Motor sürerken göz yaşarması

Motosikleti
Voge 250RR
Nasıl vizör açık sürebiliyorsunuz ya, benim vizöre haftada iki kere böcek çarpıyor. Bu sıralar çok eşek arısı var.
Hocam ben de aksine vizörümü kapatarak süremiyorum. Vizör açıkken çok daha net ve canlı görüyorum ve yüzüme o rüzgarın çarpması çok hoşuma gidiyor. Benim şuana kadar yaşadığım maks şey o boşluktan kaska sinek (belki de başka bir şey) girmesi ve çıkmasının yaklaşık 15 sn sürmesiyle beni rahatsız etmesi oldu, umarım başıma daha fazlası gelmez. Şehir merkezi dışında sürmüyorum belki de ondan olabilir bırakın vizöre arı çarpmasını kaskıma arı girmesini ben arı görmeyeli yıllar oluyor.

İlginç bir başlık olmuş. İlk 20 mesaj tam da delinin kuyuya taş atıp diğerlerinin de taşı ( neden çıkarmaya çalıştıklarını hiç anlamadım) çıkarmaya çalışması gibi olmuş. Sonuçta bir yere bağlanmamış.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Galiba insan uzun süreli narkozda kalıncada oluyor böyle. Ota boka gözlerin yaşarıyor,ruh halin gelgitli oluyor. Evet evet aynen böle anadın mı. Bak buraya yazarken aklıma geldi dün disk ve balata değiştirdim, aks sabitleme vidalarını sıkmadım, lan hemen motora gidiyorum şimdi Allah korudu valla. Bak gözlerim yaşardı şimdi gene.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Hocam ben de aksine vizörümü kapatarak süremiyorum. Vizör açıkken çok daha net ve canlı görüyorum ve yüzüme o rüzgarın çarpması çok hoşuma gidiyor. Benim şuana kadar yaşadığım maks şey o boşluktan kaska sinek (belki de başka bir şey) girmesi ve çıkmasının yaklaşık 15 sn sürmesiyle beni rahatsız etmesi oldu, umarım başıma daha fazlası gelmez. Şehir merkezi dışında sürmüyorum belki de ondan olabilir bırakın vizöre arı çarpmasını kaskıma arı girmesini ben arı görmeyeli yıllar oluyor.
Vizörsüz kullanmak büyük risk. Gözünüze arı veya o boyutta bir böcek çarpması , korneanızın bile yırtılmasına neden olabilir. O acıyla da hakimiyetinizi kaybedersiniz. O kadar tozun da göze girmesi cabası. Göz kuruluğu da yapar. Vizörünüz temiz ise vizörü kapatarak sürmeye alışmanızı tavsiye ederim.

Bazen tak diye o kadar büyük böcekler vuruyor ki vizör açık olsa kesinlikle kazaya sebebiyet verecek kadar tehlikeli olabiliyor. En azından alttan bir cm kadar açın ama gözleriniziz hizasında koruma sağlamanız faydanıza olacaktır. İşinizi şansa bırakmayın.
Aynı kask takmak gibi, olmaz olmaz oldu mu da hayat kurtarır. Acemi zamanlarımda şehir içinde, vizörüm açık fakat güneş vizörüm kapalıydı. O aradan nasıl girdi ise toplu iğne başı kadar taş göz bebeğime saplandı. Bir kaç saat acısını çektim baktım geçmiyor, göz doktoruna gittim. Taşı o gördü. İğne ucu ile taşı çıkarttı. Taş biraz daha büyük olsa idi kör olma tehlikesi yaşardın dedi. Risk almayın bence.

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Arkadaşlar sizin için konuyu açan arkadaşın şimdiye kadar yazdıklarını @ÖmerKa özetleyeyim .
Kendisi muhtemelen ya trol yada Satürn gezegeninden post atıyor. Kendisi ile sağlıklı iletişim kurulamıyor:)

Şimdiye kadar kendisi ile kurabildiğimiz sınırlı iletişimden öğrenebildiklerimiz şunlar;

-85-90 ile giderken gözleri yaşarıyor
-Görme bozukluğu var gözlük kullanıyor
-Genelde akşam sürüşlerinde ,daha çok göz yaşarması sorunu yaşıyor
-Kaskı 2000 tl ye almış ama hangi yılda alındığı bilinmiyor.
-Motoru 50 cc den büyük.

Soru da şu: @ÖmerKa arkadaşımızın motor sürerken niye gözleri yaşarıyor?

Küçük büyük demeyelim, yardımlarımızı esirgemeyelim
Aynen öyle kardeşim trol değil gerçek hesabım çalıştığım için çok sık foruma giremiyorum kusura bakmayın

Motosikleti
Voge 250RR
Vizörsüz kullanmak büyük risk. Gözünüze arı veya o boyutta bir böcek çarpması , korneanızın bile yırtılmasına neden olabilir. O acıyla da hakimiyetinizi kaybedersiniz. O kadar tozun da göze girmesi cabası. Göz kuruluğu da yapar. Vizörünüz temiz ise vizörü kapatarak sürmeye alışmanızı tavsiye ederim.

Bazen tak diye o kadar büyük böcekler vuruyor ki vizör açık olsa kesinlikle kazaya sebebiyet verecek kadar tehlikeli olabiliyor. En azından alttan bir cm kadar açın ama gözleriniziz hizasında koruma sağlamanız faydanıza olacaktır. İşinizi şansa bırakmayın.
Aynı kask takmak gibi, olmaz olmaz oldu mu da hayat kurtarır. Acemi zamanlarımda şehir içinde, vizörüm açık fakat güneş vizörüm kapalıydı. O aradan nasıl girdi ise toplu iğne başı kadar taş göz bebeğime saplandı. Bir kaç saat acısını çektim baktım geçmiyor, göz doktoruna gittim. Taşı o gördü. İğne ucu ile taşı çıkarttı. Taş biraz daha büyük olsa idi kör olma tehlikesi yaşardın dedi. Risk almayın bence.
Haklısınız ama daha öncesinden de yarım kask kullanmamdan dolayı çok alıştım bu şekilde sürmeye. Dediğiniz gibi bir olay inşallah yaşamam ama yaşamadan da akıllanacağım gibi durmuyor, teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar