motor söküp toplamak...

hıııım, evet dediğin çok doğru, demekki ne oluyomuş benim sorduğum soru otomatikman saçma oluyomuş:mrgreen: peki hocam hani insan ikinci el bi motor almaya giderya, orada saf saf ustayı izlememek için ne yapıcaz, yani şimdi motor alana kadar böyle bön bi şekilde kalıcaz mı?:p motoru aldıktan sonra mı motor bilgimiz yerleşmeye başlayacak...?:silent:

tabiki de :) ilk başlarda dışardakiparçaları bunlardan kastım hava filtresi, far ampülü, benzin filtresi gibi basit parçalarla başlarsın zamanla rolanti ayarını hava ayarını filan örenirsin öle öle kendi çapında eğlenir gidersin:)

yani anlaldığım kadarıyla bana " sen motor almadan bu işi öğrenmenin mümkünatı yok " diyosunuz sanırım...:pale:

e tabi önce malzeme lazım :) kaşık çatal kolay :)

onun yerine bi tane ybr125 alıp s
ökseler baksalar içine ne var ne yok diye aynısını yapamazlar mı ki :silent:
çinlilerden korkuyorum ben yaparlar kesin:cherry:

zaten yapıyorlar da birebir aynısını yapamazlar. çünkü her tür insan hayatını kolaylaştıran ürün üreticilerinin araba, elektronik gereçler, giyim eşyası vs vs firmaların bu konuda takipçileri vardır. en kısa sürede taklit edildiklerini anladıklarında olay mahkemeye intikal eder. ve çoğu zaman bizim bu tür hadiselerden haberlerimiz olmaz. :) kendi aralarında hallolur giderler :)

ilk motorum bisandı 150cc 4 zamanlı tek silindir son cıvatasına kadar söktüm kayinçok motorcuydu sakın sökme dedi dinlemedim söktüm yanlızzzzzzzz anun benim zekamı küçümsemesi beni ben bunu yapıcam inadımı tetikledi...sökmeden önce şarzı tamdolu resim çekebilen bir telefon:p sökmeden önce resimlerini çektim sonra resimleri numaraladım sökmem 1 buçuk saatimi aldı toplarken hiç vida arttırmadan hatta adi çinliler eksik vada takmışlar burası espirideğil gerçek...3saatte topladım marşa bastım fıstık gibi:bounce:

ben bu tür bilgi ve dökümanların verilmesine karşıyım.öğrenmek içinse eyvallah ama kendi işimi kendim görürüm şeklinde düşünen arkadaşlara yardımcı olmak istemem.çünkü hem bu işten ekmek yiyen insanlar var hemde kolay bişey sanılan bu iş aslında sandığınız kadar kolay değil.o motor dağıtıp toplayamayınca zaten yine ustana götürcen.ben bu şekilde bi motor alsam normalde alacağımın 2 katı para isterim.çünkü kendi dağıttığın motoru toplamak her zaman daha kolaydır.ki zaten öğrenmek için istenilen bilgi internette kolayca bulunabilir.servis manuellerine baksanız bile az çok bi fikir sahibi olursunuz.ancak yabana attığınız bu mesleğin okulları var ve bu iş okullada bitmiyo yılların tecrübesi gerekiyo.sandığınız kadar kolay değil arkadaşlar.bu işlere giren arkadaşlarımın hepsi bi süre sonra vaz geçtiler muhtemelen sende vaz geçiceksin ama yinede yardım istersen msnimi ekle ben sana çalışma sistemini anlatırım parçaları tanıtırım bi kaç ufak tefek arızadan,bakımdan bahsederim.

ben bu tür bilgi ve dökümanların verilmesine karşıyım.öğrenmek içinse eyvallah ama kendi işimi kendim görürüm şeklinde düşünen arkadaşlara yardımcı olmak istemem.çünkü hem bu işten ekmek yiyen insanlar var hemde kolay bişey sanılan bu iş aslında sandığınız kadar kolay değil.o motor dağıtıp toplayamayınca zaten yine ustana götürcen.ben bu şekilde bi motor alsam normalde alacağımın 2 katı para isterim.çünkü kendi dağıttığın motoru toplamak her zaman daha kolaydır.ki zaten öğrenmek için istenilen bilgi internette kolayca bulunabilir.servis manuellerine baksanız bile az çok bi fikir sahibi olursunuz.ancak yabana attığınız bu mesleğin okulları var ve bu iş okullada bitmiyo yılların tecrübesi gerekiyo.sandığınız kadar kolay değil arkadaşlar.bu işlere giren arkadaşlarımın hepsi bi süre sonra vaz geçtiler muhtemelen sende vaz geçiceksin ama yinede yardım istersen msnimi ekle ben sana çalışma sistemini anlatırım parçaları tanıtırım bi kaç ufak tefek arızadan,bakımdan bahsederim.

eywallah hocam sağolasın, dediğinde haklısın ama bizde kendi işimizi kendimiz görelim düşüncesiyle yazmıştım, zaten gözü kesmeyen veya kesipte toparlayamayan arkadaşlar yine servise götürüyo ama bi bakımdan da şöyle, servisler allah için kazıkçı, adamlar 50ytl lik parça takıyo 200ytl lik işçilik istiyo bu da bence yanlış..
ben bi suzuki tl1000s alıcısı oldum, adam krank değişicek dedi, eyvallah dedik, servis 1000ytl krank 1000ytl işçilik istedi, sence bu doğrumu, bence yanlış, tamam 300-500ytl istersin ama gidipte 1000ytl işçilik istemesi bana abest geldi, sizce doğru mu?

sökemezsin söksende toplıyamazsın zor parcaları çok karışık toplamaksa bi hayli zor

sökmek oldukça basit. fakat toplamak biraz zahmetli oluyor. sana orta halli bir lokma seti, yıldız seti ve tork anahtarı lazım. ben kendim dağıtıp topluyorum, ingilizce bir yayın bulmuştum ordan öğrenmiştim. tüm bakımları da kendim yapıyordum ve motorum saat gibi çalışıyor. normalde scooter motorlar 80'in üzerine pek çıkamaz. benimki modifiyesiz olmasına rağmen 95e kadar geliyor.
kullandığım o yayını türkçeye çeviriyordum, çeviri bittikten sonra rapide atıp foruma verecektim, yarısından fazlasını da çevirmiştim, resimli anlatımdı tamamı, ne için hangi alet lazım her şey vardı. fakat harddiskim bozuldu ve hepsi gitti :(

motoru söküp takmak için çok önemli 2 şey lazım,
1-el becerin olmalı
2-gözü kara olmalısın :)

motora 2, el söküp takmaktan korkmayacağınız ve sanayide iyi çevre yapacağınız bir aletle başlayın ... ama yedek parçası bulunsun ...kısa zamanda debriyaj balatası, piston, sekman, piyano, krank, nedir nasıl çalışır öğrenirsiniz ilerde kullanacağınız motorlara çok daha sağlıklı binersiniz... aynasını servise ayarlatan adamdan motorcu olmaz ...:)
,

Doğru öyle Herşeyede Sevise gidilmez yahuuu :cat::cherry:

hocam pardon sen yanlış anladın sanırım, anlatmanızı değil, eğer elinizde detaylı bi döküman varsa onu bizim gibi acemilerle paylaşmanızı istemiştim...:mrgreen:

wllahi motor alan kişi motordan anlayacak yada öğrenecek ben motoru aldım motorun m sini bilmiyordum her servise gidişim de nasıl sökülüyor ne nedir hep takip eddim ustaya sordum şimdi komple söker takarım motoru yoksa servislere vereceğiniz paraya yazık

bence bunun dökümanı olsa bile okuman saatler sürer ve anlaman gunler surer. ustalar nasıl usta olmus? dokuman okuyarak olmamıslar. ellerındekı motorları kendı cabalarıyla tamır edıp yerı gelıp bozup tekrar yapmaya calısıp yapamadıkları zamanlar olmus. boyle boyle ogrenmısler ve yapmıslar. turkıyedekı ustaların %100'ü de boyle ogrenmıstır bu ısı cunku baska bı yolu yok. tabi kendı cabandan kastettıgım, yanında bılgı de toplıcaksın. mesela en basıtınden Hava fıltresını sokup yıkayıp tertemız oldu yerıne takıyım ooh dıyıp kurumadan takarsan vay o motor halıne. demek ıstedmı anlamıssındır umarım. bu arada motoru parcalıyıp toplamak oyle basıt bı ıs degıldır :) keske basıt olsa da herkes kendı motorunu yapsa..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar