Motor park

Motosikleti
DOMİNAR 400
Merhabalar.

Gittiginiz yerde motoru bırakmak zorunda olduğunuzda nasıl bir güvenlik önlemi alıyorsunuz?

Bir buçuk metre zincirim var ön teker ile koruma demirini birbirine bağlıyorum ben. Ortama göre bazen yeterli olduğunu düşünüyorum bazen yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Araç takip uygulamalari kullan demeyin. Bunun harici ne yapıyorsunuz merak ettim.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Sağa sola gittiğimde, kısa süreli parklarda Abus disk kilidi kullanıyorum. Evimde ise otopark alanında zincir bağlayacağım bir bölge var. Abus zincir ve Abus disk kilidi bağlıyorum, üzerine de branda çekiyorum.

Motosikleti
DOMİNAR 400
Motosikleti
Hero Dash 125
Otogara gidip şehir dışına çıkacağım bir geceliğine. Otogarda motor park alanına koyup baglayip gideceğim mecburen

Otogarda bağlayacağıma yakın çevrede bir taksi durağının oraya yada 7/24 açık bulunan bir işletmenin oraya bağlarım. Dükkan sahibine de bilgi veririm şu gün gelip alacağım diye.

Kilit gereksinimim yerine, konumuna göre değişiyor. Bazen sadece kontağı kapatıyorum, alarmı açık bırakıyorum. Bazen zincir kilit, alarm ikilisi ile kilitliyorum. Bazen sadece disk kilit takıp gidiyorum.

Gidon kilidini hiç kilitlemem. Hırsız ilk gidon kilidini kolayca kıracak ve zinciri, disk kilidi falan açamazsa boşuna gidon kilidi kırılsın istemem. :LOL:

Çok dert ediyorsan paralı otoparka bırak. Otoparkta zincir kilitle bir yere kilitle. Otoparklarda motosiklet zincir kilitle bir yere bağlı değilse sorumluluk araç sahibinde oluyordu yanlış bilmiyorsam.

Motosikleti
DOMİNAR 400
Otogarda bağlayacağıma yakın çevrede bir taksi durağının oraya yada 7/24 açık bulunan bir işletmenin oraya bağlarım. Dükkan sahibine de bilgi veririm şu gün gelip alacağım diye.

Kilit gereksinimim yerine, konumuna göre değişiyor. Bazen sadece kontağı kapatıyorum, alarmı açık bırakıyorum. Bazen zincir kilit, alarm ikilisi ile kilitliyorum. Bazen sadece disk kilit takıp gidiyorum.

Gidon kilidini hiç kilitlemem. Hırsız ilk gidon kilidini kolayca kıracak ve zinciri, disk kilidi falan açamazsa boşuna gidon kilidi kırılsın istemem. :LOL:

Çok dert ediyorsan paralı otoparka bırak. Otoparkta zincir kilitle bir yere kilitle. Otoparklarda motosiklet zincir kilitle bir yere bağlı değilse sorumluluk araç sahibinde oluyordu yanlış bilmiyorsam.
Avm otoparkına koysam AVM güvenliği sıkıntı yaratır mı ki

Merhabalar.

Gittiginiz yerde motoru bırakmak zorunda olduğunuzda nasıl bir güvenlik önlemi alıyorsunuz?

Bir buçuk metre zincirim var ön teker ile koruma demirini birbirine bağlıyorum ben. Ortama göre bazen yeterli olduğunu düşünüyorum bazen yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Araç takip uygulamalari kullan demeyin. Bunun harici ne yapıyorsunuz merak ettim.
Alarmlı disk kilidi. Mümkünse en kafa si***binden😁 kısa süreli günlük parklarda alarmlı disk kilidi yeter.Çok korkuyorsan iki tane takarsın. Bir öne bir arkaya

Mümkünse otogara motorla gitme. Evde kalsın motor, komşular göz kulak olur. Gideceksen de taksi durağına yakın bir yere koyup zinciri tekerden değil şaseden geçir. Bir de alarmlı disk kilidi. Erken gidip biraz da sohbet et adamlarla. Daha iyi göz kulak olurlar.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Airtag var, inip gidiyorum. Çalınmasından daha çok birinin üstüne oturma ihtimali vb daha çok korkutur. Çoluk çocuk falan bindiriyorlar altında biri kalabilir. Başıma geldi. Yan sehpada bırakmam o yüzden. Bir kafede oturuyoruz alarm çalmaya başladı döndüm Harley'in üstünde adamın biri. Alarm çalıncada kalktı. Arkadaşımda kaskını benim motora asmıştı hayırdır lan ne ayaksın diye üstüne gelince kaskıda düşürdü. Harleyde orta sehpa yok malum, jiffy stand var. Motoru dikip özellikle kapatmazsa kapanmaz ama izin almadan kimsenin motoruna oturulmayacağını bilmeyen bir davardı. Keşke motoru üstüne düşürseydide bir süre kaldırmasaydım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

He bi otelde falan konaklayacaksam alarmlı abus disk kilidim var. Onu takarım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Otogara gidip şehir dışına çıkacağım bir geceliğine. Otogarda motor park alanına koyup baglayip gideceğim mecburen
Otogarda emanetçi yok mu? Önce ona bir sor bakalım, belki bir şey önerir. Kabul ederse bir muhatabın olur en azından.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
geçen ay avmye gitmiştim bıraktım motoru alışverip yapıp bi geldim motorun ekranı açılmıyor bıraktım motoru gittim eve yürüyerek 3 gün sonra geldim motor hala orada akünün şarjı bitti sanmıştık meğerse ekran bozukmuş debriyajı çekip killswitchi açınca çalıştı motor boşu boşuna yürüyerek gitmişim avm otoparkında da kimse bir şey demedi başına bir şey gelmedi motorun

ondan önce de gözaltına alınmıştık 3 gün boyunca motorun protestoların olduğu yerde park halinde kalmıştı günde 10 polis arayıp motoru buradan alın demiş en sonunda motorun üstüne arızalıdır yazdırdık çekmediler motoru başına da bir şey gelmedi biri avm biri izmit çarşısı insan sirkülasyonun doruk noktaları asla boş olmuyor ki gidip çalasınlar işin tricki en kalabalık yere park etmekte

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kontağı açınca benzin pompası sesinden de mi anlamadın? :)
enjeksiyon sesi vardı ama ben basıyorum düğmeye basıyorum çalışmıyor nerden aklıma gelsin debriyajla basınca çalışacağı

Motosikleti
DOMİNAR 400
Durum guncellemesi...

Otogara gidince motorların Park ettiği bir alan varmış. 20 30 tane motor vardı arasına koydum. Tekerlekten koruma demirini zincir ile birbirine bağladım.

Geldiğimde motor bıraktığım gibi duruyordu...

Sadece şöyle bir şey fark ettim.

Her benzin aldığımda trip sıfırlıyorum kmde kaç yaktigima bakmak için. En son benzin aldigimda sifirladigima eminim. Otogara giderken benzin ışığı yandi. Yani 230 240 km olması lazım tripmetrede. Geldiğimde dikkat etmedim. Eve gittim. Sabah işe gitmek için motora bindim benzin aldım tripmetre 9km gösteriyor Nedenini anlamadim.

Motor 2023 dominar 400

Motosikleti
Yamaha XSR700
Durum guncellemesi...

Otogara gidince motorların Park ettiği bir alan varmış. 20 30 tane motor vardı arasına koydum. Tekerlekten koruma demirini zincir ile birbirine bağladım.

Geldiğimde motor bıraktığım gibi duruyordu...

Sadece şöyle bir şey fark ettim.

Her benzin aldığımda trip sıfırlıyorum kmde kaç yaktigima bakmak için. En son benzin aldigimda sifirladigima eminim. Otogara giderken benzin ışığı yandi. Yani 230 240 km olması lazım tripmetrede. Geldiğimde dikkat etmedim. Eve gittim. Sabah işe gitmek için motora bindim benzin aldım tripmetre 9km gösteriyor Nedenini anlamadim.

Motor 2023 dominar 400
Dominarlarda kronik trip sıfırlaması var. Bende de çok oluyordu. O yüzden benzin aldığımda kilometreyi yaklaşık olarak aklımda tutuyordum. Öyle bir şey olmuş olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar