Motorcu gibiyim,değil gibiyim... lütfen yardım...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba;
Baya bi süredir düşünüyorum bu yazıyı yazmayı.Artılarıyla,eksileriyle lafı tamamen toparlayıp kendimi düzgün ifade etmek istiyorum;umarım durumumu size aktarabilirim....
Bir arkadaşımın motorunda artçı olduktan sonra hayallerim,hayatım değişti.Artık gazetelerde motosikletlerle ilgili çıkan her haberi takip ediyordum;yeni modeller,gezi yazıları vb....
Sonra kendi kendime düşündükçe,bu sitede yazılanları okudukça "neden olmasın?" dedim;yazlıkta ufak bi motorla başlayabilirdim.Ama her motorcu gibi -sitede kim varsa yazdıklarından anladığım kadarıyla herkeste maddi manevi sorunlar olmuş motora başlamadan önce- benim de şöyle engellerim var (bu noktada Memo Tembelçizer ve Faruken Bayraktare'ye teşekkürler,başlığı onlardan arakladım =)
Kafamdaki düşünceler şöyle:
Motorcu gibiyim:
-İçimdeki şeyin ne olduğunu biliyorum,bu sıradan gelip geçici bir istek değil.Ben bu makinaları harbiden seviyorum;yüzüme vuran rüzgar,damarlarımda içimi kıpır kıpır eden,bedenimi coşturan adrenalin,motosiklet gerçekten bambaşka bir araç!!!!
-Motosikletle ilgili yeni olan şeyleri (motor,kask,sürüş tekniği vs) imkanım zamanım oldukça takip etmeye çalışıyorum.İşin ciddiyetinin farkındayım,taşıdığım kendi canım;ben ne kadar umursamasam da etrafımdakileri üzmek istemem...
-Okuyup öğrenmeye çalışıyorum;doğru düzgün bilgi almadan maceraya atılma taraftarı değilim...
Değil gibiyim:
-Sadece 1 kere artçı olmakla bu iş olmaz,etrafta ara sıra da olsa binebileceğim motosiklet yok.Artçı olmaya razıyım ama artılarıyla ve eksileriyle tamamen görmeden görmeden bu işe dalmak istemiyorum...
-Yazlığın yakınlarında motosiklet kiralayan dükkanlar var ama bende ehliyet olmadığı için (hep bi engel çıktı,B sınıfı bile alamadm :( )
motor filan vermezler;ben de trafiğe girmeden boş arazide bile kullanmadan ehliyete başvurmak istemiyorum,belki de ( pek sanmıyorum ama ) geçici bir heves bu her ihtimali düşünmeden iş yapmak istemiyorum.....
-Çevremde bana motosiklet kullanmayı öğretebilecek 1 arkadaşım var,kendisi mondial mt125 kullanıyor ama onun da zamanı çok kısıtlı;motosiklet kullanmayı öğretecek kimse de yok...

Arkadaşlar durum bu,kafam çok karıştığı için sizden yardım istiyorum.amacım kendimi acındırmak değil,öyle bir izlenim yarattıysam diye söylemek istedim.Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılarımla...

eyvaaaah virüs'ü kapmışsın teyzeoğluda bana artçı olmuştu şimdi yanayana motor arıyor

Valla durumunda bişey yok benden iyisin :) 18 ime girmemiştim azcık bir maaşla çalışıyordum, gittim ehliyete yazıldım. Bankaya kredi için başvurdum, kefil göstermedim, maaşımda bu dedim, motor alacağım ben dedim, nasıl oldu bilmiyorum ama oldu onaylandı :) Gittim korumalarımı aldım. Öğrenmeye gelince yıllarca bir sürü motorcu dostum olmasına rağmen kimse öğretmedi.Sebep zamansızlıktı. (bahane diyelim) Bana sürmeyi canım sevgilim öğretti. Öğrendikten sonra bu muydu yani dedim ? Alacaksın motorunu kendi kendine çalışacaksın. Mantığı çözeceksin, araba kullanıyorsan biliyorsundur zaten. Diyeceğim o ki, bu aşk henüz senin damarlarına tam geçmemiş.Çünkü geçtiği an, hiç bişey düşünmüyor direk motora odaklanıyorsun. Alıyorsun. Kolay gelsin, çok keyifli zamanlardır, kalbin pırpır atar şimdi senin. Hele bi al, eyvahhh onun tadı hiç bişeyde yoktur.. :)

çok karamsarsın bence, biraz paran,biraz cesaretin ve hevesin varsa önünde hiçbir engel yok demektir...

ehliyetinin olmaması engel değil, bu işe böyle başlanıyor...
motosiklet öğretecek adam yok diye birşey yok, burada sana bu işi zevkle öğretecek bir sürü İzmir'li olduğuna eminim...
ben bu işe başlamadan önce bırak artçı olmayı, sadece bisiklete binmiştim...

ince eleyip sık dokumaya gerek yok... kışın sürücü kursuna gider, yazında motosikletine kavuşurusun... o kadar...

iki iki daha dört.........:mrgreen:

sende artık bu yola girmişssin.aynı düşünceler bendede var ama.sıkmadan
samanla Allahın izniyle.

ben 2 senedir bu tutkuyla oluyorum ama hem biraz yaşımı beklemek hemde ehliet almaktı vb. bekliyordum, ehliet işide hallolmanın esiginde simidide aile engeline takıldım, çalışmadıgım içinde onların eline bakıyor tabi herşey, annem helal etmem vb diyor, yani karşı çıkan yoksa cevrende coktan buyuk bir engeli aşmışsın sen :cat:

kardeş öncelikle aramıza hoşgeldin :) sürmeyi bende bılmıyordum 3 hafta oldu cbr ı alalı ve 650 km yaptım buyuk bı arsada kendı basıma ogrendım sonra yavas yavas trafıge cıktım korkulacak bısey yok araba ve bısıklet surmeyı bılıyosan maddı durumunda varsa başla derım bu işe kolay gelsın :)

Diyeceğim o ki, bu aşk henüz senin damarlarına tam geçmemiş.Çünkü geçtiği an, hiç bişey düşünmüyor direk motora odaklanıyorsun. Alıyorsun. Kolay gelsin, çok keyifli zamanlardır, kalbin pırpır atar şimdi senin. Hele bi al, eyvahhh onun tadı hiç bişeyde yoktur.. :)

BaŞKaa söze gerek yokk :cherry::wiinkk::wiinkk::rendeer:

Valla durumunda bişey yok benden iyisin :) 18 ime girmemiştim azcık bir maaşla çalışıyordum, gittim ehliyete yazıldım. Bankaya kredi için başvurdum, kefil göstermedim, maaşımda bu dedim, motor alacağım ben dedim, nasıl oldu bilmiyorum ama oldu onaylandı :) Gittim korumalarımı aldım. Öğrenmeye gelince yıllarca bir sürü motorcu dostum olmasına rağmen kimse öğretmedi.Sebep zamansızlıktı. (bahane diyelim) Bana sürmeyi canım sevgilim öğretti. Öğrendikten sonra bu muydu yani dedim ? Alacaksın motorunu kendi kendine çalışacaksın. Mantığı çözeceksin, araba kullanıyorsan biliyorsundur zaten. Diyeceğim o ki, bu aşk henüz senin damarlarına tam geçmemiş.Çünkü geçtiği an, hiç bişey düşünmüyor direk motora odaklanıyorsun. Alıyorsun. Kolay gelsin, çok keyifli zamanlardır, kalbin pırpır atar şimdi senin. Hele bi al, eyvahhh onun tadı hiç bişeyde yoktur.. :)

bundan daha iyi özetlenebilirmi..tuba kardeşimiz ne güzel yazmış..buişin bahanesi ertelemesi vs vs si olmaz ..kararlı olcaksın..ikilemlerini halledeceksin..sen önce ehliyet işinden başla istersen..sonra devamı gelir..hoşca kal

bilirmisin bende seninle aynı durumdaydım hep kendime bisiklet 10kg motosiklet en az 100kg nasıl kaldıracam onun yükünü bisiklet değil o düşersem ne yaparım dedim en sonunda bizim sucu ile anlaştım 100mt binmek için izin aldım. o da sağolsun izin verdi. motoru ilk aldığımda ne yapacağımı pek bilmiyordum 100kg bana duruyorken o kadar ağır geldi ki bisikletten sonra dedim kesin düşecem gazı hafif açtım başladım sürmeye motor 20km hızı geçince bisikletten bir farkı kalmamıştı (pedal çevirerek terleme dışında :) ) sadece virajlara girerken biraz korkuyorsun o da geçiyor merak etme yani bu işe başlamak için birinin yardımı şart değil. ha illa olmaz ben birinin yardımını istiyorum dersen honda nın eğitimini al motorunu tepe tepe kullan ... :rendeer:

elinde alabilicek bi maddi gücün varsa aile engelini aştıysan ( Ki buranın çoğu aile engelini aşamadığı için motoru olamiyor bende dahil ) o zaman sen tam tutkun olmamışsın bu iki tekere ama bizimle aynı sorunları yaşiyorsan o zaman tutkun gelip geçici mi yoksa ömür boyumu bunu anca motor kullanınca öğrenirsin

ben mesela aynen ailem istemediği için erteledim ama artık ikna ettim annemi babam bilmiyor girdiğimi ehliyete ama gösterince görcek zaten...

elinde alabilicek bi maddi gücün varsa aile engelini aştıysan ( Ki buranın çoğu aile engelini aşamadığı için motoru olamiyor bende dahil ) o zaman sen tam tutkun olmamışsın bu iki tekere ama bizimle aynı sorunları yaşiyorsan o zaman tutkun gelip geçici mi yoksa ömür boyumu bunu anca motor kullanınca öğrenirsin

aile engelini tam aşamadım çok kavga ettik rest çekip ewden uzaklaştığım oldu;ama en son geldiğim nokta " sen bi bin,arkadaşının motorunu kullan bi motor felan kirala,kendin gör trafikte nasıl oluyor ondan sonra bakalım duruma..." ki bu da çok iyi eskisine göre:)
Maddi duruma gelince,yaza kadar para biriktiririm babamlar da destek olur ufak bişeler yaparım belki...
Haftasonu belki kiralarım motor,bi konuşmayı düşünüyorum ama aklımda "ya kaza yaparsam" var.....

Aklıma gelen son şey kiralamak,1 kere bile binsem olay bitecek ama...
Üşenmeyip msj atan herkese çok teşekkürler,fikirleri olanı saygıyla dinlemeye hazırım.

Motorcu gibyim başlığında sıraladığın maddeler senin artık motorcu olduğunu gösteriyor. İzmirin şartlarını bilmiyorum ama herhalde motosiklet eğitimi veren kurs bulabilirsin. Eğitime başlarsın bu arada ehliyet işlemlerini de yürütürsün. Bu arada motor ile ilgili yayınları web sitelerindeki özellikle nasıl kaza yaptım ve sürüş teknikleri başlıklı forumlarını okursun,okursun,okursun.Ehliyeti alınca motorunu alırsın. Boş arazide(şimdiki büyük şehirlerde bulabilirsen tabii) sürmeye başlarsın daha sonra çok erken saatlerde (güneş henüz doğuyorken) farlarını yakarak tenha caddelerde gitmeye başlarsın böyle böyle kendine güvenin gelecektir.:cat:Bir de bakmışsın artık sanal değil gerçek motorcu olmuşsun.

Dostum motorcu gibiyim sözü bence yanlış olmuş sen önüne serilmiş halı gibi akıp giden yollarda,rüzgarın ılık ılık yüzünü okşamasının zevkini kendi dilinle onaylamışsan ki; onaylamışsın zaten bu; senin kanında motorcu kanı geziyor demektir.:cat:
Herkesin kendince sorunları vardır yaşadığımız hayatın perfect olması söz konusu değil bence.Sen ailenle anlaştıysan bence al küçük bi motor ufak ufak tıkırla.Gerek düşme konusunda gerekse kaza yapma(yani karşı taraftan birine hasar açma) konularında kendine güvenmen lazım.Özgüven kanındadır onu sen beyninde tasarlayamazsın aniden harekete geçer ve bu adrenalin işidir.Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin kendine güven kimse mükemmel değildir unutma ayrıca yaptığın her kaza senin için bir tecrübedir.
Ben iki teker sevdasına direkt olarak MZ 251 ile başladım tabi önceden bir iki arkadaşın mopedini(mobilet) kullandım ama ilk motorum babamın yıllardır beklettiği KOCAKURT oldu.yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum kış sezonunda da kullanmayı denedim ve ilk kez 2 ay önce düştüm o da çamurun içinde hakimiyeti kaybetmemdi.
Sana sözüm şu korkuları yendin mi iş bitmiştir dostum :wiinkk:
yardımcı olabildiysem ne mutlu:bounce:

kardes sen izmirdenmişsin,

e neduruyorsun, bi mt izmir toplantısına katılma zamanın geldi demektir..

bence uygun bir yerdeki toplantıya katılıp, kendine göre aklı selim bir kişi seçip, yanına gidip derdini anlatman en iyisi olucaktır, emin ol için rahat eder, kendi tercihin olan bir motoru secmende de ve belki temin etmekde çok yardımcı olurlar...

Ehliyeti alınca motorunu alırsın
Boş arazide(şimdiki büyük şehirlerde bulabilirsen tabii) sürmeye başlarsın daha sonra çok erken saatlerde (güneş henüz doğuyorken) farlarını yakarak tenha caddelerde gitmeye başlarsın böyle böyle kendine güvenin gelecektir
Çok güzel demişsiniz de bende ancak ehliyet alacak imkan var,hemen motor almak maddi anlamda bana uygun değil.Boş arazi ve sabah trafiğe çıkma olayı benim aklıma da geldi,alırsam zaten sabah 6da kalkar atlarım motorun tepesine:queen:
arkadaşlar yazdıklarınızı okudum da... bi cesaret geldi birden:)
maddi durumumu ayarlayıp bişeyler yapmaya çalışacağım,malum öğrenci bütçesi her ne kadar yaş 22 de olsa öğrenci haliyle insan "hadi" diyince bişeyler yapamıyor....
Mt toplantısına katılmak var aslında aklımda ama bu ara hayatım biraz karışık,boş zamanıma denk getiremeyebilirm.....
Cevap yazdığınız yardımcı olduğnuz için hepinize çok teşekkür ederim....
saygılarımla...

sen yavaş yavaş zehirlenmeye başlamışsın artık.dikkat et.dikkatli karar ver.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar