Motor ısınınca şıngırtı sesi (ustanın yağ filtresini unutması ve benim aptal olmam)

abi bu motorun yapısını tam bilmiyoum emin olamadım ama kahraman1 arkadaşın da dediği gibi motor gövdesindeki bütün hortumları kontrol etmek lazım. Motor gövdesinden egzoz bağlantılarında gevşeklik vardır titreşimden gevşeyip oradan hava kaçırıyor ve ses yapıyor olabilir. hortumlarından biri çatlamış ordan ses geliyor olabilir. ben 250 cc chopper kullanıcısıyım. bu ses 2 defa başıma eldi ikisindede farklı sorun vardı. dediğim gibi biri hortum diğeri egzoz gevşemesi. sonuç olarak motorun içindeki sesi dışarı kaçırdığı bi nokta var ama bu ses subap sesi değil. sanki kaçak noktayı tıkasan düzelecek gibi :D çözüm bulan mutlaka yazsın aşırı merak ettim. ama ben olsam söylediklerimi kontrol ederdim.
Hocam sesi buldum kahraman1 arkadaşın dediği gibi egzosdanmış egildim motorun altina baktım egzos girişinden haba kaçıyodu elimle kapadım denedim ses kesildi vallahi çok korkutmuştu içim rahatladı. Tam bu düzeldi derken motor düştü gidonu ayna falan kırdı ne kadar acemiligim varsa atiyorum :)

Hocam sesi buldum kahraman1 arkadaşın dediği gibi egzosdanmış egildim motorun altina baktım egzos girişinden haba kaçıyodu elimle kapadım denedim ses kesildi vallahi çok korkutmuştu içim rahatladı. Tam bu düzeldi derken motor düştü gidonu ayna falan kırdı ne kadar acemiligim varsa atiyorum :)

Ustaya bıraksaydın sağlam bloğu açıp bir sürü para alacaklar üstüne birde motoru hiç etcekler

Ustaya bıraksaydın sağlam bloğu açıp bir sürü para alacaklar üstüne birde motoru hiç etcekler

Sorma hocam gidon kırıldı usta 100 liraya tamir ederim dedi gittim tornacıya içini deldirip demir mil attirdim eskisinden cok daha saglam oldu 30 lira verip çıktım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar