptım ama evle papaz olmayayım diye onca yıl biriktiridigim parayla araba aldım.geçen sene yine kafaya koydum bu siteyle tanıştım (hala vardır topiclerde) mjotosiklet onerisi istiyodum paramda vardı(hala var)insanlar bana inatla 125 lik ile başla 600 lük çok gelir dediler ben direndim ama sonunda kabul ettim şuan 2005 model bi R6 alacak param olmasına karşın yarın bi CBR 125lik alıcam.suan kaç CC lik bi makina alacagımdan cok bir makina alacak olmama beni TUBA arkadaşın dedigi hissi hissediyorum.SEneye kadar hergün binip bişekilde kendimi geliştiricem.
bunları nedne anlattım çünki düne kadar bend esenin gibi ACABA larla yatakta bi oyana bi bu yana dönüp duruyodum.Şuan çok mutluyum :)

en temizini yapmış arkadaş işte. elinde kalan paraylada korumalarını alırsın /tabiki paranın tamamıyla degil :D)
@croner

Başta marka vermenin pek doğru olmayacağını düşünsem de bu birden bana saçma geldi. Nasıl motosiklet markaları hakkında olumlu olumsuz yorum yapabiliyorsak, aksesuar markaları ile de yorum yapabiliriz tabi ki de...

Öncelikle 4 mevsimlik montlardan uzak durun derim. Her motorcunun bir yazlık, bir de kışlık montu olması lazım. Ne kadar 4 mevsimlik deseler de kışın üşüyorsunuz, yazın ise terden geberiyorsunuz. Tulum giyemediğimize göre kışlık mont olarak mutlaka deri ceket kullanmanızı tavsiye ederim. Ben tekstil mont da kullandım ama deri kadar rüzgarı kesmiyor hiçbiri, bir de düştüğünüz zaman en iy deri aksesuar koruyor. Deri ceket ve mont olarak benim favori markam Dainese tabi ki. Dainese üstüne bir marka tanımıyorum. Onun dışında Speedi, Spyke, Suomy, M-Tech, Alpinestars markalarını da tercih edebilirsiniz çünkü Dainese diğerlerine nazaran pahalıdır.

Pantalon olarak yine yukarıdaki markaların birini tercih etmenizi öneriyorum. Aynı şekilde her markanın kullandığınız motorun tipine göre eldivenleri mevcut. Eklem yerleri sert korumalı eldiven almanızı tavsiye ederim, diğerlerinin beş kuruş faydası yok, parçalanıyorlar. Dizlik yerine diz korumalı pantolon giymeniz daha iyi olur.

Bot olarak da dünyanın en iyi markası Sidi. Onun dışında yine Alpinestars, Spyke gibi markaların botları mevcut.

Gelelim kaska... Kask için çok çeşit alternatifiniz mevcut. En iyi markalar Shoei, Arai, Nolan, X-Lite, Shark, AGV.

Ortalama aksesuar için harcayabileceğiniz ortalama tutarlar :

Ceket : Deri 400-500 EUR, tekstil 250-300 EUR
Pantalon : 100-200 EUR
Eldiven : 50-80 EUR
Kask : 180-350 EUR
Bot : 120-200 EUR

goruldugu gibi kaliteli ve korumasından emin olucam deyince fiyat ortalama 2.3bin ytl oluyor.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
slm dostum yazını sabırla okudum ve dıgar arkadaslarımada katılıyorum,motorsıklet her nekadar ozgurluk ıfadesı versede gercektende cok cıddıye alınması gereken bır aractır,sunu soylum ben bundan 12 yıl once arasıra motorlara bakardım ama hıc benı ceken bır yonu olmamıstı,sonrasında takıp eden gunlerde bende bır motor alsammı dıye dusunmeye baslamıstım.we acılısı yapıp bugune kadar yaklasık 12 tane motor almısım.halen ıcımde oyle heves varkı,her motora bınısımde sankı ılk gunun verdıgı heyecan yatmakda.ıste motosıklet boyle bırsey.saygılarımla.:)

Merhaba;
Baya bi süredir düşünüyorum bu yazıyı yazmayı.Artılarıyla,eksileriyle lafı tamamen toparlayıp kendimi düzgün ifade etmek istiyorum;umarım durumumu size aktarabilirim....
Bir arkadaşımın motorunda artçı olduktan sonra hayallerim,hayatım değişti.Artık gazetelerde motosikletlerle ilgili çıkan her haberi takip ediyordum;yeni modeller,gezi yazıları vb....
Sonra kendi kendime düşündükçe,bu sitede yazılanları okudukça "neden olmasın?" dedim;yazlıkta ufak bi motorla başlayabilirdim.Ama her motorcu gibi -sitede kim varsa yazdıklarından anladığım kadarıyla herkeste maddi manevi sorunlar olmuş motora başlamadan önce- benim de şöyle engellerim var (bu noktada Memo Tembelçizer ve Faruken Bayraktare'ye teşekkürler,başlığı onlardan arakladım =)
Kafamdaki düşünceler şöyle:
Motorcu gibiyim:
-İçimdeki şeyin ne olduğunu biliyorum,bu sıradan gelip geçici bir istek değil.Ben bu makinaları harbiden seviyorum;yüzüme vuran rüzgar,damarlarımda içimi kıpır kıpır eden,bedenimi coşturan adrenalin,motosiklet gerçekten bambaşka bir araç!!!!
-Motosikletle ilgili yeni olan şeyleri (motor,kask,sürüş tekniği vs) imkanım zamanım oldukça takip etmeye çalışıyorum.İşin ciddiyetinin farkındayım,taşıdığım kendi canım;ben ne kadar umursamasam da etrafımdakileri üzmek istemem...
-Okuyup öğrenmeye çalışıyorum;doğru düzgün bilgi almadan maceraya atılma taraftarı değilim...
Değil gibiyim:
-Sadece 1 kere artçı olmakla bu iş olmaz,etrafta ara sıra da olsa binebileceğim motosiklet yok.Artçı olmaya razıyım ama artılarıyla ve eksileriyle tamamen görmeden görmeden bu işe dalmak istemiyorum...
-Yazlığın yakınlarında motosiklet kiralayan dükkanlar var ama bende ehliyet olmadığı için (hep bi engel çıktı,B sınıfı bile alamadm :( )
motor filan vermezler;ben de trafiğe girmeden boş arazide bile kullanmadan ehliyete başvurmak istemiyorum,belki de ( pek sanmıyorum ama ) geçici bir heves bu her ihtimali düşünmeden iş yapmak istemiyorum.....
-Çevremde bana motosiklet kullanmayı öğretebilecek 1 arkadaşım var,kendisi mondial mt125 kullanıyor ama onun da zamanı çok kısıtlı;motosiklet kullanmayı öğretecek kimse de yok...

Arkadaşlar durum bu,kafam çok karıştığı için sizden yardım istiyorum.amacım kendimi acındırmak değil,öyle bir izlenim yarattıysam diye söylemek istedim.Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılarımla...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

benim kafamdaki başlıca soru "Ben motosiklete binmeyi gerçekten istiyor muyum?" Her ne kadar racing ya da naked gibi azıcık bile güzel bi makina görsem içim gitse de,bu soruyu kafamda şüphe kalmayacak şekilde cevaplamam lazım ki çok sınırlı olan bütçemi doğru şekilde yönlendirebileyim...
Arkadaşın motoruna binme işi olmayacak gibi,çünkü ne zaman konuşsak bi aksilik çıkıyor.Eylül-ekim gibi B sınıf ehliyete başvurma ihtimalim var,kursta ayarlayabilirsem o arada 1-2 kere kurs verilen motosiklete de binmeye çalışıcam.O zaman kafamdaki bütün sorular çözülecek gibi....

Zaman ayırıp emek verip cevap yazan herkese çok çok teşekkür ederim yazılan her satırın bana katkısı var.Saygılarımla...

delituran,dostum ben burdaki arkadaşlar gibi terübei degilim ama yaşım 35 hayat tecrübem var;
1-motor almaktan,kiralamktan,ehliyet sınavına girmekten,arkadaşından rica etmekten önce bu işi yapıp yapmak istemedigine karar vermelisin bence digerleri tamamiyle detay
2-kaderde ne vars ao olur.bugun bi arkadaşımdan kötü bi haber aldım .babası düşmüş ameliyata girecekmiş padon ameliyatlara.3 kaburga kırık sag kol dirsegi un ufak olmuş böbrekte iç kanama var nerden düşmüş biliyomusn yolda yürürken pet şişeye basmış ve sırt üstü düşmüş:) eminimki burdaki birçok arkadaş kaza yapıştır ve bunların onda biri olamıştır.kader bu alın yazısı korkmamakta faydavar zira korkunun ecele faydası yok

3-biyerde okumuştum çok hoşuma gitmişti diyorki ÇOK DÜŞÜNENİN MALI OLMAZMIŞ çok dogru bi laf

gerisini var sen düşün artık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar