Motora yağ koymadan çok gitmek zarar verir mi

Luc

Pulsar ns 200 motorum var normalde yağ değişimi için ustaya giderim bu sefer kendim değişmek istedim. Motorumu uzun yıllar kullanmak istiyorum kaliteli yağ olsun diye motul yağ koymaya karar verdim. İnternetten izleyerek yağı boşalttım sonra yağ almaya gittim motul bulamadım. İnternetten motul bayisi buldum 20 km uzaklıktaydı motora atladım yağı aldım geldim yağı doldurdum. Acaba yağsız daha uzun süre kullansaydım zararı olur muydu?

Biraz daha binsen muhtemelen kol çıkarırdı.

F54

çok sevdiğim bi laf var yalancıyı sevmiyorlar ya :p

Yağı tam boşalttığına emin misin? Yağsız 20 km yol gitmen imkansız.

vay be ben motor soğuk diye gaz vermezken
millet yağ olmadan yol yapıyor.

abi keşke zeytinyağı doldursaydında yağsız gitmeseydin.
durum çok vahim ns200 sağlam motormuş.

Öyle olmaz,yaği benzin deposuna dolduracaksin,iki tur da çalkalayacaksin.

Ağaç motorumu bu :) Keşke ayçiçek yağı koysaydınız Motul yerine putoline tercih ediyor bizim usta .Redline a dikkat etseydiniz :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

abi keşke zeytinyağı doldursaydında yağsız gitmeseydin.
durum çok vahim ns200 sağlam motormuş.

Zeytinyağı olmaz çabuk yanar mısırözü veya ayçiçek tercih etmelisin :)

Arkadaş bir şeyler yazsada rahatlasak motora ne oldu acaba :D

Son düzenleme:
Üstat bütün sırrı bozdun sen şimdi yağ firmaları batacak

Bidaha deneme sakın aman diyim motoru geç kaza yapabilirdin ne bilim kitler mitler bişey olur

arkadaş troldür ses etmeyin. aşağıdaki linkte 19 eylülde attığı mesaj görünüyor. yağ değişimi yapıldığını hatta fazla konulduğunu iddia ediyor arkadaş. 10-15 günde bir yağ değişimi yapılmadığını düşünürsek bizi koparıyo yani...

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/208534-servis-fazla-yag-ve-antifriz-koydu.html#post4650312

Ahahahha hocam iyi yakaladınız. Birisi böyle bişe yapsa forumun tepkisi ne olur diye merak etmiştim. Gayet eğlenceli cevaplar geldi. Servisin fazla doldurma olayı doğru bu arada. Başka troll mesajım yok.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ahahahha hocam iyi yakaladınız. Birisi böyle bişe yapsa forumun tepkisi ne olur diye merak etmiştim. Gayet eğlenceli cevaplar geldi. Servisin fazla doldurma olayı doğru bu arada. Başka troll mesajım yok.

Tepki demeyelim de şu olur; isminizi belleğimize kazırız, yarın öbür gün hakikaten motosikletinizle, ekipmanınızla ilgili bir problem yaşadığınızda buraya konu açtığınızda kimse sizi sallamaz, faydalı cevap alamazsınız, görmezden gelinirsiniz. Acil bir bilgiye ihtiyacınız olur belki çözümü çok basittir ve forumda bir arkadaş cevabını biliyordur ama o da sizi yok sayacağından cebinizden daha fazla para ödeyerek usta usta dolaşırsınız. Sözün özü; bu forumda belki doğduğumuz günden beri motosiklet süren sürücüler var, trollük gibi saçma sapan çocukça şeyleri hiçbir mecrada yapmayalım ki kaçmasın kimse.

Hiç yaşamadığı bir hadiseyi böyle detaylıca hayal edip anlatan yada yazıp çizen insanların ruhsal sorunları olduğunu düşünmüşümdür hep :/ normal biri bu sorunun cevabını merak ediyorsa konu açar biraz yağsız kullansam ne olur diye sorar..

Son düzenleme:
Motosikleti
CBR 125 R 2014
Yav önemli bir noktayı atladım şu saatte aklıma geldi. Salih poliüretan adam geldiysen 3 defa masaya vur diyeceğim ama konu açıyorsun :D

Şu konuda büyük çoğunluk zeka seviyenle dalga geçmiş.Normal bir adam böyle bir şey yapmamış olduğu halde yaptım diyerek kendinle dalga geçilmesine neden izin verirki.Ve bundan Trollük yaptım diye keyif alır.Anlamak mümkün değil.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Şu konuda büyük çoğunluk zeka seviyenle dalga geçmiş.Normal bir adam böyle bir şey yapmamış olduğu halde yaptım diyerek kendinle dalga geçilmesine neden izin verirki.Ve bundan Trollük yaptım diye keyif alır.Anlamak mümkün değil.

Trollüğün bir seviyesi zekası vardı artık yok :D demirin tuncuna trollün poşedine denk geliyoruz :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar