motor neden marş almaz

Arkadaşlar dün başıma bi olay geldi tecrübesizliğim aklımda sorulara cevap bulmama izin vermedi motor üzrindeyken aklıma geldi foruma bi baslık acarsam aklımda ki butun sourların cevabını bulabılırım diye düşündüm.

Dün bornovaya gittim arkadaslarlarımla buluşmaya motorumda yenı oldugu ıcın bılmeyen arkadaslar vardı dedım motorla gıdyım hem motorumu gorurler .Motorumla gıttım park ettım motoru sonra baska bır yere gıdıcektık motora bındım kontagı cevırdım marş düğmesine bastım marş almadı uzun süre ugraştırdı beni sonra aynı şeyi tekrar yaptı .

Sorun şu bu olağan bişimidir yoksa servise götürmem gerekir mi ?. Şimdiden çok tesekkür ederim.

tam olarak ne oldugunu acıklarsan arkadaşlar tabıkı yardımcı olucaklardır..

sorun benim görüşümle ya aküde,alternatörde yada bujilerde ateşleme yapamıyor sanarsam ve cicccccccc diye bir ses geliyor sanarsam marş düğmesine basdığın zaman motorda titremeler oluyormu?

ee sonradan calıstır dın mı.. MArsa bastıgında tık tık diye bi ses geliyo mu bi yerlerden.. MArs motoru donuyo mu?? Daha bilgi verirsen daha fazla cozum yolu bulunur...

Mevlutgs o senın dedıgıne benzer bır ses geldı sonunda..

myheart arkadasım öle bı ses gelmedı .motor benı cok ugrastırdıktan sonra calıstı.bugun calıstırdım motoru bi sorun acmadı bana.Ama ileriye yönelık sorun olurmu onun ıcın servıse goturmelımıyım merak edıyorum.motorun yaptıgı basıt bır sorunmudur yoksa kafaya takılıcak kadar buyuk bır sorun mudur hiç bir fikrim yok.Burdan aldıgım bılgılere gore hareket edıcem

Selam sporcu

Motorunu ne kadar tanıyorsun veya ne kadar zamandır kullanıyorsun bilmiyorum ama ben ilk aldığımda yan ayağı sürekli açık unutuyordum ve ayaktaki buton basılı kaldığı için normal olarak motor çalışmıyordu. Ama zamanla alıştım. Motorun yeniyse ve bu tip bi özellik varsa ondan kaynaklanabilir.

Sakın yanlış anlama " bugün bi sorun açmadı " dediğin için bu örnegi verdim.

Yok estafurullah SHaLTeR niye yanlış anlayayım.Yan ayak dedıgın sanırım bu motoru ayakla çalıstırma aparatı olsa gerek.Benim motorda öle bısı yok sadece elle aclısıo marş düğmesi var .Motoru cok tanımıyorum genel olarak motor hakkında fazla bilgi sahıbı olmadıgımı her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum.Bildiklerimde bu siteyle sınırlıdır hep burdan bişiler öğrenmeye çalısıyorum .Yeni başladım motor kullanmaya.

Hayır.. o değil. Yan ayak dediğim, motoru park ederken ikili ayağın üzerine değilde yana bi ayak açıyosun motoru hafif yan yatık park ediyosun.. Ondan bahsediyorum. Benim motorumda O ayak açıldığı zaman motorun tüm elektriğini kesiyo ve çalıştıramıyosun..

ha şimdi anladım .ama bunada bı cvbım var ben yan ayagı kullanmıorum hep orta sephaya alıyorum .ondan deılıdır.

motorun devamlı geç çalışıyorsa ya bujidir yada karbiratörde bir pislik vardır yada karbiratörünün hava ayarı kötüdür.yok devamlı yapmıyorsa benzinden olabilir

yok devamlı yapmıyor ilk defa basıma gedli sebebını bılmedıgım için biraz tırstım..ilginize tesekkur ederım

Motor neden marş almaz
cevap: parası yoktur ondan :queen:

Umarım kızmazsınız soruyu görünce dayanamadım :p

yiğit sigortayı kontrol et yerinden oynamış olabilir ama onu sen açamazsın tahminimce servise göstert benim de başıma gelmişti:rendeer:

gugukk güldürdün beni :) yok rahat ol niye kızayım :p

bedri öle yapıcam ya servise götürücem .zaten bbugun istanbuldan parcalar falan gelicektı sol granej sınyal camı falan onları monte ettırmek ıcın gıdıcektım gercı bugun gec kalktım yarına kaldı o iş .saolasın.uzun zamandır gorüşemıyoruz görüşsek iyi olur aslında.sen gitmeden paslaşalım :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motor marş almıyorsa ayak marsını kullan olmadıysa akünün suyunu kontroll et olmassa bujiyi direkt el marşına tak o zaman mis gibi calısır :)

Sporcu dostum servise gidince sonucu burada bizlerle paylaşırsan sevinirim.

Sebebini merak ettim dogrusu.

Sevgiler.

tamam servıse göturmedım daha goturunce yazarım sorunu.okadar üşengecim ki motor 2 yıllık bır aradan sonra calıstırdım ınsan bı servise götürür ama yok naıl olsa çalısıo dıe servıse göurmedım motoru.yenı kullanıcı oldugum ıcın motorla basıma sorun gelemedıgı için işin ciddiyetini kavramadım daha bigün yolda kalırsam anlarım işin ciddiyetini

Benimde marşa bişey oldu basıyorum dişliler birbirini tutmuyor galiba vızzz diye ses yapıyor 4-5 vızz dan sonra tutuyor ve çalışıyor:( ama bu vızzz sesi beni uyuz etti milletin içinde uyuz bi ses

vallahi bendede ona benzer bi sorun oluyor arada bir.el marşına basınca akü göstergesi dibe doğru inip motor çalışmıyor.bende ayak marşını kullanmak zorunda kalıyorum.çok sık olmuyor.hatta baya uzun süredir olmuyor.en iyisi servise bi götür hem grenajı hem onu aradan çıkar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar