- Konu Yazar
İzmir Honda %25 vade farkı dedi telefonda gidip görüşeceğim lakin aklıma takılan bir konu var bu biraz da ilk motosikletim olacağından sanırım, Honda nın top speedi 100 falan, TVS nın de o civardadır diye tahmin ediyorum, bu top speedler otoyol da şehirlar arası gidip gelmeye uygun mu? Kamyon ile araçlar arasında kalmak gibi tehlikeli durumlara yol açıyor mu? Öyle uzun km değil de hafta sonları keyfi olarak İzmir çevresine (çeşme, urla gibi) günlük toplam git gel 130-140 km kullanma amacıyla alıyorum benim işimi görür mü?
Honda ile Tvs arasında bg ve tork 1 er fark var, Tvs %10 daha güçlü. Ayrıca boş ağırlık olarak 8 kg Honda ağır (Tvs nin verdiği kg bilgisi netse) üzerinde 80 kg kullanıcıyla hesaplarsak Tvs %4 daha hafif. Sonuç itibarıyle Tvs daha güçlü ama daha hafif ve kesinlikle Honda'dan hızlıdır ki zaten videolarda var youtube'da. Tahminimce Honda 105, Tvs 115km -düz yolda- görebilir. Tabi hava koşulları bu tip küçük cc leri büyüklerden çok daha fazla etkiliyor onu da hesaba katmalı.
Bu hızlar için tapagaz gitmek gerek ki hem motoru hem bedeni yorar, yükselen tüketim de cabası, ama 90-100 km hızla da daha rahat , daha az devirli ve bi tık ekonomik gidilebilir. İzmir ve çevresini bırakın ben Muğladan karadenize (1030km) gitmeyi rahatça düşünebilirim (seleyi halledebilirsem), zaten bölünmüş yol çoğu. Cbf 150 lerle -ki hemen hemen aynı güç- tura çıkan çok çift var, görmüşsünüzdür.
Honda tercihiniz doğrudur bu arada ama ben olsam Bajaj NS200 vs de araştırırdım. Ben kullandım, atik güzel ve ikinci eli de iyi makineler.