Yapılan her sporun kendine göre ekipmanları vardır ve kıyafetlerde bunların içindedir. Tam 18 senedir outdoor sporlar ile uğraşıyorum, paraşüt, yelken kanat, yamaçparaşütü, dağcılık, yelkencilik gibi gibi...... Bu kadar süre içince şunu gördüm, her sporun ortak kıyafetleri ve kendine has kıyafetleri var. Örneğin bir içliği her sporda kullanabilirken dağcılıkta kullanılan bir bot yamaçparaşütü için kullanılamıyabiliyor. Her nekadar tabanları sağlamda olsa düşme esnasında bileği koruyabilecek kadar yüksek ve sert olmaması sakatlıklara yol açabiliyor. Bunun yanısıra yamaçparaşütü için kullanılan bir botta dağcılık için kullanılmaya kalkarsa haraketi kısıtlayıp kişiyi yoracaktır, çünkü bu bot uzun yürüyüşler için tasarlanmamamıştır. Bunun gibi birçok örnek verebiliriz.
Aklı başında bir adam olduktan ve yeterli tecrübeye ulaştıktan sonra herhangi bir spora başlamadan ana malzemeyi yada makinayı almadan önce hep ekipmanı almışımdır. Her malzemeyi kullanım alanına göre kullanmışımıdır, tabii başta belirttiğim gibi ortak kullanılabilecek olanlar hariç. Bu benim zengin olduğumu göstermez sonuçta ben devlet memuruyum ve elime geçen belli.
Pro arkadaşımın belirttiği güzel bir şey var, bir ay daha sabrederek o spor için gerekli ekipmana ulaşabilirsiniz, yada kışı yazdan görerek yatırımı ona göre yapabilirsiniz. En güzeli olmasında seri sonunda kalan indirimli ürünlerden olsun. Buarada hakikaten durumu hiç iyi olmayan arkadaşlar var, örneğin bir başka yazıda birinin gece benzinsiz kaldığını ve parası olmadığı için eve kadar motorunu ittiğini okudum, bu ise bambaşka bir konu tabiki. Bende zamanında daha ucuz ürünlere yönlendim ama en geç bir sene sonra gidip adam gibi malzemeyi almak zorunda kaldım. Bir tane malzeme için en az 1.5 malzeme fiyatı ödemiş oldum.
Naçizane tavsiyem biraz dişinizi sıkın doğru ekipmanı alın, eğer hiç imkanınız yoksa eldeki imkanları ve ucuz çözümleri illaki kullanın. Bu çözümleride iyi araştırın kimi yerde dahada ucz ürünler bulmanız mümkün olabiliyor.
Beden sorununa gelince, benim eşimde minyondur, Türkiyede ona göre birşey bulamadım, bende yurt dışına çıktığımda ona uygun kıyafetler ve kask aldım, hemde burdakinden daha ucuz fiyatlara. Kendiniz çıkamıyorsanız kredi kartı ve postayla yada gidip gelen bir yakınınzla getirtebilirsiniz. İnternetten beğenin ve XS ini söyleyin illaki uyacaktır, tecrübeyle sabittir.