Motosiklet dedin mi itekleyip duruyorlar. Hatta CC ye göre, Motorun markasına göre aynı mala farklı fiyat veriyorlar.
Örnek: TVS Apache 150 Baskı sacı ve balatası Mondial servisten alırsan 30 TL, TVS servisten alırsan 200 TL
Örnek: Burgman buji 50 TL, TVS buji 30 TL, Oto sanayiden al 15 TL. (aynı buji)
Örnek: Yağ, ısrarla otomobil yağı kullanoyurm. Tüm motorlarımda da aynı şekilde kullandım sorun yaşamadım. Ayrıca çoğu markanın otomobil yağı API sınıfı daha yüksektir.
Örnek: Motor parçacısında HS1 ampul 15 TL, Oto sanayide Osram marka HS1 ampul 5 TL
Örnek: TVS Apache ön fren balata 90 TL, CBF 150 balata 50 TL, Mondial 15 TL. Balatalar aynı balatalardır.
Örnek: Fren balata temizleme spreyi, Motorcuda 15 TL, Oto serviste 10 TL, oto sanayide yağcıda 5 TL
Örnek: Ön teker rulmanı, motorcuda 20 tl, oto sanayide ors alırsan 7 TL, SKF alırsan 13 TL.
Örnek: Benzin hortumu metresi 1 tl güneşte bir ay içinde kavrulup sertleşiyor. Oto sanayide 1 mt LPG hortumu bedava çünkü çöpe atıyorlar.
Ben artık kazık yemekten sıkıldım. Motoruma parça alacağım zaman ilk önce Mondial serviste bu parça ile aynı parçayı kullanan motor var mı ona bakıyorum. Kalan tüm ihtiyaçlarım için oto sanayi