Motora el fatiha

abi hem cok yogundum hem de cok yol yapmam icap etti 2k da bir degisiyodum yagi ta 4kya dayaninca anca halledebildim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazan herkese çok teşekkür ederim. Fren hidroliğini değiştirdim. Adam bildiğin uğraşmak istememiş, ona kalsa sen de yapma diyodu. Sanki çomak sokucaz tekere dursun diye. Neyse.. Motor sogukken ilk çalıştırdığımda sıyırma gibi bi ses geliyodu. Ben yağdandır diye düşünüyodum ama bugün yeniden ilk kontakta aynı sesi yaptı. (iki demir birbirine sürtüyo gibi. Biraz çalışınca gidiyodu ben de yağlanıp düzeliyo sanmıştım) şu an böyle bir ses sorunum kaldı sadece. Alet edevat olsa hemen açıcam bloğu da hem yer hem alet hem de zaman yok şu an. Aktif kullanıyorum bi de mereti yolda kalmasak bari.. Bu sesi niçin yapar peki. Gömlek conta bi şeyler anlattı tamirci de anlamadım. Ne dersiniz.

Motoru 10k devirde kullanıyorum. Kesin yağ yaktı bu arada o yüzden 200 ml çıktı diyorum ben
Farklı yağ konulduysa motor sesleri farklılaşabilir ama ses ne olduğunu bilmeden pek bilme şansımız yok. Giderken ses, ciddi manada güç kaybı yada duman atma gibi şeyler yoksa yağ seviyesini gözlemleyerek kullanmaya devam edin. Normal zamanında değiştirmediğiniz için yağ iyice özelliğini yitirdiğinden eksildiğini düşünüyorum. gözlemlerek sürmeye devam edin arkadaşlarında dediği gibi bir sorun varsa zaten kısa sürede belli eder.

Farklı yağ konulduysa motor sesleri farklılaşabilir ama ses ne olduğunu bilmeden pek bilme şansımız yok. Giderken ses, ciddi manada güç kaybı yada duman atma gibi şeyler yoksa yağ seviyesini gözlemleyerek kullanmaya devam edin. Normal zamanında değiştirmediğiniz için yağ iyice özelliğini yitirdiğinden eksildiğini düşünüyorum. gözlemlerek sürmeye devam edin arkadaşlarında dediği gibi bir sorun varsa zaten kısa sürede belli eder.
Bence burada farklı bir şey var. Yani bu motor kaç litre yağ alıyor bilmiyorum ama sanırsam ortalama 1-1.5 arasındadır. En az bu motor 800 ml yağ yakmış demektir ki bu çok çok fazla bir şey. Benim anlamadığım bu kadar yağ yakması bana imkansız geliyor. Bana göre ya yağ orijinal değil ya da bir yerlerde kaçak var. Şu an yeni konulan yağ herhangi bir eksilme mevcut mu? Kontrol ediyor musunuz?

Motul'un çok sahtesi var piyasada bunu da dikkate almak lazım. Adamlar kutuyu orijinal ile aynı yapıyor.
Ben de onu diyecektim. Özellikle Hepsiburada üzerinden satılan Motul 7100 sahte. İnternette satılan Motul yağların neredeyse hepsi sahte. Sahte yağdan dolayı da olabilir. Ben de hatta konusunu açtım dün inanılmaz araştırdım, internette gördüğüm hiçbiri maalesef orijinal değil belki vardır da ben bulamamışımdır.

bugün yeniden ilk kontakta aynı sesi yaptı. (iki demir birbirine sürtüyo gibi. Biraz çalışınca gidiyodu ben de yağlanıp düzeliyo sanmıştım) şu an böyle bir ses sorunum kaldı sadece.
Bunun sebebi inşallah değildir ama sanırsam bu motor yatak saracak. Yağsız çalıştığı için zaten aşınmış diye düşünüyorum. Şu an yağ koyup devam etmek sadece motorun yatak sarmasını ileriye atıyor ama bu ses bir gün git gide artarak yatak saracak ve kitlenecek. En mantıklısı da kilitlenene kadar para biriktirip yaptırmak. Bu sürede haftada bir yağını kontrol edin ve zorlamadan düşük devirlerde kullanmaya çalışın. Bir öncekinde acaba eksik yağ mı koydunuz yoksa motorda bir sorun mu veya sahte yağ mı oldu artık bilemiyorum ama motor yatak sarmaya yakın yağ kontrolü ve yağ ekleyerek, tamamen yatak sarmasını erteleyerek o sürede de bütçe ayırmak en mantıklısı gibi.

Eğer yağınız duruyorsa yağ kırmızı renkte mi? Yağda yanmış bir yağ kokusu var mı? Eğer kırmızıdan çok siyaha yakınsa ve yanık bir koku geliyorsa sahtedir.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, motor yatak sarmış/sarıyor. Muhtemelen koyduğun yağ sahteydi. Benim anlamadığım 1.2 litre yağın 1 litresi nereye gitti. Yağ yakmamış, bildiğin içmiş yağı. Göstergede yağ ışığı yanmadı mı hiç?

7100 tam sentetik bir yağdır ve ister 50cc vitesli motora koyulur, ister hayabusaya. Tam sentetik yağ(7100), yarı sentetik yağdan(5100) daha üstündür ve bu her markada aynıdır. Yağın cinsi kadar viskozitesi de önemlidir. Motorun kitapçığında 10w50 diyorsa 10w50, 20w50 diyorsa da o vizkositede yağ konur.

Motoru bu şekilde kullanma, masraf katlanır eğer arıza daha kötü hale gelirse. Rks'nin kendi servisine götür motoru, bir baksınlar sıkıntının tam olarak ne olduğuna.

Son olarak, motor 10k devir çeviriyor diye sürekli o devirde kullanılmaz, hele ki çin malı motorda. Çok zorlamışsın motoru.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motoru 10 bin devirde kullanıyorsun ve yağ eksiltiyor diyorsun ?...
Pistte mi kullanıyorsun motoru ?..
Ciğerini sökmüşsün..
Ne olduğunun net bir şekilde anlaşılması için motorun açılması lazım...
Ama 20K gideceğini sanmam..
Extra dip notun extrası : Acilen o ustayı değiştir..

Tamirci işten anlıyorum havası vermeye çalışmış ama sıvamış.

Yağı tam koyduğunuzdan eminseniz o kısımda bi sorun olduğu net, onu yaptırmanız şart. Yağ damlatma gözlemlemiyosanız büyük ihtimal sekmanlarda sorun var yağ yakıyo motor.

Motosikleti
Honda CRF250L
Benim bildiğim motorunbyağ yakıp yakmadığını egzoz duman renginden anlaşılır.
Motora gaz verirken bir beyaz kağıdı egzoza tutun çok cok hafiften mavimsi bir renk çıkıyor, internetten yağ yakma egzoz rengi diye bir iki videoya bakın isterseniz.

Tabii bu dediğim otomobillerde belirgin oluyor ama motorlarda olur mu bilgim yok

Satın aldığın yağ sahte olabilir mi ?
sahte olmasa bile sürekli 10.000 devirde kullanıyorsan eksiltme normaldir , motorun kiometresi yüksekse 4000 km de karterde yağ kaldığına şükret 😬

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
abi hem cok yogundum hem de cok yol yapmam icap etti 2k da bir degisiyodum yagi ta 4kya dayaninca anca halledebildim

Yazan herkese çok teşekkür ederim. Fren hidroliğini değiştirdim. Adam bildiğin uğraşmak istememiş, ona kalsa sen de yapma diyodu. Sanki çomak sokucaz tekere dursun diye. Neyse.. Motor sogukken ilk çalıştırdığımda sıyırma gibi bi ses geliyodu. Ben yağdandır diye düşünüyodum ama bugün yeniden ilk kontakta aynı sesi yaptı. (iki demir birbirine sürtüyo gibi. Biraz çalışınca gidiyodu ben de yağlanıp düzeliyo sanmıştım) şu an böyle bir ses sorunum kaldı sadece. Alet edevat olsa hemen açıcam bloğu da hem yer hem alet hem de zaman yok şu an. Aktif kullanıyorum bi de mereti yolda kalmasak bari.. Bu sesi niçin yapar peki. Gömlek conta bi şeyler anlattı tamirci de anlamadım. Ne dersiniz.

Motoru 10k devirde kullanıyorum. Kesin yağ yaktı bu arada o yüzden 200 ml çıktı diyorum ben
10k gibi yüksek devirde kullanma, canını alma, 8k üzerine çıkmasan iyi olur.
ben vstrom 650 gibi sağlamlığıyla bilinen bir motorda bile 8bin devrin üzerine çıkmıyorum ki otobanda bile en fazla 6-7k arası sürüyorum, çok nadir 8bin devire çıkıyorum. yüksek devir yağ yakmaya da neden olabilir.

Motosikleti
RKS TNT 202
Cümleten selamın aleyküm mübarekler. Videoyu anca çekebildim. Motorun sesi tam alınabilsin diye egzozu kapatarak marşa bastım. Yardımcı olanlardan şimdiden Allah razı olsun. Buyrun:
VIDEO

Metal sıyırma sesi gibi bir ses geliyor sonra rolantide stop ediyor. Sesi alamayanlar için yeniden çekebilirim videoyu.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Krank ve kol yatakları sesi.. Daha detaylı netice için açılması lazım..
Her an bir yerleri kırıp kitleyebilir motorunu..Hasar artar..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cümleten selamın aleyküm mübarekler. Videoyu anca çekebildim. Motorun sesi tam alınabilsin diye egzozu kapatarak marşa bastım. Yardımcı olanlardan şimdiden Allah razı olsun. Buyrun:
VIDEO

Metal sıyırma sesi gibi bir ses geliyor sonra rolantide stop ediyor. Sesi alamayanlar için yeniden çekebilirim videoyu.
Geçmiş olsun mübarek. Ses pek hayra alamet değil.

Motosikleti
Ns200 15"
VIDEO

Kol rulmanı gitmiş, yüksek ihtimalle yeni krank gerekli...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar