Motor kullanırken çok dikkatli olalım (kaza içerir)

Arkadaşlar merhabalar.Az önce bizzat gördüğüm bir motor kazasını ve sizlere birşeyler anlatmak için yazıyorum.
Bizim burda küçük bir şehir olduğu için motorlar plakasız,artist şekilde sürülür.
Genellikle hız olur ve hiçbir ekipman olmadan kullanılır.Bir göbek düşünün.4 yola ayrılan ve ortada kesişen bir noktası olan.
Bir taraftan daha evde o motor kullanırken annesinin yüreği ziplayan bir taraftan arkadaş çevresi için hız ve motor tutkunu olan son hız bir çocuk.
Bir yoldan araba bir yoldan.Arabanin ve motorun carpisacagini gerçekten dedim ve sadece motoru durdurup çocuğun havaya uçup geri inmesini izledim.Sonra da kanlar içinde yerde yatışını ve etraftakilerin "ne acelen vardı be oğlum" diyerek kan akan kafasına su dökmesini.Ne de olsa aynı taşıtı kullanıyoruz,ambulansı aradım.Sonra oradan şok içinde motoru kullanmaya başladım.Plakasızdi gri cub tarzı bir motor.Şimdi onun masraf,ruhsat ehliyet ve bir ton şey.
Arkadaşlar kullandığımız araç şaka değil.
Nereye ne türlü çin alman rus hepsi 2 teker,hepsinin %60 70i biziz.
Tüm ekipmanlarınızı takın.Kafasında kask olsa belki şu an da o yerden kalkabilirdi.
Lütfen bakkal bile olsa,kask takın.
Kaliteli ve ya kalitesiz motor yoktur.TECRÜBELİ SÜRÜCÜ TECRÜBESİZ SÜRÜCÜ VARDIR.

Son düzenleme:
Apaçi arkadaşlara selamlar ailelerine ise büyük sabırlar diliyorum. Ekipmansız, ehliyetsiz, ruhsatsız ve sigortasız gezmeyi marifetmiş gibi anlatan ve biz uyarıda bulununca bize çıkışan arkadaşlara da saygılar.

Sanırım bazı ithamlar bana.Bir konu yüzünden sanırım :)
edit:sigortamı pahalı da olsa yaptırdim.

Sigorta plaka ehliyet cebiniz , kask mont eldiven dizlik bot canınız için .

koruma gereksinimi hissedecekleri bi kafaları olmadığından, dönüp bakmıyorum bile öylelerine.

Motorunun değeri 1000 tl dahi olsa ben her kazaya üzülürüm. Yeter ki ekipmanı, plakası, ruhsatı kısacası her şeyi tam olsun.
Ama kask bile takmayan, trafikte herkesi tehlikeye atan insanlar için kafamı çevirip bakmam. O ne kendini ne trafiktekileri düşünmemiş, ben mi umursayacağım?

Motor almaya karar verdiğimde yaptığım ilk iş ekipmanlarına bakmak olmuştu ve ilk ekipman maliyeti çıkarmıştım. Ekipmandan sonra paramın arda kalanıyla bir motor aldım. Yeni başlayan arkadaşlar ekipmanın ucuzuna da kaçmayın lütfen. Özellikle kaskınızı CE belgeli sağlam bir kask alın. :wiinkk:

Mexico arkadaşımıza +1 diyorum.
Trafiği alt üst eden,motosiklet kullanıcılarına sırf o tipler yüzünde tepki gelirken ve kimseyi umursamadiklari sürece umrumda olmaz. Hatta bazı arkadaşlar kızabilir ama çoğu zaman içimden "Umarım bi yerde patlarsın da işin ciddiyetini anlarsın" dediğim oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar