tam tersi olması gerekir, mutlaka motosiklet yağı kullan... çünkü motosiklet, aynı yağı arabadan farklı olarak şanzımanda da kullanıyor.
elimden gelir ufak tefek seylerini motorun ben yaparım tam olarak debriyajı değiştirmek için nereyi sökmem gerekir ve debriyajın telini değiştirdiğimdeki debriyaj ayarı dışında başka bir ayar yapmam gerekirmi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:06 ----------
arkadaşlar birde bu 25 tel debriyaj tası ve balata normal fiyatmı ona göre gidip alıcam
Tamirciler buradan alıp satıyorlar.Burası İstanbul'un en ucuz yeridir.Sadece yeri uzak.Dudullu'da.
hese tekrar merhaba bu gün gittim ve aldım debriyajı değiştirmek için işe koyuldum ama tıkandım devriyajıon yanında iki tane dişli var debriyajın yanındaki dişlinin üzerindeki parça debriyajın uzerine geliyor ve o parçayı bi türlü sokemedim
kırmızıyla işaretli parcayı sokemiyorum onu sokmedende debriyaj cıkmıyor
![]()
vidalarını sökmüşsün zaten o parçayı tırnaklarınla çek çıkar
onun alltında bir somun var onu çıkaramazsın anahtarı var onun.
bir de viteslerin düzgün atsın istiyorsan tası mutlaka değiştir tas boşluk yapıyor sallanıyor.
ayrıca tası söktükten sonra o mili tutan bir burç var o boşluk yapmışsa yine viteslerin geçmez
![]()
somun
![]()
anahtarı
tas ve balatayı değiştikten sonra yine viteslerin biraz zorlanırsa mutlaka kalın yağ koy mesela 20-50
![]()
bu şanızman mili. yeşille çizdiğim yerin sağına balata tası geçiyor. bu mil eğer sallayınca çok oynuyorsa tası değişsen de kalın yağ ile boşluğu alman gerekebilir.
tam olsun dersen motoru indirip o yeşil yerdeki parçayı değiştirmen lazım
yarın pazar yarın yapmış olmam lazım en kotu ihtimal motorcuya giderim ama
yarın yapmak istiyorum o anahtarı nerden bulabilirim pazar günü bauhause da varmıdır goren varmı yada üsküdar cevresinde elinde o anahtarolan varmı
tornavidayla cıkarırız ama sonra bide takması var o zaman ne olacak yarın ben parcacıyı bi arıyım sirkecide acık yer vvarmı biliyormusunuz
çekiç ve düz tornavida ile açıp kapatabilirsin o somunu
Balataları takmadan evvel bir süre motor yağına koyup yağ emdirmek gerekiyordu.Fikir olarak debriyaj manetini sıkılı olarak bağla,balatalar yağ emsin,arasıra marşı tıkla dönsünler.