Motor Devir Alımı ve Şehirlerarası Taşıma hakkında yardımınıza ihtiyacım var

Merhabalar

Ben ilk motorumu satın alacağım kısmetse,daha önce CBR125 kullanıyordum ama akrabamın üzerineydi hiç motor satın almadım.Motor devir alırken yasal işlemlerden hiç anlamıyorum.İnternette noterde temiz kağıdı olmadan devir olmaz diye yazmışlar.Onun haricinde ruhsattaki şase numalarını vs karşılaştırın demişler ben o numaraları motorun üzerinden okumayı bilmiyorum.(Superlight 200)

Bir de motoru Bilecik'ten Ankara'ya taşıyacağım.Nasıl yapabilirim bunu?Otobüsün altına verin diyorlar ama kimse kesin bir bilgi vermiyor.Yani bir nevi alabilirler de,alamayabilirler de durumu söz konusu.

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Sti

Sorunuzun sadece tasima kismina yanit verecek bilgim var. Evet otobusle tasimak cok mantikli cunku maliyet dusuk,ayni zamanda rahat rahat geliyo. Her otobuscu almayabilir. Ama illaki bitanesi alacaktir merak etme. Hayirli olsun :)

Hocam notere gidin kimliğinizi verin 110-120 TL arası bişey noter ücretini cebinize koyun, onlar hallediyor herşeyi.

Otobüs konusunda forumda çok konu var. Ama garajda otobüsün şöförüyle konuşup anlaşırsanız 1-2 bilet parasına motoru, 1 bilet parasına da sizi götürür. Forumu otobüsle taşıma konusunda kurcalayın çok malzeme çıkar :)

Alakasız olucak ama şunu söylemek isterim,cbr125ten sonra kubadan her yönüyle pişman olacaksınız.Tecrübeyle sabittir.

Teşekkür ederim herkese hocam doğrudur ancak 3.000 TL ye temiz CBR olsaydı emin ol alırdım.8.500 falan olsa aslında CBR250 alabilirdim de artık yapacak bir şey yok.Yine de ben tarzını falan beğendim.Aslında Racing daha çok seviyorum da dediğim gibi bu fiyata ancak bu kadar. :)

Otobüsler ile inşAllah anlaşabilirim.İçimdeki endişe,ya bulamayacağım ya da aşırı fiyat söyleyecekleri yönünde.Gerçi yol uzun da değil otobüs 30 TL istiyor kişi başı,arkadaşımla gideceğiz.Motoru bağlamak için ipi falan yanıma alayım değil mi adamlarda olmayabilir çünkü?

Sürerek neden götüremiyorsun?

Hocam yolların durumu felaket.Yani bu yolda sürsem kesin kaza yaparım diye düşünüyorum.Hiç kışın motor sürmedim.Yazın sürdüm hep.Aslında işte sürsem,kendime tam güvensem 3.5 saat yol fazla değil de hem motoru tanımıyorum çok,sıkıntı çıkarmasa bile kışın yani yollar gizli buzlanma,kar yağışı falan felaket.

2. motorumu eskişehir'den bir arkadaşdan aldım(aslında bilecike yakın bir yerde).Motor hala orada ve havaların düzelmesini bekliyorum istanbul'a getirmek için.Sırf uzun yol tecrübesi ve motorun dinamiklerini öğrenmek amaçlı doğru zamanı kolluyorum,zira en keyifli ve en doğru getirme şekli bana göre bu.Tecrübeniz yoksa motorda zaten riske girmeye gerek yok ama kış şartlarına alışkın birisi olarak sadece korktuğum konu buzlanma durumudur dolayısı ile 3-7 derece arası bir hava yakaladığım zaman en düşük olarak motoru almaya gideceğim.Yaklaşık 100-130 km hızla,3 yada 4 molalı kasmadan bir sürüşle 4-5 saat arası yol tutar sanıyorum ,buda uzun yol tecrübesi bakımından güzel bir ilk adım olacak benim için.İŞte bu tür fırsatları değerlendirme adına kaçırmamak lazım,benim cebimden belki 100 tl fazla çıkacak ama o yol keyfini yaşamanın verdiği tad hiçbir yerde bulunmaz,alacağınız tecrübede cabası..

geçen gün bir başka arkadaşımız da sormuştu bu soruyu aşağıdaki cevabı vermiştim...

"merhaba ustam... ben de birkaç yıl önce denizliden aldığım ATV 'yi aydın kuşadasına nasıl getiririm diye düşünürken senin sıkıntılarını yaşamıştım... kendi bilgim dahilinde bir iki tavsiye vermek isterim umarım işine yarar...,

uzak mesafelerde nakliye için birkaç seçenek mevcut:

1) motosikletin lastiklerini ve gidonunu söküp motosikletin çevresine olabildiğince az hacim kaplayacak şekilde kontraplak bir kutu imal edebilirsin... bu kutuyu ptt kargo (en ucuzu muhtemelen ve pazarlıksız) ya da çeşitli kargo firmaları (pazarlık edilebilir) kütahyaya yollayabilirsin... kargo firmaları kapalı kutu istiyor... kutuyu herhangi bir motosiklet mağazasından temin etme ihtimalin de var... yani motosiklet mağazasına satış için gelen motosikletlerin kutusunu isteyebilirsin... başın ağrımaz, gözün arkada kalmaz, istediğin adrese getirirler ama ne olursa olsun masraflı olur...

2) aydın - kütahya arası tren mevcut diye biliyorum... kargo bölümü varsa sıkıntı olmaz uygun fiyata halledersin... kargo bölümü yoksa ikna kabiliyetine bağlı olarak vagona da alabilirsin belki (tamamen fikir bu gerçeklik payı nedir bilmiyorum)...

3) arkadaşların da dediği gibi otobüs şöförleriyle anlaşıp bagaja atabilirsin... tanıdığın varsa sıkıntı yapmazlar ve aynaları sökünce sığar... ya da motosikletinin yerden yüksekliğini ölç sonra gidip bir otobüs bagajını ölç garanti olsun... en fazla 100 200 TL ye iş biter... sen de aynı otobüse binip yoluna bakarsın...

4) her şehirde yük taşıma ve nakliye ambarları bulunur... oraya gidersin hacım... motoru kamyonun sırtına bindirip güzelce bağlarsın... arkandan gelir... güvensiz gibi gözükebilir ama güvenlidir... sadece motosikletini iyi sabitle bir de branda ile kapat... fiyatı da uygundur... benim pedere aldığımız KYMCO MXU 300 ATV otobüs bagajına sığmadı... binip gelecektim az kalsın ama denizli ambarlardan 150 TL 'ye kuşadasına getirdiler... biraz kurcuklamışlar motoru boğmuşlar zor çalıştı ama sıkıntısız geldi çok şükür...

5) birkaç tane şehirler arası evden eve nakliye firmasını ara durumu anlat kesin yardımcı olurlar... boş gidip gelmemek için kendi aralarında sürekli irtibat halindedirler... aydın kütahya arası kasasında yer olan bir kamyon bulunur elbet...

hiçbirisi olmazsa motosikleti bi otoparka bırak 10 15 güne kadar havalar açılır yağışsız bir gün seçer geze geze gidersin... pikap kiralama emin ol kargodan pahalıya gelir...

yolun açık olsun ustam umarım yardımım dokunmuştur..."

kbR

Merhabalar

Ben ilk motorumu satın alacağım kısmetse,daha önce CBR125 kullanıyordum ama akrabamın üzerineydi hiç motor satın almadım.Motor devir alırken yasal işlemlerden hiç anlamıyorum.İnternette noterde temiz kağıdı olmadan devir olmaz diye yazmışlar.Onun haricinde ruhsattaki şase numalarını vs karşılaştırın demişler ben o numaraları motorun üzerinden okumayı bilmiyorum.(Superlight 200)

Bir de motoru Bilecik'ten Ankara'ya taşıyacağım.Nasıl yapabilirim bunu?Otobüsün altına verin diyorlar ama kimse kesin bir bilgi vermiyor.Yani bir nevi alabilirler de,alamayabilirler de durumu söz konusu.

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Kardşim geçengün ki konuyu açan kişi bendim. Ben dün sabah 8 de Aydın'a gittim ege ulaşım ambarıyla anlaştım. Önce motosikletin satış işlemlerini yaptık, daha sonra yamaha bayisin den kasa teğmin edip bağlama kemerlerine 50 tl gibi bi ucret ödeyerek paketlettim. Allah razı olsun yamaha bayisin den. Adamlar okadar titiz paketlediler ki yaza bütün işimi gücümü bırakıp ta Aydın'a bakıma götürücem motorumu nasip olursa. 230 TL de ege ulaşıma bayıldım motorumu verdim otobusle döndüm nasip olursa yarın motorum adrese teslim edilicek. En güzeli ele minnet etmeden kendi şeyini kesip yemek :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar