- Konu Yazar
evet. bebek dinleme telsizleri gibi.hocam ben anlamadım bu olayı sabahtan akşama kulaklıkla gezip motoru mu dinlicen. biri gelicek motoru kurcalıyacak sende duycan çok zor gibi geliyor bana
bebek dinleme telsizleri varya onun gibi yani
evde bilgisayar başındayken, yada en çok ziyaret ettiğim mekanlarda, göremediğim motordan tıkırtılar duyunca, n'oluyor diye bakıcam. yoksa akşama kadar kulaklıkla tabiiki gezmiycem.
evet 2 adet telsiz olacak, ve mesafeye göre squelch ayarı yapılarak, gereksiz hışırtı vs önlenecek. vox özelligi sayesinde mandala basmadan ses gönderebilecek.hatta titresim modu istersen, onuda kullanabilirsin.Telsize gelince hiç bir işe yaramaz.Telsiz 2tane olması gerekir ve sürekli açık olmalı.ve de inanılmaz cızırtı yapıyor. Ama gezilerde diğer gruptaki kişilerle görüşmek için idealdir...
500 miliwatt, pmr telsizler için tr'de zaten yasal sınır. yaklaşık 3 km'ye kadar açıkalan menzili sağlıyor. gücü yükseltme düşüncem sadece 3 km'yi biraz daha arttırmak. yakalanana kadar çoğu şey serbesttir
telsiz, bana en mantıklı çözüm olarak geldi. ve fm verici kullanmak frekans kirliliğinden, yasal mevzuattan dolayı, zor görünüyor.
heytbecom dostum; telsiz için aynı şeylerimi düşünüyorsun?
sence vox, squelch, titreşim ve kullanım amacına yönelik çalıştırma taktikleri işe yaramazmı?
bu arada verdiğin 2. linki okuyorum hala. sagol
benzeri (belkide aynısı) burada. http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1373292
Son düzenleme: