- Konu Yazar
Öncelikle merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yaklaşık bundan 5 ay öncesinde gt250r motorumu aldım ve o zamandan bu yana sıkıntısız biniyordum ta ki 2 hafta öncesine kadar motordan ısındıktan sonra şıngırtı sesini duyana kadar..elbette biraz araştırma yaptım benzer sorunu yaşayan arkadaşlar vardı fakat benim durumum yalnızca benim aptallığımdan dolayı oluyor çünkü motoru aldığımda eski sahibi daha yeni yağını değiştirdim dedi ve ben buna güvendim velhasıl kelam bu sesin nezdinde ustama götürdüm motoru sesin sübaptan geldiğini düşünüyordum(hala da öyle düşünüyorum) usta baktığında yağ eksiltmiş ondan yapıyodur dedi yağı ve filtreyi değiştirelim dedi bende tamam dedim neyse yağı boşalttı filteyi değiştirmek için filtre kapağını açtı ki ne göreyim filtre yok! bildiğin filtre takılmamış ve ben 5 ay boyunca motoru bu şekilde filtre olmadan kullanmışım.. Usta iyi ki motoru indirmemişin dedi yağını değiştirdik filtresini taktık fakat şıngırtı sesi hala devam ediyor motor soğukken ses olmuyor fakat 400-500 metre falan kullanıp motor hafif ısındıktan sonra şıngırtı başlıyor sizlerin görüşleriniz nedir acaba sorunu ne olabilir? ve bu şekilde habersizce filtre olmadan kullandığım için başka büyük bi soruna yol açmış olabilir mi yardımlarınız bekliyorum.