motor sevgisi mi kaza korkusu mu

:king: arkadaslar saygılar.yasım 34 kendimi daha önce tanıtmıştım.bir akrabam daha önce motor kazasında öldügü için yıllardır almadıgım motoru (125cc)baslangıç olarak almayı düşünüyorum.komik de olsa sizce kaza yaparmıyım.:)açıkcası korkuyorum ama motor içimde sönmeyen ateş gibi oldu.ne dersiniz..

Kaza yaparsIn veya yapmazsIn diye bir kaide olmaz ki. Sen elinden gelen bütün önlemleri alacaksIn. Kaskın ve diğer koruma ekipmanlarını giyeceksin. Dikkatli ve sürat yapmadan kullanacaksIn. Bütün bunlara rağmen senin elinde olmayan nedenlerden yine kaza yapabilirsin ama bu yolda yürürkende aynI şey geçerli. Freni patlayan bir kamyon sen motorun üstünde de olsan yaya da olsan seni bulabilir eğer olacağı varsa.. Korkarak yaşayamayacağımıza göre isteklerimizi imkanlarımız dahilinde yapmaya gayret edersek daha mutlu oluruz. Bende yarIn motorumu teslim aLIyorum. Bakalım artIk :)

:) cenk arkadasım cok tesekkur ederim haklısın bende inşallah bu hafta motorumu alacagım

sana simdiden hayIrLI oLsun diyim o zaman. Sana da bana da kazasIz öğrenmeler ve güzel tecrübeler :flower:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Al motorunu, hayırlı olur inşallah. Hiç korkma bence, önlemlerini al ve Allah'a emanet ol.
(Bknz. aşağıdaki imza)

öncelikle motoruna bi nazar boncugu takacaksın sonra gözünü dört açacaksın tabiki bu herşekilde olmalı sadece motor üstünde degil :flower:
kazasız belasız sürüşler,hayırlı olsun

korkuyu korkutarak kacir.
hayabusa ile basla motora
hic bi korkun kalmaz
:cherry:

Süper Moderatör (BBRR)
125 cc hem iyi hemde yeterli bir başlangıç şehir içi kullanım için ideal :cat:
hiç korkma araba kullanmak inan daha tehlikeli motorda arabadaki stres olmadığı için çok daha sağlıklı ömrünü uzatır
hayattan daha fazla nasıl keyif alınır diye sorarsan motor al derim :cat:

Eger dikkat li olmazsan 50 cc ile 1300 cc aynidir bence.

boeing' Alıntı:
:king: arkadaslar saygılar.yasım 34 kendimi daha önce tanıtmıştım.bir akrabam daha önce motor kazasında öldügü için yıllardır almadıgım motoru (125cc)baslangıç olarak almayı düşünüyorum.komik de olsa sizce kaza yaparmıyım.:)açıkcası korkuyorum ama motor içimde sönmeyen ateş gibi oldu.ne dersiniz..

Arkadasim benim sana tavsiyem bu motor isine temiz kafa ile baslamandir. Eger dikkat li olmazsan 50 cc ile 1300 cc hemen hemen ayni riski tasir bence, Ama dersen "ben bilegime hakim olamiyorum, surekli hiz yapiyorum" o zaman hic binme motora, dusuk cc li motor daha guvenli bir motor degil. Motor surmeye baslayinca anliycak sin ki, senin dusuk cc den once guce ihtiyacin var.

Hersey de oldugu gibi akil ve mantik kullanmak gereklidir.

Eger kaza yapicam diye baslarsan kaza yaparsin,
ama kazalari engelliycem diye baslarsa daha olumlu sonuclar alabilirsin.

bence sen hic baslama bu ise, yada gozunu karart atla bi motorun ustune, ama ilk once kafa yapini degistirmen lazim.

bu forum da kimse sana senin ileride kasa yapip yapamayacagini soyleyemez,
Ama bu soruyu soracak kadar enayi isen, Bence sen %80 kaza yaparsin.

Sen simdi hic kizma, ve yazdiklarimi tekrar oku ve anlamaya calis.
iyi gunler.

kask gibi koruyucu önlemlerini al ve dikkatli ol. önlemlerini aldıktan sonra sorun çıkmaz diye birşey yok ama riski azaltırsın. sonuçta yürürken de kafana bir saksı düşebilir:) motor sürmek korktuğunuz kadar tehlikeli asla değildir. tabi ki önlemleri almak en önemli ön şart. bi de dikkat:)

bence en güzel cevabı cenkmenderes vermiş

Kaza yaparsIn veya yapmazsIn diye bir kaide olmaz ki. Sen elinden gelen bütün önlemleri alacaksIn. Kaskın ve diğer koruma ekipmanlarını giyeceksin. Dikkatli ve sürat yapmadan kullanacaksIn. Bütün bunlara rağmen senin elinde olmayan nedenlerden yine kaza yapabilirsin ama bu yolda yürürkende aynI şey geçerli. Freni patlayan bir kamyon sen motorun üstünde de olsan yaya da olsan seni bulabilir eğer olacağı varsa.. Korkarak yaşayamayacağımıza göre isteklerimizi imkanlarımız dahilinde yapmaya gayret edersek daha mutlu oluruz.

:cat: :cat: :cat:

İnsanların hayatını düşünce yapıları şekillendirir. Herşey hayal etmekle başlar. "Korktuğum başıma geldi" lafı öylesine söylenmiş bir laf değildir. Bunun altında aslında evrensel bir kural yatar. Siz düşünce gücünüzle neyi çağırırsanız o olur. Farkında olmasanız da beyin hayatımızı şekillendiren en önemli araçtır. Yani sözün özü, siz motora binerken aklınızda sürekli "kaza" endşesi ve düşüncesini taşırsanız emin olun ki evrenin işleyişi size bu düşüncenizi hediye edecektir. Er ya da geç kaza yaparsınız. Motora binerken hiçbir zaman "kaza yapabilirim" düşüncesini barındırmayın kafanızda. Bu endişeyi içinizden atmadan motora binmeyin.

Bir örnek daha vereyim; her insan eğlence için kahve falı baktırır.. Eğer fala inanıyorsa falına bakan kişinin söyledikleri bilinçaltınıza yerleşir, siz de buna inandığınız için falcının söylediklerini zihninizde o anda kabul ettiğiniz için zihniniz onu gerçekleştirmek için harekete geçer. Siz falcının dediklerini birkaç gün sonra unutmuş bile olsanız aslında o anda zihin programı almış ve uygulamaya koymuştur. Gerçekleştiği zaman da "falcı söylemişti" dersiniz. Aslında olacakları öngören falcı değil, sadece zihin gücünüz falcının söylediklerine inandığınız için onu programına alıyor ve gerçekleştirmeye çalışıyor. Burada kilit nokta sizin inancınız... Zaten bunun için "pozitif düşünce" nin önemi her yerde vurgulanıyor. Hayatınıza pozitif şeyler çağırırsanız, endişelerden kurtulmayı başarırsanız hayat güzelleşecektir. Kaza endişenizi de bir an önce atmaya bakın, yoksa motora binmeyin.

Motosikleti
Su Motoru
boeing' Alıntı:

Aileden birisinin motosiklet kazasında ölmüş olması gerçekten üzücü Allah rahmet eylesin. Ama bir söz vardır "kaplumbağalar sadece kendilerini güvende hissettiklerinde kabuklarından kafalarını çıkartıp yolalabilirler" gibisinden. Bence korkunun ecele faydası yol çizildiği kadar yaşarız ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar