merhabalar,
orjinal lastikler ısınınca ve güzel asfalt olunca iyi tutuyor. Islak zeminde 2 kere durduğum yerde kaydı ve düştüm o kadar kötüler
lastik desenleri sizin de farkedeceğiniz üzere ön ve arkada farklı.Ne düşünerek böyle yapılmış bilemiyorum.
Şuan benim motorda anlaş takılı ve bunları da sevmedim. Bir hata yaptık aslında ön ve arka lastik ebatları aynı olduğu için desenlerini de aynı yaptım. Lastik havaları inince gidon lastik desenine göre geziyor ama havaları indirmediğimde bu lastikler de çok kötüler. ön 16-20psi arka 25-26psi kullanınca çok memnunum. Yeni lastik almayı düşünüyorum ve alırsam mitaş-sava alacağım.
Dişli konusuna gelince sayısını hatırlamıyorum şuan ama elimizde bir büyük sayı vardı atıyorum 13 ise orjinali 14 taktık. Uygun bir zamanda sizin için kontrol ederim.
Çok haz alıyorum bu motordan.Tek korkum kaldırımlardan atlarken motor bloğunu vurmakonun haricince memnunum bende
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------
ek bilgi olarak kilometresi 23K oldu ve geçen istanbul avcılarda birtane daha bu motordan gördümdaha yeniydi fakat anlattığım sıkıntıları yaşıyormuş
Yanıt ve tüm mesajlarınızdaki bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
Sanırım sizin crazy 125 aldıgınız dönemle benim iki hafta önce aldığım arasında standart lastiklerde fark var...
Benim motorda KENDA lastikler var kısmen enduro (offroad) gibi biraz iri dişli ama yolda çok rahat kaymak asvaltta bile sıkıntı vermıyor.
Taze lastik oldluğu içinde olabıilir. (dot tarıhı 2016 15. hafta). Dişli değişim işini 1000-1500 km rodaj asamasını bitirdikten sonra dusunuyorum.
Genelde motor 5000 devire kadar rahatsız etmeyen bir vibrasyona sahip ama rodajda olmasına ragmen 6. vitesi istiyor. Bunu da ya vites kutusu cıkısı yada tekerlek dislisi ile telafi edecegız. Ha bu arada kıtabına uygun olarak lastikleri ön 26 arkayı 32 yaptım PSI olarak . fena degıl. Motorun sorunu pek yok fakat yetkili servis kasap gıbı basında durmayınca yanlış yag da koyuyorlar her haltı yıyorlar.
Bu gün kitabına uygun olarak ilk kyağ değişimini yaptırdım. 310 km erken gorunmesıne ragmen benım kanaatım ılk 1500 km de ne kadar sık degıstırılırse o kadar yararlı olur.. Çay suzgeci gibi filtre pek kucuk parcaları tutamaz bunu yag ıle atmak gerekir diye dusunuyorum. Hatta kıtabında ılk degısımde yag bosaltılınca gazyagı ıle karterın yıkanmasını onerıyor. serviste bunu soyleyınce şaşırdılar. Bu tarz ıncelıkler onların işi degil.
Son düzenleme: