Sevgili kardeşim bende de 2000 km.de bir bakım aralığı olan 150 cc bir Rks varken bir ara Castrol Power 1 10-40 daha sonra da Motul 5100 10-40 kullanmıştım, hatta Motul kullanıyorum diye ustam gülüyordu. Hangisine erişimin kolaysa, hangisi kesene daha uygunsa onu kullan. 2 yağ da hoştur, iyidir. Yeter ki yağ değişim aralıklarını atlama.
ucuz yada küçük hacim motorlara kaliteli yağ gereksiz diyen ustaya selammotor hacmi küçükse daha uzun süre yüksek devir çeviriyor ve daha çok zorlanıyor demektir , bütçesi kısıtlı adam için eyvallah ama gidip kaliteli yağ satın almış kullanıcıya gülmekde abes..
Çok ilginç bir konu... Daha önce hiç rastlamadım. Bir arkadaşımız, motosikletlerimizin can suyu olan motor yağlarının çeşitliliğinden doğan karmaşanın oluşturduğu seçim zorluğunu paylaşmış bizimle... Forum üyelerinin, bu sıradışı ve daramatik hadise hakkındakii yorumlarını çok merak ediyorum. Şahsen cevap vermeden önce bir kaç gün kendi içimde düşünmem gerekiyor. Acaba forumda daha önce böyle bir konunun benzeri açılmış mı diye de baksam mi ki? Belki oradan fikir alabilirim...