Motora geniş lastik taksak ne olur?

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhabalar benim Bajaj Pulsar N250 motorum var. Fabrikasyon lastikler aşırı kayıyor 3 kere kayma tehlikesi yaşadım. Motorum daha yeni 800kmdeyim.
Araştırmalarıma göre Pirelli Diablo rosso 3 lastiklerinden aldım. Fabrikasyon ölçüleri ön 100 arka 130. Benim alacağım lastikler. 110 ön - arka 140. Bu çok sorun teşkil eder mi?

Birde Ankara içinde balans ayarını güzel yapan motolastikçi bildiğiniz bir yer var mıdır?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Motosiklete bir boy büyük lastik takmak; önde dişliyi bir büyütmek veya arka dişliyi 2-3 diş küçültmek gibi etki ediyor. Son hızınız kağıt üstünde artmış gibi oluyor. Torku azalır, hızlanma daha yavaş olur. Daha yüksek cc olsaydı bu handikaplar göz ardı edilebilirdi. Fakat motosikletin limitlerinde ayarlandığını düşünüyorum. Çünkü arkadaşımızın Dominar 250 sinde bu işlemi denedik. Seriliği kayboldu ve son hızlara çıkmaz oldu. N250 de de benzer durum olacaktır.
Balans ayarına gelince Favori Moto Garaj'da balans mevcut. Gitmeden önce fiyatınızı almanızı tavsiye ederim. Peşinde ve kredi kartında fiyatlar değişiyor.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Ön maşa, arka çatal ve zinciri kontrol et parmak girecek kadar boşluk olması yeterli %99 ihtimalle buralarda sıkıntı olmayacak asıl sıkıntı arka çamurluk sıyırıcıda olabilir. Şuan ucu ucuna sığsa bile 1-2 zincir germe işleminden sonra sürtme ihtimali var. Kontrol ederken şuanki lastikle çamurluk arasında en az 2-2.5cm olması gerekiyor. 140/70 lastik 130/70 lastiğe göre yanak kısmından ortalama 0.7cm daha kalın olacak taban kısmıda sağdan ve soldan 0,5cm daha geniş olacak aynı şekilde ön lastiğinde taban kısmından toplam 1cm genişleyecek ama yanak kısmı hemen hemen aynı olacak.
Performans anlamında boyut farkını anlamazsın bile sadece lastiğin hamurundan dolayı dönmede direnç oluşturur bu da çok minik bir farktır.

Bir tavsiye olarak bunların hiç biriyle uğraşmak istemezsen pirellinin neredeyse 3de1 i parasına mitas sport force+ modelinin sana uygun ölçülerini kullanabilirsin.

Merhabalar benim Bajaj Pulsar N250 motorum var. Fabrikasyon lastikler aşırı kayıyor 3 kere kayma tehlikesi yaşadım. Motorum daha yeni 800kmdeyim.
Araştırmalarıma göre Pirelli Diablo rosso 3 lastiklerinden aldım. Fabrikasyon ölçüleri ön 100 arka 130. Benim alacağım lastikler. 110 ön - arka 140. Bu çok sorun teşkil eder mi?

Birde Ankara içinde balans ayarını güzel yapan motolastikçi bildiğiniz bir yer var mıdır?
Önceki motosikletimde ön 100'den 110'a arka 130'dan 140 ebata genişlettiğimde çokta hissedilmiycek kadar bir tork farkı yaşadım(son hızda bir değişiklik olmadı) ama motosikleti sınırında kullanmıyorsan sadece sağdan sola gideyim kaymasın yeri güzel tutsun diyorsan böyle bir şey yapabilirsin eksileri motosikletin fazla yakar ve neredeyse %5lik oranda torktan düşer ve arkadaşlarında dediği gibi arka sıyırıcıya göre yaptırman daha mantıklı olur.
Pirelli güzel marka ama Sport force ve Viento Sport'a da bakmanı öneririm hem böyle bir işleme gerek kalmaz hem güzel bir lastik alırsın önerdiğim iki lastiği de kullandım ben memnunum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar