Motora hangi yağı koydurayım?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şaka maka bu Hintliler nasıl hasta olmuyorlar anlamış değilim, acayip insanlar.
Sokakta çöp toplayan insanlar da pek hasta olmuyor. Sanırım vücut mikroba alışınca bağışıklık sistemi daha kuvvetli oluyor. Biz de büyürken hep sokaktaydık ve hiç hasta olmazdık. Şimdiki jenerasyona bakıyorum da bünyeleri çok zayıf, sürekli gripler.

Motosikleti
Ns200 15"
Sokakta çöp toplayan insanlar da pek hasta olmuyor. Sanırım vücut mikroba alışınca bağışıklık sistemi daha kuvvetli oluyor. Biz de büyürken hep sokaktaydık ve hiç hasta olmazdık. Şimdiki jenerasyona bakıyorum da bünyeleri çok zayıf, sürekli gripler.
Bağışıklık kazandığı kesin, hatta bende spor yaptığım zamanlar hasta olduğumu hatırlamıyorum ne zaman hımbıl oldum o zaman hastalık olmaya başladı.

"Spor kas hücrelerinde mitokondri sayısını artırıyor. Mitokondri hücrenin enerjisini üretmeye çalışırken bir miktar enerji de ısı olarak kaçaktan oluşuyor. Ne kadar çok mitokondri o kadar ısı kaçışı oluyor. Doğumda en yüksek oranda kahverengi yağ dokusu ile dünyaya geliyoruz. Yaş ilerledikçe kahverengi yağ dokusu oranımız azalıyor. Ayrıca kas egzersizi kahverengi yağ dokusu artışı sağlıyor. Kahverengi yağ hücrelerinin mitokondrilerinde ki ısı kaçışı beyaz yağ hücrelerine oranla çok daha fazla. Bu yüzden daha gençler ve sporcular soğuğa daha dirençli oluyorlar." şeklinde benim de bir katkım olsun.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Peki ya Hintliler? :)
Beyle.
5c8d2f1445d2a08af42685d1.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"Spor kas hücrelerinde mitokondri sayısını artırıyor. Mitokondri hücrenin enerjisini üretmeye çalışırken bir miktar enerji de ısı olarak kaçaktan oluşuyor. Ne kadar çok mitokondri o kadar ısı kaçışı oluyor. Doğumda en yüksek oranda kahverengi yağ dokusu ile dünyaya geliyoruz. Yaş ilerledikçe kahverengi yağ dokusu oranımız azalıyor. Ayrıca kas egzersizi kahverengi yağ dokusu artışı sağlıyor. Kahverengi yağ hücrelerinin mitokondrilerinde ki ısı kaçışı beyaz yağ hücrelerine oranla çok daha fazla. Bu yüzden daha gençler ve sporcular soğuğa daha dirençli oluyorlar." şeklinde benim de bir katkım olsun.
Şefin tavsiyesi yanık yağ. 😜

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hangi yağ motora iyi bilmiyorum ama kuzu pirzolanın kenarlarındaki mangalda kızarmış yağları çok lezzetli. :ROFLMAO:

Açıkçası istasyonlardaki fiyatlardan haberim yoktu , abartmışlar yaw bende soran arkadaşlara istasyonda var diye akıl veriyorum 😁

akaryakıt istasyonlarındaki motor yağı fiyatları tam bir facia, shellin birinde 10 40 araba yağı 1 litre 270 TL 1 kilometre ilerideki diğer shellde 370 TL sanayi sitesindeki gördüğümüz ilk madeni yağ satıcısında 220 tl 😁

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Birisi hangi yağ demiş , millet yüksek lisansını yapıp doktorasını verdi...
Bi daha hangi yağ diyen olursa vurun ağzına şaplağı... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Arkadaşlar konuyu daha fazla hortlatmayalım isterseniz çoktan kapandı konu goygoy yerine dönmesin lütfen 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar