Motor için branda yapımı...

Yağmurların başlaması ve dandik bir motorsiklet bırandasının bile 30 lira olması sebebiyle kendim branda yapmaya karar verdim.

Maliyet:
5 metre çift katlı naylon= 5 lira
Yapıştırıcı= 1 lira

Bana maliyeti 6 liraya patladı.

Gereken araç ve gereçler:

1- 5 metre naylon (5 metre bir chopper için bile yeterli olacaktır).Zaten çift katlı oluyor onlar.

2- Yapışyırıcı.

3- Makas.

4- Zımba.

İkiye katlı olan naylonumuzu motorumuzun uzunluğuna göre kesiyoruz

Daha sonra ikiye katlı naylonumuzun uç kısımları açılır

Açtığımız uç kısımlara yapıştırıcı sürülerek geri kapatılır

Daha sonra yapıştırıcı sürdüğümüz kısımlar zımba ile zımbalanır.Böylece elimizle veya üstüne birşey koymaya gerek kalmadan kurumasını bekleyebiliriz.Ayrıca bırandamız böylece daha sağlam olacaktır

Yapıştırıcılı kısımların kurumasını bekliyoruz

İşlem sırasında altına gazete serin.Yoksa alttaki zemine (halı v.s) yapıştırıcı bulaşabilir

Aynı işlemi naylonun iki ucunada yapıyoruz

Kuruma işlemi bittikten sonra mutlu ve mesut bir biçimde motorumuza giydiriyoruz

Tekrar kendi imkanlarımla birşeyler yapıncaya kadar görüşmek üzere :rendeer:

güzel olmuş temiz olmuş ve ucuz olmuş valla aklıma yatmadı değil. akşam içeride duruyor ama gündüz dışarda oluyor yağmurda işe yarayabilir.. yapmak lazım.. fikir için teşekkürler... eline sağlık güzel olmuş..

dostum güzel olmuş ancak naylon hiç hava almaz vede nem oluşturur motorunda paslanmalara neden olabilir onun için sen onun altına bez gibi beşeyler koy

dostum güzel olmuş ancak naylon hiç hava almaz vede nem oluşturur motorunda paslanmalara neden olabilir onun için sen onun altına bez gibi beşeyler koy

Aslında pazar tezgahlarının altına serilen mavi muşambalar oluyor.Altları kumaşlı oluyor.Onlardan bulabilseydim öyle yapcaktım fakat bulamadım.Bu arada önerin için teşekkür ederim :cat:

arkadaş eline sağlık bendede aynı sorun vardı referans oldun izin verirsen bende bir tane yapayım yalnız a. bonus arkadaşın dediği gibi nem olyını önlemek için altınabüyük bez parçası koyalım nem falan almasın:cat:

arkadaş eline sağlık bendede aynı sorun vardı referans oldun izin verirsen bende bir tane yapayım yalnız a. bonus arkadaşın dediği gibi nem olyını önlemek için altınabüyük bez parçası koyalım nem falan almasın:cat:

İzin ne demek abi.Zaten birilerinin işine yarar diye koydum siteye.HAtta ben birkaç metre kare kumaş alıp iç kısımına yapıştırcam.Sende öyle yap.

Aslında pazar tezgahlarının altına serilen mavi muşambalar oluyor.Altları kumaşlı oluyor.Onlardan bulabilseydim öyle yapcaktım fakat bulamadım.Bu arada önerin için teşekkür ederim :cat:

dediğini branda satan yerlerde bulabilirisn..:cat: eskiden yaptığım için biliyorum.. reklam afiş için, çadır için, tente için branda satan diken yerler var..

Motorunu korumak adına çok basit ama güzel bir el işçiliği ellerine sağlık motorunu çok sevdiğin ortada kutlarım.

mehmet bravo sana............senin gibi arkadaşlar bizim gibi hazır ve pahalıcılara örnek oluyor.
teşekkürler:rendeer:

eline sağlık aynısı şu anda benim motorda da var :) nem terleme olayına şu şekilde bir çare olabilirmi acaba.. örneğin ön tarafta tekerin tam üzerindeki kısmı içeriye doğru yapıp hava delikleri açsak aynı şekilde arkada da.. yani içeride bir rüzgar akışı sağlamak bu terlemeyi önler diye düşünüyorum ben..
yinede değişik fikirleri duymak gerek..
kalın saalıcakla

vallahi bazı motor aksesuarları gereksiz pahalı. çok iyi yapmışsın. :cat:

dostum emeğine sağlık. bu naylonların koyu renkileri varsa daha kullanışlı olur bence. dışarıdan ilgi çekmez akşamları motoru dışarıda bırakan arkadaşlar için uygun olur.

eline sağlık aynısı şu anda benim motorda da var :) nem terleme olayına şu şekilde bir çare olabilirmi acaba.. örneğin ön tarafta tekerin tam üzerindeki kısmı içeriye doğru yapıp hava delikleri açsak aynı şekilde arkada da.. yani içeride bir rüzgar akışı sağlamak bu terlemeyi önler diye düşünüyorum ben..
yinede değişik fikirleri duymak gerek..
kalın saalıcakla

Ben motorumu hergün kullanıyorum.YAni sadece geceleri örtüyorum brandayı.Öyle bir kış boyunca örten olursa nemlenme olayı o zaman olurmuş.Benim gibi hergün motorunu kullananlar için böyle bir problem yokmuş.

dostum emeğine sağlık. bu naylonların koyu renkileri varsa daha kullanışlı olur bence. dışarıdan ilgi çekmez akşamları motoru dışarıda bırakan arkadaşlar için uygun olur.

Elbetteki renkli naylonla yapmak daha iyi olur.Ben bulamadığım için şeffaf naylon kullandım.Daha doğrusu bulamadım demeyelimde aramaya üşendim koyu renkli naylon ve gittim şeffaf naylon aldım :bounce:

eline sağlık çok güzel olmuş :cat: yanlız naylon ile örterken motorunu bezle ört sonra naylon ger çünkü rüzgarda boyayı çizebilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar