Motor Düzensiz Çalışıyo Yardımmmmm...

Herkese merhaba... ufak bi problemim var dicem ama problem ufak gibi durmuyo jinlun 250 motorum var daha yeni bakımdan çıkardık motoru segmanlarını değiştirdim güzelce topladık motoru sente ayarı güzelce yapıldı ama şu an motorum çok düzensiz çalışıyo sabah çalıştırmakta çok zorluk çekiyorum sesi değişti çok baırıyo düzensiz çalışıyor kalkışlarda aşırı zorluk çekiyorum stop edip duruyo fazla gaz verip motor bağırınca anca kalkıyo yerinden ama fırlayıp gidio anlamsızlıklar dizisi sonra yokuş aşşa kompresöre bırkınca eskiden patır patır ses gelirdi egsozumdan çok hoşuma giderdi
artık yok o ses anlamsız bi uğultu var gaz koluna tepki verme süresi gecikti motorun bazen giderkn tekliyo .. motorun sağına soluna bakarken emme manifoldunda çatlaklr gördüm fakat bu çatlarlar öncedende vardı gibi hatırlıyorum ama bu kadar büyük değildi . emme manifoldu yırtık olması bu kadar saçmalığa neden olurmu yoksa başka bi yerde sorun mu var teşekkür ettim herkese şimdiden...

Bir cok nedeni var elektirik tesisatından senin dediğin emme manifoldu ve karbüratör diyorum ama karbüratör ihtimali düşük

elektrik tesisatından değil eminim çünkü onun acısını yaşadım motor belli bi devrde teklemeye başlıyodu sonra elektrik tesisatı ile uğraştım düzeldi . bu arıza başka bi sebepten galiba emme manifoldu kalıyo geriye bi tek

Herkese merhaba... ufak bi problemim var dicem ama problem ufak gibi durmuyo jinlun 250 motorum var daha yeni bakımdan çıkardık motoru segmanlarını değiştirdim güzelce topladık motoru sente ayarı güzelce yapıldı ama şu an motorum çok düzensiz çalışıyo sabah çalıştırmakta çok zorluk çekiyorum sesi değişti çok baırıyo düzensiz çalışıyor kalkışlarda aşırı zorluk çekiyorum stop edip duruyo fazla gaz verip motor bağırınca anca kalkıyo yerinden ama fırlayıp gidio anlamsızlıklar dizisi sonra yokuş aşşa kompresöre bırkınca eskiden patır patır ses gelirdi egsozumdan çok hoşuma giderdi
artık yok o ses anlamsız bi uğultu var gaz koluna tepki verme süresi gecikti motorun bazen giderkn tekliyo .. motorun sağına soluna bakarken emme manifoldunda çatlaklr gördüm fakat bu çatlarlar öncedende vardı gibi hatırlıyorum ama bu kadar büyük değildi . emme manifoldu yırtık olması bu kadar saçmalığa neden olurmu yoksa başka bi yerde sorun mu var teşekkür ettim herkese şimdiden...

sentesi 1-2 diş atlak olmasın çift silindirin birazzahmetlidir sentesi+ dedigin
gibi hava emiş manifoltunda delikler varsa fazla hava alır zor çalışır gazı ani verdiğinde stop eder falan. jikle ister.. sıkıntılıdır tek tek kontrol et derim dostum

sentesi 1-2 diş atlak olmasın çift silindirin birazzahmetlidir sentesi+ dedigin
gibi hava emiş manifoltunda delikler varsa fazla hava alır zor çalışır gazı ani verdiğinde stop eder falan. jikle ister.. sıkıntılıdır tek tek kontrol et derim dostum

valla dostum sentesini burda bi oto motor tamirci abimiz var o yaptı üst ölü noktada ayarladı herşeyi yaptı işindede iyidir kendisi geçen gittim masanın üstüne renault megan ın motoru koymuş onu dağıtıyo falan :mrgreen: ama dediğin gibide olabilir belki bir iki diş kaçmıştır ayarı .emme manifoldu hortumunud nerde bulcam bilmiorm zor bulunan bi parça gbi gelio bana önce bi çatlak yerleri kalitali banltla kapatıp deniycem eğer düzelirse tmm düzelmezsee SENTE ayarı yaptırcaz:pr: istanbuldayım avrupa yakasında işinin ehli ama öğrenci adama göre fiyat çekecek bi usta varmı bildiğiniz???:silent:

evet abilerim yokmu fikirleri olan şu olayı bi çözelim artık canıma tak etti ya :(((((((((

üstadlar bi yardım ya

Son düzenleme:
egzosundan patırtının gitmesi iyi birşey aslında bujilerin görevini iyi yerine getiriyor demektir bu.peki bu işlemleri yaptırdığında karbüratör tamamen sökülüp temizlenmesi yapıldımı diyaframında patlak olabilir.bahsettiğin sorun elektrik arızasından çok karbüratörün benzin emişindeki probleminden kaynaklanıyor gibi geldi bana.benzin ve hava ayarını tekrardan bir motosiklet ustasına göstermeni tavsiye ederim hatta bu iş için servislere gitme bunu bir mahalle ustası daha çok iyi ayarlıyabiliyor çünkü.Bendede tek silindirlisi vardı bu makinanınkomple karbüratörünü değiştirmek zorunda kalmıştım.Değiştirdiğimde hiçbir sorun kalmamıştı hatta son hızımda gerçekten bir artış olmuştu.Bunların en gıcık sorunu titreşim ve parça bulunmuyor.

hadi hayırlı olsun motoru baştan yaratmışsın, diyecem sorun var diyosun,önce sentesini bi gözden geçir bi diş ilerde veya geride olabilir,ama anlattığına göre geride budurumda ateşleme geç oluyo (rötar sözkonusu)verebiliyosan biraz avans ver :cat:eğer zamanlama yerindeyse yakıt kalitesii etken olabilir veya ateşleme sistemini kontrol et.:cat:

GKN

anlatttığın şeyler motorun sente atladığnı gösteriyo..
diyelimki sende doğru, o zaman seganlara gelelim
segmanları yenilettim demişsin, pistonla beraber setmi deiştirdin yoksa segman mı kestirdin veya aldın motora?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar