motor istop ediyor

Katılım
12 Eyl 2009
Mesajlar
12
s.a
motoru çalıştırdıgım zaman gaz verıp motoru ısıtmaya kalktıgımda stop edıo
beklıyorum ısınıo sonra yola cıkıyorum gaz yemıyo kesılıo arada gazı kesınce stop edıo.... rolentıyı bayagı yukselttım hala aynı...ama bayagı yol gıdınce duzelıo nedır bu motorun derdi motor kanuni tiger250 4 zamanlı
:pale:
 

GKN

Katılım
6 Mar 2006
Mesajlar
6,448
karbüratör ayarlarına baktırman gerekli, en yakın servise gidip yaptırabilirsin..
 
Katılım
1 Nis 2007
Mesajlar
1,944
Bencede karbüratörde olmalı.Ama başlıktaki istop değil stop olacak.İstop çocukların topla oynadığı bir oyun diye biliyorum:)
 
Katılım
17 Haz 2009
Mesajlar
11
Yapacağın şey hep gaz vermek vitese sokarken bile daha sonra gaz vermeyi kesmeden kaldır matoru yoluna devam et hep kullandığım formül
 
Katılım
26 May 2008
Mesajlar
3,547
geçende benzer olay bende de oldu. meğerse benzinlerimiz o kadar kirli ki benzin vanası kapanmış. benzin az geliyor hatta gelmiyormuş. sonra tersten bi üfledim takır takır çalışıyo
 
Katılım
12 Ağu 2009
Mesajlar
583
Karbüratörlü chopperlarda çok alışılagelmiş bi durum bu.Yani bu tür motorlarda bi yere gitmeden 10 dakka önce çalıştırıcaksın motorun devri 1.000-1.500 arası olucaktır büyük ihtimalle bu olay olduğu zaman yola çıkabilirsin demek ama ilk çalıştırdığında 0.000-1.000 devir arası rolenti gidip geliyosa dediğim gibi 10 dakka beklemen gerekiyor amcamın oğlunda keeway 250 land cruiser var oda öyle çözüyor bu sorunu bende pek olmuyor anca hava çok soğuk olursa ya da yağmurlu olursa 5 dakka bekliyorum işim çözülüyor, eğer problemin bu şekilde çözülmüyorsa başka teknik arza olabilir karbüratöründe bu sefer servise götürüp baktırman gerekir.
 
Katılım
8 Haz 2008
Mesajlar
267
motosikleti 10 dk sakin kullanımda çok hafiftende olsa sübap sesi gekmesi gerekir. sübapları kontrol et sıkılığını . başıma gelmişti sübapları sıkı ayarlamışım motor soğukken rolantide durmuyor gaz yemiyor ısınınca düzeliyodu. sübap ayarını gevşettim düzeldi.
motor soğukken çok inceden sübap sesi gelmeli.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst