Motor guvenlik ekipmanlarinda ki haksiz kazanc

boy

Her üründe olmasa da çoğu üründe Türkiye'de fiyatlar bazı ülkelere göre (1) oldukça pahalı gerçekten. Hele bazı ürünlerde abartılı fiyatlar söz konusu. Danger0 ben sana ispatlı rakamları söyleyeceğim şimdi, zaten sen de hatırlarsın... Benim CBR 600F Sport un 18000 km bakımında hiçbir problem yaşamamama rağmen, Ali Usta bujilerin değişmesi gerektiğini söyledi ve bujinin 4 tanesine 280 YTL fiyat verdi. Yani tanesi 70 YTL ediyor. Uzun süren araştırmalar ve tırmalamalar sonucu (2) nihayet Louis'den tanesini 16 EUR ya (yani 4 tanesi buradakinin bir tanesine denk geliyor) almayı başardım. Ayrıca Iridium bujinin de çok ucuz birşey olmadığını da bu sayede öğrenmiş oldum :) Belli markalar her ülkede pahalı. Örneğin Dainese için nereye sorarsanız uçuk fiyatlarla karşılaşırsınız. Başka bir örnek... Yine Louis'den tanesini 1 EUR ya getirttiğimiz maske burada 10 EUR, azıcık daha kalitelisi Louis'de 10 EUR iken burada aynı kalitede olanı 40-50 EUR civarlarında. Yani anlayacağınız bu işler ince işler. İthalat-ihracat işleri de kolay değil. Biz o konuda da bayağı araştırma yaptık. Her malı kolayca getirtemiyorsunuz. Daha bu konuda yazabileceğim sayfalar dolusu şey var ama şimdilik bu kadar :)

(1) Geçen hafta Hollanda'ya giden bir arkadaşıma belli kask modelleri için fiyat aldırdım. Telefon edip söyledi. Burada 290 EUR ya alabildiğiniz bir kask, orada 350 EUR fiyata satılıyor.

(2) Buradaki parçacılar (mesela Özen Motor gibi) motosikletten anlayan insanlar olmadığından ve sadece tüccar olarak bu işe girdiğinden bayağı zorlanmıştım.

Danger ilk once kesinlikle ukalalik yapmiyorum tek istegim benim gibi orta halli gurubun bu urunlari hakli fiyatlara satin alabilmesi

Ledo marka aciklayamacagimi biliyorsun ama iyi bak o kiyafetlere hele eldivenlere o con meshur bir markanin ve kuryelerin giydiginden hic degil.

Sanirim ben daha derin bilgi vermeliyim markaya para veriyoruz dediniz iste kalitesi dusundurucu dediniz.Alin size Dainese uretici fabrikasinin adresi .http://www.boggarah.com Modeleri tiklayin ve ustundeki logolara dikatli bakin adrs pakistan .Ben sahsen gezdim oralari 150 ytl ye The North Face kayak takimi aldim Cinden Turkiye satis fiyati 600 USD. Herkez cine gidemez kabul ediyorum ama bu onlari cezalandirmak icin hakli bi sebep degil.Amacim tuketiciyi bilinclendirmektir.Neye para verdiklerini ve gercek maliyetlerini bilsinler.Bu arada motorlari Avrupali olan dostlarima bi sey soylecem Cinde Mercedes dahil olmak uzere buyuk motor firmalari fabrika aciyorlar ve sadece montaj ve kalite kontrolu avrupada yapiyorlar.Sebep acik ucuz iscilik masrafi.Benim sikayetim yok Cinden yada Pakistandan gelmesi konusunda tek istegim fiyatlari delice olmasin.

Bir ABD sitesinde Nolan kasklar:

N60 Trend Helmets
$107.95

N-93 Solid Helmets
$268.95
$168.95On Sale!

N60 için Türkiye fiyatı olarak 150euro gibi bir rakam buldum.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öyle demeyin

Bir ay kadar önce İş nedeniyle Danimarka'daydım

Oh dedim hem gider kıyafetlerimi hem kaliteli hem ucuz olarak alırım.

Meğerse avrupanın en pahalı memleketine gitmişim. Fiyatlar buraya nazaran %50 pahalı. CBR 125 in fiyatı 6200 ytl ye karşılık geliyordu. Aksesuarlarda bir okadar pahalıydı.

Mağazadan birkaç katalog aldım dönüşte buradaki fiyatlarla karşılaştırdım. Adamların yerli ürünleri kendi ülkelerinde bizdekinden daha pahalıydı

Arkadaşlar ben şunu söylüyorum, zeda3000 nin söylediği gibi 40$ lık montu bize 350€ ya satmıyolar, olay bu kadar uçuk değil. Belirli markaları bende araştırdım, dianese, rukko, clover, arai, shoie, agv gibi markaların burdaki fiyatlarını ve yurt dışındaki fiyatlarını inceledim. çoğu burda daha ucuz. Ama dersiniz ki burda ucuza mont bulamıyoruz, yurt dışında var doğrudur. orda markalı olmayan ucuz yerel üretimler var.

Ama şunları da düşünmek gerekir, şirketlerin para harcadığı tek şey kaskın(ve ekipmanın) maliyeti değil. Yeni teknolojiler gelişiyo, kasklar daha aerodinamik, sessiz, güvenli oluyor; montlar gore-tex, cordura gibi özel nefes alabilir ve sürtünmeyi iletmiyecek şekilde üretiliyor. Bunlar yeni teknolojiler ve hiçbir 40$ lık montta bulamayacağınız özellikler.

Boy; ben giyim kuşam dan bahsediyorum, burdaki fiyatlar çok uçuk değil derken.

chaos106; arkadaşım izmirde bulamıyo olabilirsin , ama fuara gelseydin(geldinmi bilmiyorum ama) çok uygun fiyatlara çok kaliteli montlar bulabileceğini anlardın.
Ayrıca http://www.motorcycle-superstore.com/item.aspx?style=20736&department=112&Division=1 linkine girerek icon marka montların amerikada dahi 300$ civarında olduğunu görebilirsin. Varsayımlar üzerinde konuşup sitedeki insanları meşgul etmeyelim lütfen.

Arkadaşlar gidenlerin hepsi de yurtdışında -vergi olmayan Andorra hriç- aksesuarlar araında ciddi bir fiyat farkı olmadığını söylediler.Sözglimi Nolan'ın Türkiye'de 120 euro ya sattığı kask Berlin in en ünlü aksesuar mağazasında -kampanyayla- 110 euro civarında.Bizim alım gücümüz onlarınki kadar olmadığı için kıyaslama yapamıyoruz.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
slm arkadaşlar ben almanyanın fiyatlarını internetten takip ediyorum ve şunu diyebilirim fiyatlar orada biraz daha ucuz ama bazı arkadaşların dediği gibi
orada birkaç milyon sürücü var türkiyedeki rakamı bilmiyom ama zanederim
birkaçyüzbin birde almanyanın vergisi daha az geldik yine bizim tatsız konuya
vergi yanı lafın kısası hem firmayı hem devleti doyuruyoruz

Danger ozzelikle sana yaziyorum cunku sen konuyu anlamadin sanirim. Bana almanyayi diger ulkeleri ornek gosteriyorsun ve ne diyorsun fiyatlar hemen hemen ayni.

1- Almanyada kisi basi milli gelir ile Turkiye arasinda daglar kadar fark var.Burdaki alim gucune gore bu fiyatlarin Avrupa ile ayni olmasi delice.
2-Ben size Almanyadan daha pahali demedim bu mallarin hepsi uzakdogudan geliyor , yok oyle bir sey demeyin sahsen gozlerimle gordum gecen sonbahar ordaydim.Ve fabrika cikis fiyati ile son tuketici fiyati arasindaki ucurumu size gostermeye calisiyorum.Beni hic ilgilendirmez hangi ulkenin kaca neyi sattigi.Bu urunun giris fiyati , alim gucunu ve satis fiyatlarini yan yan koydugumuzda cok orantisiz bir sekil cikiyor.Bu urunler gore-tex fiber koruma gibi tum ozeliklere sahip ve taninmis markalarin etiketlerine sahip.Insanlar isayan ederler ise fiyatlar uygun boyutlara gelir ve herkez bu guvenlik ekipmanlarina sahip olur.Ama senin yaptigin gibi ithalatcilarin haksiz kazancini normal gorursen buyuk bir kitle bu urunlerden magrum bir sekilde guvensiz yolculuk etmek zorunda birakilacaktir.Konu can guvenligi ve eger sen halen bu site uyelerini mesgul edici varsayim oldugunu dusunuyorsan benim diyecek pek lafim kalmadi.Ben sadece urune gercek degerini odemek istiyorum bunun giris fiyati belli satis fiyati belli aradaki haksiz kazanc beni rahatsiz ediyor.Benim kazancim buna musade etmiyor iyi para kazanip kaziklanmaktan rahatsiz olmayan insan icin zaten bu yazdiklarimin bir anlami yoktur.

Arkadaşım bende biliyorum almanyanın alım gücünün bizden yüksek olduğunu, ben burda daha ucuz olması gerektiğine itiraz etmiyorum farkındaysan. Senin dediğin gibi 350€ luk bir montu 40$ a hiçbişekilde veremiyeceklerini söylüyorum.

Bu urunun giris fiyati , alim gucunu ve satis fiyatlarini yan yan koydugumuzda cok orantisiz bir sekil cikiyor.Bu urunler gore-tex fiber koruma gibi tum ozeliklere sahip ve taninmis markalarin etiketlerine sahip

nedense ben buraya koyduğun, veya alibaba sitesindeki hiçbir ürünün üstünde göremedim markalarını. yada gore-tex olduğunu.

Eğer tek derdiniz ucuza mont ve ekipman almaksa, kalitesine bakmayacaksanız, Burdada var ucuz ekipmanlar. Gidip safebet marka kask alabilirsin çok ucuz, fuarda da vardı 100 ytl ye mont. 15 ytl ye eldivende vardı.

Konu can guvenligi ve eger sen halen bu site uyelerini mesgul edici varsayim oldugunu dusunuyorsan benim diyecek pek lafim kalmadi

Ben varsayımla konuşma diye chaos106 arkadaşımıza söyledim, icon montun 90€ olduğunu iddia ediyordu. sende lütfen dikkatli okuduktan sonra mesajlarını yaz.

Benim kazancim buna musade etmiyor iyi para kazanip kaziklanmaktan rahatsiz olmayan insan icin zaten bu yazdiklarimin bir anlami yoktur.

Arkadaşım ben öğrenciyim, ben mi iyi para kazanıyorum??

Ben sadece olaya tek taraflı bakarak kendimi kandırmıyorum senin gibi.

Senin söylediğin çin malı bi motorun fabrika çıkışı 250$. Bize BMW motorları 10 000€ ya satıyolar kazıklıyolar demek gibi oluyo.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sanırım anlaşılmayan en önemli nokta piyasaya hakim olmuş ve "kaliteli" dediğimiz markaların fiyatları ile çin deki ne olduğu belirsiz şeylerin fiatlarının karşılaştırılmasıdır.

Tamam çoğu dünya ülkelerine göre bizde fiyatlar pahalı, ama bunun nedeni daha önce söylediğim gibi sürüm ve talep olmayan bir sektör olduğu için satıcı aradaki farkı kapatmak zorunda ve bunu fiyatlara yansıtır. Bu işi hayrına yapmıyor nihayetinde, o da ister daha çok ve daha ucuza satarak daha çok kazanmayı. Ama gel gör kü sektör şu an buna uygun değil.

Bu arada yukarıda verilen excel dosyasındaki fiyatlara kafam takıldı, sanki onlar fiyat değilde o ürünün ambalajda kaç adet olduğu rakam gibi geldi bana.
Mesela "Price: 10 / - USD (FOB)" denmiş, ben bunun fiyat olmadığı kanaatindeyim (çünkü tüm çeşitlerde bu yazıyor) yani USD kısmı boş gibi. Arayın pazarlık yaparız gibi sanki :) Bilmem ben mi çok kuruntuluyum :)

danger0 senin gelir seviyen avrupa ülkelerindeki insanlarla aynı olabilir. O yüzden bize yüksek gelen rakamlar sana normal geliyor anlaşılan.

Aramızda Avukat varsa bilir... veya ticaret...

FOB - Free on Board

demek sanırım...

Bu da ilgili fiyatlara Container'a konduktan sonraki maliyetlerin yansıtılmadığı anlamına gliyor... Free on Board yanlış hatırlamıyosam Container ile Gemiye yüklenene kadar olan maliyeti belirliyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar Çin mallrı konusundaki görüşlerinize kısmen katılıyorum.Fakat kendi sektörümden edindiğim bazı izlenimleri size ileteyim.İstedim.Ben toptan kumaş işi yapıyorum sektöre Çin Kore İnonezya Taiwan ve Wietnam gibi ülkelerden mallar giriyor.Çin e antidumping uygulandıgı için antidumping olmayan ülkelerden( örnek olarak indonezya) çin malları ülkeye giriyor.Yani menşei değiştiriyorlar.unu oylemek istiyorum kısaca Çin malları kalitesizdir diye bir yanılgıya girmeyelim.Çinde cok kaliteli mal üreten fabrikalar var.Ben bir Keeway kullanıcısıyım.Ve bu duruma guvendiğim için aldım.Fakat çin malı kullanlıcaka eger oldukça iyi araştırmak gere.Sİze türkiye ve çin maliyetleri açısından benims ektörümden örnekelr veriym
burada kumaşın üstüne baskı yaptırmak isterseniz düzyle araındaki fark 1 dolardır metre başı
orada ise 15-20 cent civarı.
buraa ortalama kalıp için 2000-2500 dolar para harcarsınız.
orada ise bir desenden 3000m sipariş verirseniz kalıp parası almazlar
ve burdaki üretimden daha kalitelidir.
sonuc olarak ne kadar doğru bir mantıkdır bilemiyorum ama tüme varım yaparsak.Avrupa malları ile Çindeki malalrın arasında bu kadar fark olamsı normaldir.Ve kalite arasında cok buyuk farklar olucağına da inanmıyorum.Sonuç olarak Avrupadaki firmalar da örneğin italyan firmaları dusuk maliyetler nedeniyle çindeki fabrikalarda üretim yaptırmaktalar.Eger içimizde kalite acısından arastırma yapabilecek kadr kalifiye bi arkadasımız varsa bence çin malları araştırmaya değer.

free on board=üretilen ülkede gemiye yukleemdir
cif= custom insurance freight yani
sigorta ve tasımacılık fiyatları dahildir.
gümrükcü ve ithalatcı arkadaslarımız varsa hatalarımız duzeltip aydınlatsınlar bizi bi zahmet

Son düzenleme:
Dostlar herseyden once eger birini kiracak bir sey dedi isem ozur dilerim amacim tuketici yani bizleri bilgilendirmek.Neye ne icin para odediklerini bilsinler.
Eyon yok sen kuruntulu degilsin o fiyattir ben dis ticaret isini 7 seneden fazla yapiyorum ve bunun yuksek okulunuda yurt disinda okudum.Fiyatlar fix merak etme.
Hakan abi bilir Cinden Spyder marka kayak montu aldim kirmizi ne kadar kaliteli oldugunu kendi de gormustu.Taklit filan degil adamlar uretim fazlasini pazarlarda satiyorlar.Ben fiyatlari cikarir iken gumruk ve nakliye masraflarini kattim.Ne ise sonuc su ithalatci firmalar Avrupa ve benzeri ulkelere bakarak bu fiyatlandirmayi yapiyorlar.Sonuc olarak bayilik cercevesinde oldugu icin kaymagini ithalatci firma yemektedir.Peki biz tuketici bu yalani bunlarin suratina vurursak ne olur.Bilgisayar piyasasinda oldugu gibi fiyat surekli duserek gercek boyutlarina ulasir.Ben o firmalarin kazanmalarini istiyorum ama dogru olan surumden kazanmaktir.Bir monttun satis fiyatina o dukkanin tum giderlerini tam olarak bindirerek satmaya kalkmak yanlis.Tek dilegim ticareti anlayan bir ithalatci bunlari surum fiyatina pazara sunarak herkeze satmaya calismasidir.Inanki o kisi herkezden daha cok kar edecektir.

gdm

arkdaslar bi gordugumu soyliyim

ben gecen yaz amaerikadaydim alaska newyork ve miamide harley davidson magazalarini gezdim

kasklar 130 dolardan basliyor onlarda yarim kafa

guvenligi diger markalara gore bilmiyorum nasildir ama amerikadada her eyalette farkli vergi orani var bu fiyatla r degisiyor bir tane alayim dedim 180 dolara cikti uzerinde 155dolar falan yaziyordu vazgectim

simdi yuk olmasin Turkiyeden alirim dedim cunku bizdede yakasik ayni

tabi bunu sadece h-d kasklari icin soyluyorum..

nacizane dusunurken bi katkisii olsun..

...

Eyong' Alıntı:
Bir de o adamlar açısından bakmak lazım olaya. Kışın iş olmadığı halde o dükkan açık kalacak, eleman su elektrik telefon kira vergi giderleri ni hesaplamak lazım. E bu adam babasının hayrına yapmıo bu işi nihayetinde parada kazanacak. Yani sürümü fazla olmayan bir mal olduğu için fiyatlar pahalı, her gün 100 tane kask satsa istediğimiz fiyatlara iner zaten.

Yani kısacası talep artmadığı sürece fiyatların düşmesini beklemeyin.

Yanlış mantık! İnternetten bir örnek; ADSL yaygınlaştı da ucuzladı mı? Kalite mi kazandı?
ÖTV dolayısıyla bir haftada motor satıcılarının geçen sezonda sattıkları kadar motor sattıklarını Hürriyet yazdı.
İnsanların canını ilgilendiren bir konuda bir kaç kişinin "iştah" larının,
gözlerinin, ceplerinin iyice doymasını bekleyemeyiz sanırım.

Çözüm? Bu sistemde yok!

aldıgın malın kalıtesını ve markasını arastır ist dan daha uygun alabılırsın acele etme:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar