motora cbr 125 ile başlamayı planlıyorum

Böyle konularda herkezden bi fikir çıkar :) Kafan karışır... Madem ilk motosikletin olucak, kesinlikle 2. el al.. 250 cc yi geçmesin... ve işi ustasından öğren.. Daha sonra zaten başkalarının fikirlerine ihtiyaç duymayacaksın..

Benim gibi çok aceleciysen çabuk alışırım çabuk büyütürüm öyle 125 de çok takılmam diyorsan benim gibi bir çinli al yok ben 125 le takılırım bi 3 sene diyorsan tabiki cbr 125 kadar uygun bir seçim olamaz rahat sağlam güzel gözüküyor paşa paşa binersin 250 cc öyle abartılacak bir şey değil fakat motor seni zorlar ilk zamanlar çok kasabilirsin kendini ama daha uzun süre kullanabilirsin seçim senin ! He düşürme kaldırma grenaj meselesinde de abuk sabuk hareket yapmadıkça kendine fazla güvenmediğin sürece yatırmazsın motoru hemide cbr gibi dengeli motoru hiç sanmam.Tabi trafik bu tecrübelisinden acemisine her an düşebiliriz yani bu risk hep var bunu artık söylemeye gerek duymuyorum. saygılar...

İlk başlayanlar iyi bana göre. ilk başladığından alışıncaya kadar fazla sürat yapmayaya çalış. alıştıkdan sonrada vurdur vurdurabildiğin kadar fakat kendine dikkat et.
fethiyede bu sezonda 2 kez kaza yapıldı. daha yaz gelmeden dikkat edersen keyifini alırsın cbr'dan benim görüşüm bu bende 17 yaşındayım ehliyet sınavına girdim sonucumu bekliyorum eğer geçersem mondial 125 mh drift almayı düşünüyorum şekli şemali güzel sorunu fazla değil performasıda fena değilmiş onu alacağım malum fiyatlar :) ama cbr yeni başlayan için güzel alışıncaya kadar fazla basma derim :) hakkında hayırlısı tekerin düz bassın :)

Peki paşam ağam kralsın sen hiç düşmezsin hata yapmazsın mükemmelsin evet dostum sen grenajlı motoru hak edersin zerre kadar çizdirmezsin zaten gidonuda bırakmıyormuşun hayatta bişi olmaz sana.

Hatta düşmüyorum diye kaskda takmıyorsundur allah bilir :p nasılsa yanlıyorsun ama gidonu öyle tutuyor ayaklarını öyle kullanıyorsun ki 90la gitsen dünya sallantıdan yıkılsa bile kaymıyorsun. :cherry:
Akşamüstü motorun arka tekerini söküp jantı lastiği kampanayı banyoda bi güzel yıkayıp yağdan arındırmıştım, arka lastik biraz kayganlaşmış, ani kalkış yaparken 2. viteste arka yanladı hızım 30 falan sol ayağı yere bi vurdum gidonu az bi sol sağ yaptım olay bitmiştir yola devam :cherry: naapsaydım yanladı diye bırakıp devrilip kaza mı yapsaydım elbet ayaklarımı kullanacağım.

Ahhh ahh hey gidi cbr125 :) ilk baslangic motorumda kesinlikle tavsiye ederim tabi ben 2005 modelini kullanmistim fakat baktigim kadariyla ufak degisiklikler gerceklesmis. super sport klasmaninda bir motor icin gayet hos tabi bu paraya bagli bir olay. Keske imkanimiz olsada kawasaki 250r alsak ama o fiyatlarda alabilecegin iyi bir motordur. ben 6 7 ay kullandim memnun kaldim hicbir sorun cikarmadi. satarkende sadece 1 ay bekledim. Endiselenmene hic gerek yok bende cbr dan once vitesli kullanmamistim ama 2 3 kere bos alanda denedikten sonra kendimi trafige attim gayet kolayda alistim.

Isin gercegine gelicek olursak onlar acemilik zamanlariydi. Motor hos geliyordu gozume ama simdi benm icin tehlikeden baska birsey degil. Lastikle cok ince virajlarda problem yasayabilirsin. Fren disk abs degil fren mesafeni koruman lazim. motor hafif suretli bir sekildeyken yanindan tir gecse sen karsi seride savurur. Bu saydiklarimin hepsini yasadim. BMW f650gs bindikten sonrada gercek motorsiklet keyfini almaya basladim umarim sende birgun o kivama gelir guzel motorlar kullanirsin simdiden hayirli olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar