Bende Ortaokulda iken mobilet kiralayıp gezerdim. Bir gün Annem yakaladı beni... Akşam evde büyük bir gürültü koptu... Çünkü hızlı kullanıyordum. Bir akrabamızın oğlu da motordan düşünce annem tam bir tavır koydu... Neyse ben 17 yaşına geldiğimde bir tane BMW aldım... ona biniyordum... ama evin semtine bile yaklaşamıyordum... Kafamda kask olsa bile... Bir gün annem okula giderken bir genç gördüm BMW motosikletli Benzin Deposunun üstünde kurukafa vardı ... deyince ben panikledim... anladımı diye... Neyseki anlamamış yada anlamamış gibi yaptı belkide...Sonra BMW'yi sattım Planet motor aldım modifiye edip cross motoru yaptım... Ankara Emek mahallesinin Konya yolu karşı cephesinde bir motokros parkuru olarak kullanılan bir yer vardı orada başladım ufak ufak deneme sürüşlerine... Hedefim iyi bir krosçu olmaktı... Sonunda başardım... Yarışmaya katıldım ve derece aldım... Annem gazeteden öğrendi motorcu olduğumu...Daha sonra sinema tahsili için gittiğim polonya'da Okul bizi film platolarına yollardı pratik yapmaya... Birde cüzi bir ücret verirlerdi..Platoda çalıştığımız için...Avuçlarım bir ışık kablosu, görüntü kablosu ses kablosu döşemekten bir de motosiklet elciği tutmaktan nasırlaştı... Ara sıra annemle telefon görüşmemizde annem sorardı hep motora binmiyorsun değil mi? binmiyor sayılırım... diye cevaplarken sıkılırdım çünkü anneme yalan söylerdim...Beni daha çok merak eder diye söylemezdim Hafta tatillerinde motorumla polonyayı dolaştığımı...Okuldan mezun oldum çalışmaya başladım... Hatta bir prodüktör... "Mösyö sizi otomobil kullanırken göremiyecekmiyiz diye?" nedenini sordu motosiklet tutkusunun, Ben de "motosiklet özgürlüktür.Barıştır, doğa ve insan sevgisidir" diyerek nedenlerini anlattım tutkumun, Adam daha sonra motosiklet aldı... "Mösyö! haklısınız... Biz meğer yaşamı hiç hissetmiyormuşuz "dedi... Evet motosikletle dolaştıktan sonra yere ayak basmanın anlamını o gizi çözmüştü... İşte insana yaşamın anlamını öğreten gizi... Etrafınıza bakın felsefesiyle, hakkını vererek motor kullanan insanlara bakın... Bilnçli motor kullanıcıları yaşamı doğayı seven yaşadıklarını hisseden sıradan insanlar değildirler...Hepsi o gizi yüreklerinde yaşayan insanlardır.
Bu nedenle motosiklet tutkusundan vazgeçmeyi düşünemem bile...Evdekileri ikna etmenin en iyi yolu motosikletin bilinçli kullanımı ile ilgili sohbetlerdir. Onları bilgilendirip motosiklet felsefesini anlatmak, motosiklet kazalarından çıkarılan dersleri sonuçları tartışmak, Tehlikenin makine olmadığını bilinçsiz ve dikkatsiz insan olduğunu anlatmaktır bence....Onlar ikna oldumu sizdeki tutarlığı bilinçli kullanım kararlılığını gördüklerinde kendiliklerinden ikna olurlar... Yoksa hiç bir ana baba binbir fedakarlıkla büyüttüğü emek verdiği yavrusunu heder etmek istemez. Bence biraz da hak etmek önemli... Daha sonra annemden özür diledim...O da beni affetti... Bu da benden tiyolar size kusura bakmayın ama en iyi bildiğim yaşadığımdır... Bu nedenle yaşamımdan bir kesit sundum... Hepinize bol sağlıklı kazasız günler dilerim...