- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar.
benim garaşimşek, evin altında genişce bir holde, kilitli duruyor.
ancak her bakışımda, bir tarfını bızıkladırını, günlük km sayacını falan sıfırladıklarını, aynalarını çevirdiklerini vs. görüyorum.
başka bir mekana gidip parkettiğimde ise, aklım onda kalıyor.
asıl endişem, rüyalarımı dahi bölen çalınma korkusu.
(biraz paranoyakımdır
)
motorumla irtibatı koparmamak adına düşündüğüm çözümlerden biri ise , basit bir dinleme düzeneğiyle, motorumun kalp atışlarını dahi kontrol altında tutmak.

fotografta görüldügü gibi, toplamda 60-70 ytl fiyata malolacak bir sistemle motosikletimi dinlemeyi düşünüyorum.
elektriğini aküden alacak, fm bandından sinyal gönderecek, evde veya dışarıda, radyom açık kalacak. motorun görünmeyen bir yerine monte edilecek, herhangi bir sallantıda ses oluşturması için, düzeneğin bulunduğu kutuda bir-iki adet misket olacak.
sizden isteğim biraz beyin fırtınası yapmak.
elektrik-elektronik dalında uzman ::deliir:: üyelerimiz olduğunu biliyorum. (vııınnn
)
şimdiiiiii;...
yukarıda tasarlanan sistem çalışırmı?
daha farklı çözümler uygulanabilrmi?
+ ve - tarafları neler olacaktır?
hiç Mc Gywer izledinizmi?
Gaassaray nasıl kurtulur?
vs. vs...
şaka bir yana, ucuz yollu, basit ve pratik bir şeyler yapmak lazım.
"hocam sende kıy paraya, git alarm taktır" haricindeki tüm fikirlerinizi bekliyorum.
hadi başlayalım...:bounce:
:bestmt:
benim garaşimşek, evin altında genişce bir holde, kilitli duruyor.
ancak her bakışımda, bir tarfını bızıkladırını, günlük km sayacını falan sıfırladıklarını, aynalarını çevirdiklerini vs. görüyorum.
başka bir mekana gidip parkettiğimde ise, aklım onda kalıyor.
asıl endişem, rüyalarımı dahi bölen çalınma korkusu.
(biraz paranoyakımdır
motorumla irtibatı koparmamak adına düşündüğüm çözümlerden biri ise , basit bir dinleme düzeneğiyle, motorumun kalp atışlarını dahi kontrol altında tutmak.

fotografta görüldügü gibi, toplamda 60-70 ytl fiyata malolacak bir sistemle motosikletimi dinlemeyi düşünüyorum.
elektriğini aküden alacak, fm bandından sinyal gönderecek, evde veya dışarıda, radyom açık kalacak. motorun görünmeyen bir yerine monte edilecek, herhangi bir sallantıda ses oluşturması için, düzeneğin bulunduğu kutuda bir-iki adet misket olacak.
sizden isteğim biraz beyin fırtınası yapmak.
elektrik-elektronik dalında uzman ::deliir:: üyelerimiz olduğunu biliyorum. (vııınnn
şimdiiiiii;...
yukarıda tasarlanan sistem çalışırmı?
daha farklı çözümler uygulanabilrmi?
+ ve - tarafları neler olacaktır?
hiç Mc Gywer izledinizmi?
Gaassaray nasıl kurtulur?
vs. vs...
şaka bir yana, ucuz yollu, basit ve pratik bir şeyler yapmak lazım.
"hocam sende kıy paraya, git alarm taktır" haricindeki tüm fikirlerinizi bekliyorum.
hadi başlayalım...:bounce:
:bestmt: