Motor stop etmesi

Üç haftalık bir motor scooter sahibiyim. Rodaj süremi doldurmadım, son günlerde her zaman değil giderken elimi gazdan çekip yavaşladığım zaman motor stop ediyor ve tekrardan çalıştrmak zorunda kalıyorum, bunun nedeni ne olabilir?

:bestmt:'e hoşgeldin ilk önce...:rendeer: ısınmamış olabilir bende de var o sorun...

scooterlerde jikle varmı bilmiyorum ama jikle açık kalırsa motor stop ediyor

Isınmasında pek bir problem olacağını zannetmiyorum çünkü yola çıkmadan zaten bir kaç dakika rolentide çalıştırıyorum.

aynı şey bi kere yağmurlu havada banada olmuştu bi bilen bilgi verirse ii olur, elimi gazdan çekip yavaşladım sonra gaz yemedi, benzin bittiğinde ne oluyorsa aynısı oldu bende çektim sağa durdum, yine benzin bitmiş gibi tepki verdi motor e 5 te ahanda ...u yedim derken gaz verince yavaş yavaş açıldı ve gittim yol boyunca 2 kere daha oldu hava yağmurluydu, nedir bu?

scooterlarda jikle yok. motor soğuk havalarda zor ısındığı için stop ediyor eğer sıcak havalardada stop ederse servise gitmelisin

Arkadaşlar;
Öncelikle "zzeus" Senin Motorunda Bir Rolanti Ayar Problemi Vardır Endişelenme Bakıma Gidince Baktırırsın...Yani Problem Yok!!!:)
"distinto" Seninde Bujilerin Silindir Üst Kapak İçinde Su Girememesi Lazım.Ancak Ateşleme Bobinine Filan Su Gelmiş Olabilir Buda dengesiz Ateşleme Yaptırmıştır.Sen Yinede Bir Sor Baktır Diyecem Sana.Çünkü Bu Dediğim Düşük Bir İhtimal!!!OK!

SAYGILARIMLA
ilkan TEK

Bende mondıal 125 mt var benimdebaşıma birkaç kere geldi hemde yazın anlayan bir arkadaşım var çağardım motorun kafasını kaldırıma çıkarttı hemen çalıştı fazla benzin gelmiş boğmuş makinayı

karburatöre gelen pislikten de kaynaklanıyo olabilir.. bu arada scooterlarda jikle war.. örn: honda beat, activa..

ilkantek' Alıntı:
Arkadaşlar;
Öncelikle "zzeus" Senin Motorunda Bir Rolanti Ayar Problemi Vardır Endişelenme Bakıma Gidince Baktırırsın...Yani Problem Yok!!!:)
"distinto" Seninde Bujilerin Silindir Üst Kapak İçinde Su Girememesi Lazım.Ancak Ateşleme Bobinine Filan Su Gelmiş Olabilir Buda dengesiz Ateşleme Yaptırmıştır.Sen Yinede Bir Sor Baktır Diyecem Sana.Çünkü Bu Dediğim Düşük Bir İhtimal!!!OK!

SAYGILARIMLA
ilkan TEK
evet aynen katılıyorum teknik bilgi pekiyi:cat:

ylmzzz' Alıntı:
scooterlarda jikle yok. motor soğuk havalarda zor ısındığı için stop ediyor eğer sıcak havalardada stop ederse servise gitmelisin
arkadşım sen hiç hayatında scootera bindinmi gerçekten çok merak ediyorum kim demiş sccoterda jikle yok diye ya madem bazı şeyleri bilmiyorsunuz cevap yazmayında insanların da akıllarını karıştırmayın:farao:

distinto' Alıntı:
aynı şey bi kere yağmurlu havada banada olmuştu bi bilen bilgi verirse ii olur, elimi gazdan çekip yavaşladım sonra gaz yemedi, benzin bittiğinde ne oluyorsa aynısı oldu bende çektim sağa durdum, yine benzin bitmiş gibi tepki verdi motor e 5 te ahanda ...u yedim derken gaz verince yavaş yavaş açıldı ve gittim yol boyunca 2 kere daha oldu hava yağmurluydu, nedir bu?
arkadaşım benim 93 model scooter aprilliada da oldu aynı şey rampa çıkarken yaklaşık 30 km süratle gazı biraz fazla sıkıştırdım ve bi anda motor kendini stop etti gaz verdim baya sonra çalıştı bu yüzde doksan karbüratörden di pislenmişti ve jikleyi yarım yapmaya başladım rampalrda ogündeen sonra dehşet çıkıyordu:rendeer:

Ben ilginç birşey söyleyeyim sanırım senin mesele bu olabilir. Motor freniyle yavaşlarken debriyaja bastığında motor stop ediyorsa mesele vakumlu karbüratörlerin da az yakmak için kullanıdığı sistmeden kaynaklanıyor. Benzin akışını kısıtladığı için motor frenindeyken manifolda benzin dolmuyor. Debriyaja bastığınızda motor rölantiye düşerken yeterli hava-yakıt karışımını almadığı için motor stop ediyor. Daha gelişmiş kelebek sensörlü karbüratörlerde böyle sorunlar pek çıkmıyor.

Çözümü debriyaja bastıktan hemen sonra kısa bir ara gazı verin motor sönmez.

Görüşmek üzere.

Makine' Alıntı:
Ben ilginç birşey söyleyeyim sanırım senin mesele bu olabilir. Motor freniyle yavaşlarken debriyaja bastığında motor stop ediyorsa mesele vakumlu karbüratörlerin da az yakmak için kullanıdığı sistmeden kaynaklanıyor. Benzin akışını kısıtladığı için motor frenindeyken manifolda benzin dolmuyor. Debriyaja bastığınızda motor rölantiye düşerken yeterli hava-yakıt karışımını almadığı için motor stop ediyor. Daha gelişmiş kelebek sensörlü karbüratörlerde böyle sorunlar pek çıkmıyor.

Çözümü debriyaja bastıktan hemen sonra kısa bir ara gazı verin motor sönmez.

Görüşmek üzere.

Dostum arkadaş scooter diyor,ne debriyajı?
Vakumlu karbüratörlerin de gaz kelebeği, ve kovanı mevcut.

zzeus,Arızanın da rolanti ayarından kaynaklandığını sanıyorum.Buji de olabilir.Anlayan birine ya da servise göster

motorinn onu bizde biliyoruz. Ben kendi bilgimi aktarıyorum. Gaz kelebeğinin olmadığını veya kovanın olmadığını da söylemedim. Senin motorunda da o arkadaşın motorunda da elektronik gaz kelebek sensörü yok.

Ben de bir kaç kez karbüratöre gelen pislik nedeniyle stop sorunu yaşadım. Ama bu olaydan sonra hava hortumlarından akan benzin meselenin nerden kaynaklandığını hemen anlatıyor. Kuvvetle muhtemel rölanti ayarının biraz yükseltilmesiyle sorun çözülür.

Makine' Alıntı:
motorinn onu bizde biliyoruz. Ben kendi bilgimi aktarıyorum. Gaz kelebeğinin olmadığını veya kovanın olmadığını da söylemedim. Senin motorunda da o arkadaşın motorunda da elektronik gaz kelebek sensörü yok.

doğrudur,onunkinde EFI de yoktur kesin:p
Yok olanı değil var olanı konuşalım...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar