Motor yağları

Sa arkadaşlar benim kuba motorsikletim var hangi yağı kullanacağımı anlamadım gitti herkes sattığı mala iyi diyor sizin deneyimlerinizi öğrenebilirim teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok ilginç bir konu... Daha önce hiç rastlamadım. Bir arkadaşımız, motosikletlerimizin can suyu olan motor yağlarının çeşitliliğinden doğan karmaşanın oluşturduğu seçim zorluğunu paylaşmış bizimle... Forum üyelerinin, bu sıradışı ve daramatik hadise hakkındakii yorumlarını çok merak ediyorum. Şahsen cevap vermeden önce bir kaç gün kendi içimde düşünmem gerekiyor. Acaba forumda daha önce böyle bir konunun benzeri açılmış mı diye de baksam mi ki? Belki oradan fikir alabilirim...

Bakım aralığı kısa bi commutersa maliyet açısından motul 3100 yeterli. Zaten yağ özelliğini kaybetmeden bakım zamanı geliyo.

ikisinide deneyin. ben castrolden memnun kalmadim, kimi cok memnun ama iki motorda pulsar. once motul 3000 koyun sonraki bakimda castrol koyun gorun farkini

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Shell Advance 10W-40 kullandım bundan bir önceki Kuba motorumda. Memnundum. 3bin km'de bir yağ değiştiriyordum. Herhangi bir artısını yada eksisini görmedim. F/P açısından uygun bir yağ.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sevgili kardeşim bende de 2000 km.de bir bakım aralığı olan 150 cc bir Rks varken bir ara Castrol Power 1 10-40 daha sonra da Motul 5100 10-40 kullanmıştım, hatta Motul kullanıyorum diye ustam gülüyordu. Hangisine erişimin kolaysa, hangisi kesene daha uygunsa onu kullan. 2 yağ da hoştur, iyidir. Yeter ki yağ değişim aralıklarını atlama.

Sevgili kardeşim bende de 2000 km.de bir bakım aralığı olan 150 cc bir Rks varken bir ara Castrol Power 1 10-40 daha sonra da Motul 5100 10-40 kullanmıştım, hatta Motul kullanıyorum diye ustam gülüyordu. Hangisine erişimin kolaysa, hangisi kesene daha uygunsa onu kullan. 2 yağ da hoştur, iyidir. Yeter ki yağ değişim aralıklarını atlama.

ucuz yada küçük hacim motorlara kaliteli yağ gereksiz diyen ustaya selam :) motor hacmi küçükse daha uzun süre yüksek devir çeviriyor ve daha çok zorlanıyor demektir , bütçesi kısıtlı adam için eyvallah ama gidip kaliteli yağ satın almış kullanıcıya gülmekde abes..

ucuz yada küçük hacim motorlara kaliteli yağ gereksiz diyen ustaya selam :) motor hacmi küçükse daha uzun süre yüksek devir çeviriyor ve daha çok zorlanıyor demektir , bütçesi kısıtlı adam için eyvallah ama gidip kaliteli yağ satın almış kullanıcıya gülmekde abes..

Katılıyorum. İlk motorum kuba cr1e gözüm gibi bakıyodum motul 7100 koyuyodum, bakım aralıkları da 2bin kmde birdi. Ustam gereksiz olduğunu söyleye söyleye dilinde tüy bitmişti inatla :) ama hissedilir derecede serin çalışıyodu 7100 koyduğumda.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sadece doğru akışkanlıktaki yağı koy. Hangisinin daha iyi olduğunu düşünüyorsan o en iyi yağdır. Değişim zamanlarını kaçırma yeter.

Kullanım klavuzuna bakın. Orada yazan neyse o. Marka olarak motosiklet yağları konusunda uzmanlaşmış markaları (MOTUL-IPONE-PUTOLINE), klavuzda belirtilen değerlere göre inceleyerek satın alabilirsiniz.

Çok ilginç bir konu... Daha önce hiç rastlamadım. Bir arkadaşımız, motosikletlerimizin can suyu olan motor yağlarının çeşitliliğinden doğan karmaşanın oluşturduğu seçim zorluğunu paylaşmış bizimle... Forum üyelerinin, bu sıradışı ve daramatik hadise hakkındakii yorumlarını çok merak ediyorum. Şahsen cevap vermeden önce bir kaç gün kendi içimde düşünmem gerekiyor. Acaba forumda daha önce böyle bir konunun benzeri açılmış mı diye de baksam mi ki? Belki oradan fikir alabilirim...

Kac yildir forumdayim,bende hic rastlamadim.

Bu sekilde konularin acilmasi gayet yerinde.:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu çok ilginç konuya @levend84'te daha önce hiç rastlamamış. Kendisinin bu sıradışı ve daramatik hadise hakkındaki yorumlarını çok merak etmekle birlikte, forumda daha önce böyle bir konunun benzeri açılmış mı diye de baksa, rastlayıp fikir alabileceğini düşünüyorum... Ben ise hâlâ kendi içimde düşünmeye devam etmekteyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar