Motor yağı değişimi

Arkadaşlar biliyorsunuz motorumun bütün bakımlarını yaptırdıktan sonra askere gittiğimden bir sene yattı. Bu süre içerisinde arasıra çalıştırıp toplam 50 km yol yapıldı. Öğrenmek istediğim bazı konular var

- İçindeki Motul 10w40 olan motor yağını değiştiricem Castrol 10W 40 ile?
- Fren hidroliğine baktırmalımıyım?
- Şaft yağını değiştirmelimiyim? Oda bozulmuşmudur?
- Çıkan yağı nereye boşaltmalıyım?
- Hava filtresini temizlicem.
- Yağ filtresinin yenisinin takılmasına ihtiyaç varmıdır?
İlginiz için teşekkür ederim.

Okhan yazdım aşağı, yakın bir zamanda buluşup turlayalım :)

İçindeki Motul 10w40 olan motor yağını değiştiricem Castrol 10W 40 ile? olabilir, başka markada olur
- Fren hidroliğine baktırmalımıyım? Evet
- Şaft yağını değiştirmelimiyim? Oda bozulmuşmudur? Fikrim yok, benimkine daha hiç bakmadım :)
- Çıkan yağı nereye boşaltmalıyım? Benzin istasyonlarında atık bidonları var, oraya :)
- Hava filtresini temizlicem. Kesinlikle
- Yağ filtresinin yenisinin takılmasına ihtiyaç varmıdır? Kesinlikle

Eylül sonunda havacılık sınavım var, aslında önce şöyle bi 2 gün ayvalık yada kıyıköy (şilede ağvada olur) mı yapsak Devrim :)

Demekki servise götürmeliyim kendim yapayım dedim ama yağ filtresini oradan almalıyım :)

Teşekkür ederim, görüşelim kısa zamanda :cat:

yag castrol yerıne shell tavsıye ederım dıetr bılgıler ıcın ne desem yalan olur

Eylül sonunda havacılık sınavım var, aslında önce şöyle bi 2 gün ayvalık yada kıyıköy (şilede ağvada olur) mı yapsak Devrim :)

Demekki servise götürmeliyim kendim yapayım dedim ama yağ filtresini oradan almalıyım :)

Teşekkür ederim, görüşelim kısa zamanda :cat:

Valla süper olur, şöle kış geliyor galiba akşamları soğumaya başladı Kandıra taraflarına süreriz demir atları :) bakımları kendin yapabiliyorsan yap, ben çok uzun zamandır servise gitmedim, evde depoladım bir sürü filtre :)

Valla süper olur, şöle kış geliyor galiba akşamları soğumaya başladı Kandıra taraflarına süreriz demir atları :) bakımları kendin yapabiliyorsan yap, ben çok uzun zamandır servise gitmedim, evde depoladım bir sürü filtre :)

Denize giriliyor mu kandırada? :) diğer cruisercı arkadaşları çağıralım mı? Şile gezisi gibi olsun? :cherry:

Kıyıköy tarafı olursa ve toplu buluşma olursa haberimiz olsun Devrim Hocam:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:20 ----------

Yalıköy,çilingoz taraflarıda güzeldir...Kestanelikten alınan köftelerde olaya renk katar:)

Kıyıköy tarafı olursa ve toplu buluşma olursa haberimiz olsun Devrim Hocam:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:20 ----------

Yalıköy,çilingoz taraflarıda güzeldir...Kestanelikten alınan köftelerde olaya renk katar:)

Yakında anket gelicek desenize :) Devrim özledim sizi..

Ahah olabilir tabi, güzel fikir, biraz araştırayım hiç gitmedim daha önce :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:30 ----------

Valla süper olur ya, uzun zamandır toplu bir gezi yapmamıştık ben gelecek vardiyalarıma bakmaya başlıyayım :)

Başlıktan çok uzaklaştık ama siz yapın bir organizasyon bende hemen ardından yapıcam bir tane...Havalar bozmadan sık toplanmakta fayda var...

Kankavi Nisan gibi açmıştı, fazla katılan olmayınca olmamıştı açarız artık güzel bir topik :)

mahşerin 3 atlısı da olur 10 atlısıda :) şu bakımı hemen yapiyimde. Farkında olmadan 500 km yol yapmışım :cyclopsan

Gittik mi denizede girelim ne dersiniz?

Son düzenleme:
Deniz fikri süper olur, bakımı kendin yapacaksan, yağ tıpası için yıldız anahtar kullan, ucu açık anahtarla kolayca yalama olabiliyor :)

200822795628411.jpg

Arkadaşlar biliyorsunuz motorumun bütün bakımlarını yaptırdıktan sonra askere gittiğimden bir sene yattı. Bu süre içerisinde arasıra çalıştırıp toplam 50 km yol yapıldı. Öğrenmek istediğim bazı konular var

- İçindeki Motul 10w40 olan motor yağını değiştiricem Castrol 10W 40 ile?
- Fren hidroliğine baktırmalımıyım?
- Şaft yağını değiştirmelimiyim? Oda bozulmuşmudur?
- Çıkan yağı nereye boşaltmalıyım?
- Hava filtresini temizlicem.
- Yağ filtresinin yenisinin takılmasına ihtiyaç varmıdır?
İlginiz için teşekkür ederim.

Size bi soru sormak istiyorum yağınızı neden castrol ile değiştirmek istiyorsunuz motul iyi değilmi:silent: Saygılarımla...

Devrim en iyisi veriyim servise 1 saatte bitsin kasmayayım hiç bütün günüm gider :( Cesur arkadaşım Motul 1 numara yağdır. Yağını kendim değiştirmek istediğim için ve en yakında castrol yağı bulabildiğim için istedim. Servise götürünce motul koydurucam :cat:

Devrim en iyisi veriyim servise 1 saatte bitsin kasmayayım hiç bütün günüm gider :( Cesur arkadaşım Motul 1 numara yağdır. Yağını kendim değiştirmek istediğim için ve en yakında castrol yağı bulabildiğim için istedim. Servise götürünce motul koydurucam :cat:

Kardeş rahatlattın beni az önce motul sparişi verdim netten bi deneyim dedim ( castrol ün yağlarından memnun kalmadım )Sende böyle yazınca yanlışmı yaptım diye düşünmüştüm yanlış yapmamışım demekki teşekkürler:)))):cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:34 ----------

Motul 15 50 yarı sentetik( Esterli) :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar