Amsoil ve Motul bu konuda iyiler. Yüksek derecelerde hiçbir yağ tam performanslı kalamıyor zaten. "Isısı kaç derecedeyken, yağlamanın kaç mm2/s" olduğuna bakarak değerlendirebilirsin durumu.
Amsoilde tutunma katkılarına dair bi özellik göremedim, gördüğüm modellerde genellikle yüksek performans Racing sınıflarına hitap ediyordu. Bulmakta çok kolay değil gibi.
Birde şöyle bişey var. Kullanım kılavuzunda belli standartlar verilmiş, bu özelliklerin altına inmeyin ve asla daha yüksek standartlarda bir yağda kullanmayınız denmiş.
Şimdi sırf daha yüksek ısıda özelliğini kaybetmiyor diye üst standarlarda bir yağı kullanmakta doğru değil.
Hem tam standartlarında olmalı hemde yüksek sıcaklıklarda performansını askari düzeyde kaybetmeli gibi araştırarak,
ben Motul un Honda için 2007 den beri ürettiği 5100 10W30 modelini kullanıyorum. Kullanım kılavuzumda önerilen tüm standartlar birebir.
100 derecede bile işini yapmaya devam ediyor. En sıcak yaz günlerindede uzun yollar yaptım, çok memnun kaldım.
Zaten öncesinde botumdan geçip ayağıma gelen motor ısısı çok ciddiyken, Motuldan sonra durduğumda elimle dokunabilir oldum, demekki çok yüksek ısılara da ulaştırmıyor motoru.
He 4000 km sonra elimi tutamıyorum blokta tabi ama hala ayağımda hiç ısı hissetmiyorum.
Bencede göstergenin, yağın değişim süresince maksimum verimle kullanılmasına bi faydası olabilir :cat: Dolayısıyla motorda maksimum verimle çalışmış olur