Mersin İl Temsilcisi
açıkçası sizin yazdıklarınıza pek bi anlam veremedim çünkü ben sizin yazdıklarınızla alakalı bişey yazmadım ama sizin konya gelecek olursak yaptığınız şeyi bende yapıyorummesala motorum rtr 180 ama ön işlisi ybr 125.
Yukarıdaki yazdığım yazıyı konuyu açan arkadaşın motorda yük zinciri kullanabilirmiyiz sorusuna teknik bi cevap vermekti cevap vermekle kalmadım nedenleriyle açıkladım.
yani sonuç olarak arkadaşlar o yük zinciri belki 50 tane cbf nin ürettiği torka dayanır, kopmaz ama 1 tane cbf nin çevirdiği devirde şaşar kalır.şu anda aklıma gelen ekstrra bi bilgide yük zincirinde zincir baklalarının burçları(zincirin eğilip bükülmesini sağlayan yer) durağan halde maksimum yük taşıması için yapıldığından çalışırken verimi düşüktür hareket zincirlerine göre.buda demek oluyoki arka lastikte 20 bg güç varsa tebrikler rtık daha az beygir sizin için koşuyo küstürdünüz onları. verim yüzdesel bişey olduğundan makinanın gücü arttıkça kayıpta artar.azdan az çoktan çok gider hesabı.Özerle yük zinciri asla herket için kullanılmaz.
hadi kalın sağlıcakla![]()
Sadece fikrimi söyledim.
Fikir belirtmek için pas almak mı gerek