motor teklıyor...

arkadaslar mootru calıstırıorum bınıorum gazı verıom az gıdıo sonra bırden bogulo sonra mtr kapanıor..sızce sebebı ne karbırator mu

karbiratörünü iyice temizlettir bujini yenile buji kablosunu falan kontrol et ama karbiratörü ihmal etme

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
2 zamanlıda arkadaşın dediği gibi hata 2 şeyden olur ya besleme ya ateşleme buji kontrol et değiştir kalbülatör kontrol ettir ayrıca egzosttan mutlaka duman atması lazım eğer atmıyorsa bunları hiçbirini yapmana gerek yok iyi bi ustaya git

benim makina da iki zamanlı ilk zamanlarda eksozdan duman atıyodu ama artık atmıyo neden olabilir???

benzını oldugundan emınmısın yada yaglı benzın mı koydunda yagı cok geldı

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
benim makina da iki zamanlı ilk zamanlarda eksozdan duman atıyodu ama artık atmıyo neden olabilir???

dua edelimki yağın bitmiş olsun eğer yağ pompası arızalandıysa yada yağ besleme bölümünde bi arıza olduysa duman atmaz ayrıca o motora öyle binme derim her an yatak sarabilir kilitleyebilir

benzını oldugundan emınmısın yada yaglı benzın mı koydunda yagı cok geldı

sanırım yanlış anlamışsın genç:cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çağatay iridium buji taktıysan buji aşırı ısınma sonucu kendini kapatıyordur..(büsüre soğusun normale dönecektir sen yinede orjinal bujinden vaz geçme..

sen yinede buji kablolarınıda kontrol et..
ayarıca karbüratöre pislik kaçmış olabilir..

not: hussar da aynını yapıyodu bu dediklerimi yaptım sorun çözüldü..

rölantide normal çalışıyo gaz verince tekliyosa karbüratörünü güzelce temizle.hazır karbüratörünü söktürmüşken deponu da güzelce temizle.bi çakmak çak tertemiz olur :queen: şaka tabiki.eğer hala tekleme yapıyosa hava ayarlarını kontrol et.

bujıden alakası olacagını sanmıyorum ama karburatorden ola bılır yeterı karısımı ayarlayamıyordur buyuk bır ıhtımalle ben performans hava fıltresı takmıstım hava fıltresı takılıyken motora gaz verıcen stop edıyodu hava fıltresını cıkardım super gıdıyodu karburator ayarıdandır sanırım senınkıde

arkadaş demiş yağ fazla geliyor olablir diye arkadaşım yanlış anlama niyetim ukalalıkl yapmak değil ama yağ fazla olsa motor çok duman atar bu arkadaş duman atmıyor diyo 2 zamanlılarda ne kadar fazla yağ koyarsan o kadar duman atar

çağatay iridium buji taktıysan buji aşırı ısınma sonucu kendini kapatıyordur..(büsüre soğusun normale dönecektir sen yinede orjinal bujinden vaz geçme..

sen yinede buji kablolarınıda kontrol et..
ayarıca karbüratöre pislik kaçmış olabilir..

not: hussar da aynını yapıyodu bu dediklerimi yaptım sorun çözüldü..

nası yani? iridyum bujile uzun yol gidilmez o zaman:silent: ngk'nın nesi var iridyum'un arızası var :cherry:

konu teknik bilgilere açılmalıydı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar