Motor Dostluğu

Şimdi küçük bir anımı sizlerle paylasmak istiyorum ben anadolu yakasında oturuyorum.ve gecenlerde karsıda bir işim cıktı hadımköy e gitmem gerekti. bindim motoruma ve cıktım yola kavacık civarlarına geldiğimdi bir sigara içmek için kenara cektim sigaramı içtim ve bindim tekrar motoruma ama o da ne marşa basıyorum calısmıyor.küçük bir arastırmadan sonra benzinimin bittiğini anladım yedeğe düşmüştü ve 50km gitmem gerekiyordu.ama daha 16.kmde bitti küçük bir arızadan olabilir diye tahmin ettim buji,hava filtresi,karbüratör,vs,basladım motoru itmeye ama ağarda fazla itemedim motor bmw f 650 ama işin enteresan yanı o kadar motorcu gecti yanımdan bi tanesi durmadı oysaki ben o kadar motorcuya yardım etmiştim sasırdım tabiki heralde bu sıcakta uğrasmayalım dediler :)ve aradan bir zaman sonra gözüm ileriye bakarken ters yönden süratle gelen bir ısık gördüm ve 10sn sonra yanımda bir racing belirdi bu racing 5 dakka önce yanımdan 180 le gecen motordu ve yardımcı oldu 1 lt kadar benzin cektik para falan talep etmedi ve beraber yola koyulduk ve o günden beri cok iyi arkadasız ve ailece görüşüyoruz demek istediğim motorcu arkadaslar yolda kaza yapan veya arıza yapan biri olduğunda tereddüt etmeden duralım insanlık namına .taksiciler bile birbirlerini tutuyor otobüscülerde biz niye korumayalım birbirimizi motorcunun motordan ve motorcudan daha iyi bir dostu olduğunu zannetmiyorum.küçük bir konu daha gecen bir taksiciyle tartısan kurye vardı 2 taksici 1 motorcu hemen daldım tabi aralarına olay sona erdi bu kadar basit herkese güneşli günler .

Yardım yapmak lazım gercekten.. Ben de hemen hemen bütün arızalı gördüklerimin yanında durup yardıma ihtiyac var mı diye sorarım :rendeer: işin doğrusu da bu oLMalı :)

böyle bir durum için kendi adıma şöyle bir sebebim var.

4 tekerlilerin birçoğu bize saygı göstermezken biz birbirimize saygılı ve destekçi olmalıyız.

Buna benzer bir hikayeyi geçen hafta bende yaşadım. 2. köprüden anadolu yakasına geçerken tam köprü girişinde arka lastiğim patladı. Lastiğin inme süresince köprüyü geçebildim. Bir süre neler yapabilirimle uğraşırken sanırım yanımdan o sürede hiç geçmediyse 50 nin üstünde arkadaş geçti. En güzel çare bir çekici ile anlaşıp gitmek oldu.

Neyse olayın nasıl yaşandığı önemli değil ama bana sorarsanız en azından şunu yapabiliriz. Tabiki bu düşünce daha önce paylaşılmış da olabilir. Grup içinde yeni olduğum için fark etmedim. Gruba ait yani il ayrımı yapmadan bir flama veya benzeri bir işareti motorlarımızın üstünde taşımak. Bu sayede birbirimizi yollarda da olsa daha rahat tanıyabilmek. Haaa diyeceksiniz ki usta taşısak ne olur niyet önemli olan.

Elbette ki haklısınız ama hani belki bir etkisi olursa diye....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
her sıkışan motorada durmak ne derece doğru olur oda tartışılır,her an her şeyle karşılaşabiliriz,tipine şekline bakarım öyle yardım ederim,tesadüf yaşadığımız şu dünyada başımıza neler geleceğini kimse bilemez

her sıkışan motorada durmak ne derece doğru olur oda tartışılır,her an her şeyle karşılaşabiliriz,tipine şekline bakarım öyle yardım ederim,tesadüf yaşadığımız şu dünyada başımıza neler geleceğini kimse bilemez

arkadas dogru soyluyo bize yapilmis bir oyunda olabilir bu devirde adam iki kisidir sen yanastigin zaman belki motorunu bile gasp edebilir!

Arasıra ben de alakasız yerlerde sigara içmek için duruyorum. Motorun yanında gören diğer motorcular sürekli ya duruyorlar, ya da birşey olup olmadığını işaretle anlaşıp devam ediyorlar. Benim çok hoşuma gidiyor bu iş tabii. Ege'de bu yardımseverlik kesinlikle daha yaygın, bunu bizzat gözlemleyebiliyorum..

ben kim olursa olsun durup yardım edebilecegim bir şey var mı diye sorarım,aslında motorculukla alakası yoktur bunun insanlık meselesidir...
Şöyle bir durum var ben scooter kullanıyorum oyunu kurallarına göre oynayıp yamaha motora biniyor kaskımı takıyor montsuz eldivensiz yola cıkmıyorum...
ben yolda kalsam(Allah korusun...) kaç tane SS yada Enduro motosiklet sahibi durur hep merak ederim...
bizi sokakta görüp aaa scootercı deyip geçen yardıma koştugumuzda neden durdun der gibi bakan /aslında yardıma muhtac oldugunun farkında olmayan/asalakları kanım almıyor(kusura bakmayın)!!!

saygılar :rendeer:

dün sahil yolunda bi kardeşimiz motorunu iterken gördüm .. durdum .. hayırdır benzin falanmı .. yok elektrik arızası... gibi bişeyler soyledi.. dedim bin seni zytinburnuna kadar itiim .. (((:) galiba biraz çekindi .. yok ite ite götürrüm dedi . teşekür etti bende yoluma devam ettim ... yardımlaşmak güzel şey .. ihtiyacı olana duruyorum .. müsaitsem tabi

ben kim olursa olsun durup yardım edebilecegim bir şey var mı diye sorarım,aslında motorculukla alakası yoktur bunun insanlık meselesidir...
Şöyle bir durum var ben scooter kullanıyorum oyunu kurallarına göre oynayıp yamaha motora biniyor kaskımı takıyor montsuz eldivensiz yola cıkmıyorum...
ben yolda kalsam(Allah korusun...) kaç tane SS yada Enduro motosiklet sahibi durur hep merak ederim...
bizi sokakta görüp aaa scootercı deyip geçen yardıma koştugumuzda neden durdun der gibi bakan /aslında yardıma muhtac oldugunun farkında olmayan/asalakları kanım almıyor(kusura bakmayın)!!!

Ben dururum kardeşim. Motorun ve motorcunun büyüğü küçüğü olmaz.

Extreme1925' e hak vermiyor değilim. Bende scooter kullanıyorum. Bizler pizzacı sucu motorcular değiliz. Gerek tepeden tırnağa full korumamız ile gerek trafik kurallarına harfiyen uymamız ile bizde motosiklet kültürünü özümüze sindirmiş insanlarız. Bizimde tarzımız bu; scooter. Ama maalesef insanlardaki şu pizzacı sucu scootercı kanısı yüzünden çoğu zaman büyük motorlu arkadaşlardan gerekli ilgiyi göremiyoruz. Bende merak ederim hep yolda başıma bişey gelse kaç Racingci Endurocu durup ilgilenme nezaketini gösterir ? (Sözüm meclisten dışarı arkadaşlar. Bu sitede bulunan, yazan arkadaşların belirli bir seviyedeki olgunluğa ulaşmış olduklarını biliyorum. Ama yollarda öyleleri varki...)

jesse canm sen yolda kalırsan benı kesın ara senı ben ıterım sekermmm adanaya kadar:D yane ıstanbula senı ıtmeye gelınce adanaya getırmek zorundayım sekerm:D:D :) gkn cım kusura bakma senın kıza(jesse) yavsamıorm:D yanls anlama olmasnn

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar