- Konu Yazar
Arkadaşlar Motoran crazy 125 lik almayı düşünüyorum hakkında bilgisi olan var mı ?
Yeni farkettiğim bazı tasarım hataları,
*Yan ayaklık açıkken motor çalışmıyor. Mutlaka üzerinde olmanız lazım yada orta sehpaya almanız lazım.
Birkaç motorda benzer durumu gördüm ama Kawasaki de kullanıyorum motoru ısıtmak için yan ayaklık açıkken marş basıp motor çalışırken ben giyiniyorum. Bu bence bir hatadır.benim bildiğim bu hata değil motosikletin bir özelliği bazı motorlarda var
Birkaç motorda benzer durumu gördüm ama Kawasaki de kullanıyorum motoru ısıtmak için yan ayaklık açıkken marş basıp motor çalışırken ben giyiniyorum. Bu bence bir hatadır.
Yan ayaklık viteste iken açınca tabiki çalışmaz ve çalışmamalı zira üzerinde değilseniz fırlar motor. Benim söylediğim vites boşta yan ayaklık açıkkenki durum. Neyse 1750 km'lerdeyim. Deposunda sıkıntı yaşadım. Malesef benzin musluğunun dibinden kaynak atmış benzin akıtmaya başladı. Kronik midir bilemiyorum ama tekrarlanmasından korkuyorum. Sürat motorlu araçlar kağıthane servisine bıraktım. Bakalım 1 hfta oldu onlarda ne yaptıklarını bilmiyorlar kim ne siparişi vermiş ne zaman vermiş. Umarum motor kaybolmaz
Sürüşü zevkli öyle ki bundan sonra kawasakiye binince kıcım acıyorOturuş pozisyonu yanlara doğru daha geniş bir açı ile bakmanıza olanak sunuyor. Kontra alması çok iyi. Farkettiğim başka bir nokta lastikleri gerçekten iyimiş. Chicken strip neredeyse yok. Epey yatmışım. Ama zaman zaman kaymalar oluyor. Çook çok az yakıyor. Bir de birinci vitesle 2 arasında bir yalancı boş var vites var. 4 ve 5 arasında da var.Sık sık yakalamaya başladım. Tüm bunlar fiyat performansa göre epeyce iyi. Krom aynalar ve bazı aksamlarda pas gördüm. Ben yağmur çamur kullanıyorum. Top speed 110 gördüm. "Motorda kesici yok" bu bilgiyi de vereyim.
Ölümcül bir hata çıkarmadığı sürece parçalanana kadar binerim ben![]()
hayırlı olsunne rek aldınız ? Aynalar berbat ötesi alternatif olarak ne alacağıma karar veremedim.
Resimdeki gibi birşey olabilir.
http://www.deltabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_4823_max.jpg?rev=1429267118
Lastik için de doğru karar olmuş.Ben Muhtemelen sava kış lastiği alacağım.
Bakım için hangi servisi düşünüyorsunuz ? ilk bakımımı istanbulda batuhan suzuki'de yapmıştım.
Sonraki deneyimlediğim servis çok iyi değildi.
şuan 2500 km oldum. Sibop ayarı falan yaptırdım.
evet arkadaşlar 10bin km olduk çok şükürbu zamana kadar ölümcül kronik birşey yaşamadım.
Sele biraz sertleşti gibi artık. Arka teker bilyelerinden ses geliyor vıcı vıcıartık bana bi bak sana zahmet diyor.
Yıkayınca bazen zor çalışma problemim oluyordu. Buji ve piposunu değiştirdik artık sıkıntı kalmadı.
Aynaları TVS aynasıyla değiştirdim her anlamda daha iyi oldu.
Ön dişliyi bir büyük taktım. Eskiden 4-5bin devir çevirince motor çok bağırıyor,kasıyordu.Şimdi pamuk gibi oldu. Öyleki güzel ısıtıp binince sanki titreşimden eser kalmıyor.
Yakıt ekonomisi ile ilgilenen olursa şayet "10 liraya 100km","20 liraya 200km","30 liraya 300km" yol yapıyorumtabi son damlasına kadar kullanıyorum benzini. Zaten zam gelmiş geçen farkettim :/ Sürekli shell v-power nitro + kurşunsuz 95 kullanıyorum.
Şu güne kadar yolda birtane bile crazy 125 görmedim yok mu arkadaş benden başka manyak
Fabrika lastikleri az ıslak asfaltta yere yapıştıro. Özellikle ilk yere düşen yağmur damlalarıyla hızım doğru orantılı düşüyor (2 kere çakıldım daha önce )
Full yağmurlu havada lastikler o kadar da kötü gelmiyor. Sıcak havalarda şu son günlerde özellikle acayip tutmaya başladı. Virajda diz sürtecem arkadaş lastik yanaklarına baktı manyaksın olm bunla viraj mı yapıyorsun dedi
Hep söylüyorum nasıl bir ön fren var bu alette. Aklımı alıo. xj6 diversion motorum var ondan aşağı kalır yanı yok diyebilirim.
Neyse ara ara yazarım yine. Zaten benden başka yazan da yok.