- Konu Yazar
Bujiyi değiştir veya tırnağı temizleyip tırnak aralığını 0,7 ye ayarla...
abi bu tırbak aralığı ne oluyor açıklayablrmisin
O motor 0.7 tırnak aralığı ile yürümeyi bırak çalışmaz bile....
Normali 0.40 tır..Ama 0.50 toleransla motor en üst performansını verir.... :cat::cat:
Bujinin ateşlemeyi yaptığı yere yapılan ayardır.... O ara 0.50mm veya senin kitapçığına göre 0.70 mm....kitapçıkta 0.7-0.8 ideal tırnak aralığı yazıyor..iyide bunu nasıl ayarlıycam bilmiyorum birisi anlayabileceğim seklde tarf ederse iyi olur
Bujinin ateşlemeyi yaptığı yere yapılan ayardır.... O ara 0.50mm veya senin kitapçığına göre 0.70 mm....
Bunu da sentil denilen bir el aletiyle ayarlarsın...... Eğer o da yoksa 0.5 kalemin ucu ile yapabilirsin...
Fabrikasyon verileri standarttır... yani 125 lik motora o verileri uygularsan motor fabrikasyon verilmiş son sürati asla geçmez....
Eğer ekonomik ve hızlanması iyi olsun derseniz 0.50mm çok güzel açıklıktır... :cat::cat: Asla çiğ benzin atmayacaktır motorunuz.. :cat:
ya bunu nasıl yapıcam işte:queen:
d8ea abi bu bujiden takılı.abi o dediğin nasıl aayarlanıyor işte![]()
Valla ben motorun uzaması ne demek onu bilmiyorum.?
Benim scooterdan vitesliye geçişimde ybr de çevre yolunda 80 km zor görmem gibi bişey midir?
Nedir? Ne değildir..?
Valla ben motorun uzaması ne demek onu bilmiyorum.?
Benim scooterdan vitesliye geçişimde ybr de çevre yolunda 80 km zor görmem gibi bişey midir?
Nedir? Ne değildir..?
Biz uzamayı şöyle biliriz...
1 vitesle kalktın 2 ye takma arası ne kadar uzun olursa o süreye uzama deriz... Ama bu arada motor devamlı devir yükseltmeye devam eder... :cat::cat::cat:
Her vites aralarının geçiş süresidir...:cat::cat::cat:
Biz derken motordan anlayanlar mı anlamında diyosun.:queen::queen:
Ha o zaman bende bişey var.. Çünkü vites aralarının geçiş süresi çok hızlı oluyor bende.:queen:
.Onu neye göre ayarlıyacaz devir saate bakarak mı ?
Uzatılabilirde uzatmayabilirde vallahi anlamadım...İzahı mümkün ise rica edeyim.?
:rendeer::rendeer:
Konuyu uzatmayalım lütfen... :queen::queen::queen::queen:
Mesela sende hiç uzamıyosun.. 1. mesajla 2. mesaj arası çok kısa.. iyimidir bu durum.. Uzatsan daha mı iyi olacak..sen karar ver..:queen:
Şimdi 1. viteste 10 km
2 vitele 30
3 vitesle 50
4 vitesle 70
5 vitesle 90 km çıkmak mı lazım.. Bunlar örnektir.. Yani belli devire çıkmadan değiştirmemek lazım yani..:bounce:
Bu verilerle değil uzamak sünemessin bile.... :queen::queen::queen::queen:
Adamın uzamak istediği
1 viteste 40
2 viteste 70
3 viteste 90
4 viteste 120
5 i allah ne verdiyse uzatıcan işte.... :queen::queen::queen:
[not] sorumluluk kabul etmem :cherry:[/not]
Uhuu kaç cc imiş motor.. Bide o var şimdi bak..
1. viteste 40 km çıkılır mı ?4 .vitesle 120 5. viteste ise 150 km :queen:
Çatlar motor değil mi?