motor uzamıyoor:(

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bujiyi değiştir veya tırnağı temizleyip tırnak aralığını 0,7 ye ayarla...

O motor 0.7 tırnak aralığı ile yürümeyi bırak çalışmaz bile....
Normali 0.40 tır..Ama 0.50 toleransla motor en üst performansını verir.... :cat::cat:

O motor 0.7 tırnak aralığı ile yürümeyi bırak çalışmaz bile....
Normali 0.40 tır..Ama 0.50 toleransla motor en üst performansını verir.... :cat::cat:

kitapçıkta 0.7-0.8 ideal tırnak aralığı yazıyor..iyide bunu nasıl ayarlıycam bilmiyorum birisi anlayabileceğim seklde tarf ederse iyi olur

Motosikleti
Forza250-cygnusL
kitapçıkta 0.7-0.8 ideal tırnak aralığı yazıyor..iyide bunu nasıl ayarlıycam bilmiyorum birisi anlayabileceğim seklde tarf ederse iyi olur
Bujinin ateşlemeyi yaptığı yere yapılan ayardır.... O ara 0.50mm veya senin kitapçığına göre 0.70 mm....
Bunu da sentil denilen bir el aletiyle ayarlarsın...... Eğer o da yoksa 0.5 kalemin ucu ile yapabilirsin...

Fabrikasyon verileri standarttır... yani 125 lik motora o verileri uygularsan motor fabrikasyon verilmiş son sürati asla geçmez....
Eğer ekonomik ve hızlanması iyi olsun derseniz 0.50mm çok güzel açıklıktır... :cat::cat: Asla çiğ benzin atmayacaktır motorunuz.. :cat:

Bujinin ateşlemeyi yaptığı yere yapılan ayardır.... O ara 0.50mm veya senin kitapçığına göre 0.70 mm....
Bunu da sentil denilen bir el aletiyle ayarlarsın...... Eğer o da yoksa 0.5 kalemin ucu ile yapabilirsin...

Fabrikasyon verileri standarttır... yani 125 lik motora o verileri uygularsan motor fabrikasyon verilmiş son sürati asla geçmez....
Eğer ekonomik ve hızlanması iyi olsun derseniz 0.50mm çok güzel açıklıktır... :cat::cat: Asla çiğ benzin atmayacaktır motorunuz.. :cat:

ya bunu nasıl yapıcam işte:queen:

ya bunu nasıl yapıcam işte:queen:

benim dediğim bujiyi al orjinal üzerinden çıkan buji ngk dpr8ea-9, sen dpr8eix-9 iridyum al buji işini garantile.

motoruna ya d8ea yada dpr8ea-9 taktılar. sen bujini değiştir. birinin ağız aralığı 0.7 diğeri 0.9

eski bujiyi temizlemeyle uğraşma. al dpr8eix-9 etkisini göreceksin

d8ea abi bu bujiden takılı.abi o dediğin nasıl aayarlanıyor işte:D

Valla ben motorun uzaması ne demek onu bilmiyorum.?
Benim scooterdan vitesliye geçişimde ybr de çevre yolunda 80 km zor görmem gibi bişey midir?
Nedir? Ne değildir..?

d8ea abi bu bujiden takılı.abi o dediğin nasıl aayarlanıyor işte:D

kıvılcımın atlama mesafesi eline bir cetvel al göz kararı ölç 1 mm den az olacak yarım mm den çok olacak 0.7 uç girecek uzunlukta işte.

ayarlamana gerek yok d8ea nın aralığı zaten 0.7 mm ideal yani senin moto için. fakat bujinin bir de senin motoyla uyumlu olması lazım ateşleme avansı da farkettiriyor çünkü son devirlerde. mesela bende 3-4 çeşit buji var hepsinde farklı devirleniyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Valla ben motorun uzaması ne demek onu bilmiyorum.?
Benim scooterdan vitesliye geçişimde ybr de çevre yolunda 80 km zor görmem gibi bişey midir?
Nedir? Ne değildir..?

Biz uzamayı şöyle biliriz...

1 vitesle kalktın 2 ye takma arası ne kadar uzun olursa o süreye uzama deriz... Ama bu arada motor devamlı devir yükseltmeye devam eder... :cat::cat::cat:
Her vites aralarının geçiş süresidir...:cat::cat::cat:

Biz uzamayı şöyle biliriz...

1 vitesle kalktın 2 ye takma arası ne kadar uzun olursa o süreye uzama deriz... Ama bu arada motor devamlı devir yükseltmeye devam eder... :cat::cat::cat:
Her vites aralarının geçiş süresidir...:cat::cat::cat:

Biz derken motordan anlayanlar mı anlamında diyosun.:queen::queen:

Ha o zaman bende bişey var.. Çünkü vites aralarının geçiş süresi çok hızlı oluyor bende.:queen:

.Onu neye göre ayarlıyacaz devir saate bakarak mı ?

Uzatılabilirde uzatmayabilirde vallahi anlamadım...İzahı mümkün ise rica edeyim.?
:rendeer::rendeer:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Biz derken motordan anlayanlar mı anlamında diyosun.:queen::queen:

Ha o zaman bende bişey var.. Çünkü vites aralarının geçiş süresi çok hızlı oluyor bende.:queen:

.Onu neye göre ayarlıyacaz devir saate bakarak mı ?

Uzatılabilirde uzatmayabilirde vallahi anlamadım...İzahı mümkün ise rica edeyim.?
:rendeer::rendeer:

Konuyu uzatmayalım lütfen... :queen::queen::queen::queen:

Şimdi 1. viteste 10 km
2 vitele 30
3 vitesle 50
4 vitesle 70
5 vitesle 90 km çıkmak mı lazım.. Bunlar örnektir.. Yani belli devire çıkmadan değiştirmemek lazım yani..:bounce:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şimdi 1. viteste 10 km
2 vitele 30
3 vitesle 50
4 vitesle 70
5 vitesle 90 km çıkmak mı lazım.. Bunlar örnektir.. Yani belli devire çıkmadan değiştirmemek lazım yani..:bounce:

Bu verilerle değil uzamak sünemessin bile.... :queen::queen::queen::queen:

Adamın uzamak istediği

1 viteste 40
2 viteste 70
3 viteste 90
4 viteste 120

5 i allah ne verdiyse uzatıcan işte.... :queen::queen::queen:

[not] sorumluluk kabul etmem :cherry:[/not]

Bu verilerle değil uzamak sünemessin bile.... :queen::queen::queen::queen:

Adamın uzamak istediği

1 viteste 40
2 viteste 70
3 viteste 90
4 viteste 120

5 i allah ne verdiyse uzatıcan işte.... :queen::queen::queen:

[not] sorumluluk kabul etmem :cherry:[/not]

Uhuu kaç cc imiş motor.. Bide o var şimdi bak..
1. viteste 40 km çıkılır mı ?4 .vitesle 120 5. viteste ise 150 km :queen:
Çatlar motor değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar