Motor Hiç Çalışmıyor?

Boş zamanlarda motorunla ilgilen arkadaşım. Sağını solunu sök,temizle,tak.Söke taka öğrenirsin. Bozulacaksa evinin önünde bozulsun.Bi köy yolu veya dağ yolunda veya manitayla gezerken bozulmasından daha iyidir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:43 PM ----------

rölanti den mi bahsediyorsun yok sa gerçekten karbüratörü mü kısacaksın? karbüratörü kısarsan motorun çekişi düşer haberin olsun.

cekişimi düşer :) motor gitmiyoki gaza kökleyince boguluyp yıgılıyo 3 ustaya götürdüm hiçbiri yapamadı napıcamı bilemiyorum sabahları motor sogukken özellikle yapıyo sonra yol yapınca düzeliyo ben anlamadım ustaya götürüyorum adam bişeyi yok bunun diyo çok para harcadım hala sorun aynı nesi olabilir ya:S kontagı kapatıp acınca bi kac saniye düzeliyo sonra gene tekliyo gazı ceyrek veriyorm ancak öle gidiyo

Aküyü söktürdüm pimapenciye matkapla şükür.Şarj olması kaldı o kadar..

İndiktör,buji,hava filtresine baktırdın mı? bujiye yeterli gerilim gelmiyorsa veya buli iyi ateşleme yapamıyorsa veya hava filtresi tıkalıysa bu tür sorunlar olabilir. bi de senin motor enjeksiyonlu mu? enjeksiyon sisteminde de problem olabilir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:00 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:59 PM ----------

Aküyü söktürdüm pimapenciye matkapla şükür.Şarj olması kaldı o kadar..

İnşallah problemin çözülür.

Bahsettiğin motor suzuki firewind xf650 mi?

ewet aklına gelicek herşey bakıldı buji ln sıfır 400 ytl bayıldım akü falan sıfır ben karbiratörün hava ayarıyla oynadım ondan olabilir mi?ya çok karışık ya 2 karbiratör var tek pistona baglı çift buji ya bmw gs 1200 tamir eden usta bile afalladı görünce

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:07 PM ----------

İnşallah Çözülür bencede:pale:

akünün 2 kutup başını bi kabloyla falan birbirine degdir bak bakalım kıvılcım cıkıcakmı elektrik varmı ?

MT Atölye deki topiğini okudun sakinseytan. Bu konu beni aşar sanırım. Yalnızca hortumların içini tekrar kontrol etmeni önerebilirim.Pislik kaçmış olabilir. Başka da bişey söyleyemem.

MT Atölye deki topiğini okudun sakinseytan. Bu konu beni aşar sanırım. Yalnızca hortumların içini tekrar kontrol etmeni önerebilirim.Pislik kaçmış olabilir. Başka da bişey söyleyemem.

:) hortumlar sıfırlandı ben birazdan hava ayarı cekicem oynuyo oynuyo mundar ettim motoru:D

Sen motorla bi deniz kenarına git. Motoru 3 defa suya sok çıkar. N'olur N'oolmaz :queen:

bu kadar bir sey bilmeyen insan motor nasıl kullanıyor bende onu bılmıyorum..

OoOooO Konu benden çıkmış ya.Neyse bilginiz olsun Aküyü şarj a verdim sanayiye geldim.Yarın sabah alıp takıcam umarım çalışır.Sizleri bilgilendiricem

slm ahali Aküyü şarj ettirdim şükür çalışıyor.Sigortada bişe yokmuş.

sağol.Geçmiş olsun sana ya benden mi geçti acaba uğursuzluk?
:pale:

ohh ozaman iyi.Afiyet olsun sanaÖğren tabi bigün gene lazım olur

rapertuar,
Eğer akü şarj edildikten sonra motor çalıştıysa sorman gereken bir soru olmalı!!!
Akü neden bitti?

Neden1 : Far-sinyal gibi birşeyleri açık unuttun. Kontağı çevirince herşey kapanmıyor mu? Eğer neden bu ise, biraz daha dikkatli olman lazım benzer durumla karşılaşmamak için.
Neden2 : Akü şarj tutmuyor/olmuyor. Aküyü şarj eden usta aküyü ölçüp sana söylemiştir mutlaka. Söylemediyse bile, şarj tutmayan akü yakında yine boşalacaktır. Yeni bir akü alman gerekecek.
Neden3: Eğer yukarıdaki 2 neden de sorunu çözmüyorsa, bu durumda daha ciddi problemler olabilir. Şarj dinamon bozuk olabilir gibi mesela...

Bence arızanın gereçek kök nedenini bulmadan konuyu çözmüş sayılmazsın.

rapertuar,
Eğer akü şarj edildikten sonra motor çalıştıysa sorman gereken bir soru olmalı!!!
Akü neden bitti?

Neden1 : Far-sinyal gibi birşeyleri açık unuttun. Kontağı çevirince herşey kapanmıyor mu? Eğer neden bu ise, biraz daha dikkatli olman lazım benzer durumla karşılaşmamak için.
Neden2 : Akü şarj tutmuyor/olmuyor. Aküyü şarj eden usta aküyü ölçüp sana söylemiştir mutlaka. Söylemediyse bile, şarj tutmayan akü yakında yine boşalacaktır. Yeni bir akü alman gerekecek.
Neden3: Eğer yukarıdaki 2 neden de sorunu çözmüyorsa, bu durumda daha ciddi problemler olabilir. Şarj dinamon bozuk olabilir gibi mesela...

Bence arızanın gereçek kök nedenini bulmadan konuyu çözmüş sayılmazsın.

doğru söylüyorsun umarım Neden1 dir Sorun.diğerleri ise işim zor.Bakalım çalıştırmıcam bi kaç saat sonra akü şayet gene zayıflıyorsa kendi kendine ozaman akü deişcek anlamına gelir sanırım dime?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar