motor yağ akıtıyor

arkadaslar motorum yağ karterinden ve etrafından yağ akıtıyordu cumartesi servise götürdüm yağ karterindeki contanın eskidiğini yenisiyle değiştirdiklerini söylediler. bu sabah evden ofise geldim yaklasık 10 km, bir baktım hala aynı yerden yağ çıkmaya devam ediyor kafayı sıyırttıracak bana bu servis:pr: sizce contadan değilse neden yağ kaçırıyordur bu motor?

Motoru görmeden kesin birşey diyemem ama muhtemelen conta değilde çatlak olma ihtimali yüksek. Kullanılan conta'nın yanlış seçilmesi veya tam oturtulmamasıda buna sebep olabilir.

Conta'da uyuşmazlık olabilir.Yani doğru montaj veya uyumluluk.
Bunun yanı sıra arkadaşların dediği gibi çatlak da olabilir...

bazı ustalar sıvı conta kullanıyorlar kağıt çontadan daha iyi verim alırsım gerci motoru görmeden teşhis koymak yanlış olur ama büyük bir ihtimal karterde çok ufak bir çatlak var yağ ısındıkça inceldiği için sızıntı yapmaya başlar

bendede aynı sorun var çatlak yok contada yeni degişti olmadı kaçırıyo neden acaba.herkez aynı cevap yazmış.ben şu olabilecegini düşünüyorum sıkıştırma vidası diş atlatmıştır yani ufaktan sonuna dogru yalama olmuştur ondan olabilir ama eger ondan sa bu sorunu neyle çözeriz bilmem.

büyük bir ihtamelle conta hatası veya işçilik

her türlü sorunuza cevap verebilirim teşekkürler

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar