ön jantla ne ilgisi var? endurolarınki 18- 19 falan, gidon kısa mı değilmi bilmiyorum heralde orjinal ama bugün motorcuya götürdüm bakıyormuş gibi yapıyormuş gibi geldide ben rulman ya da teker dediler dedim o da rulman dedi ön rulman 150 tl fiyat verdiÖn jantın büyükse ya da gidonun kısaysa bu durum karşına çıkabilir...
motor nedir ben de çok merak ettim.
ön jantla ne ilgisi var? endurolarınki 18- 19 falan, gidon kısa mı değilmi bilmiyorum heralde orjinal ama bugün motorcuya götürdüm bakıyormuş gibi yapıyormuş gibi geldide ben rulman ya da teker dediler dedim o da rulman dedi ön rulman 150 tl fiyat verdi
hyosung gt 250 comet
Ön jantın büyükse ya da gidonun kısaysa bu durum karşına çıkabilir...
yok daha neler. ön rulmanları çıkarttırın elinize alın sanayilerdeki rulmancılara gidin aynısını alın 150 tl nedir ya en fazla 30 40 lira isterler.
gidon rulmaniysa işçilikle beraber 150 düzgün bir fiyat...yalnız gidon rulmani bozuksa o bahsettiğiniz olayın tam tersini yapar motor...yani zor döner öyle oynak olmaz..rulmanin içindeki misketler dış zarfa oyuk acar ve orada takılı kalır...gidon rahat dönmez...viraj döndükten sonrada toplamaz sağa sola çeker...yavas ve düz giderken ise rulman zor döndüğü için motor daha stabil olur yani bir nevi direksiyon amortisoru varmış gibi hissettirir
Gidon rulmanı sağa sola çekme yapmaz. Benim Mondial'in gidon rulmanı bozulmuş, ortada takılma yapıyor ama sağa sola çekme yok. Elimde yedeği var müsait bir zamanda değiştiricem rulmanı.
o zaman motorcu neden öyle dedi daha motora bile binip gezmeden dükkanın içinde koydu teşhisi, küçük bir motorcuda değil "tayfun motor", şimdi nasıl anlatsamki kullanmak lazım bana lastikten gibi geliyordu ön lastik sanki yere yapışıyor motor sağa sola kolay yatıyo yani nasıl desemki yüksek hızlarda pek sıkıntı olmuyoda ben lastikten diyordum ama michelin lastikci lastikde sorun yok dedi
valla kardeş ben usta değilim tecrübelerle konuşuyorum,şimdi usta şöyle yapsın böyle kontrol etsin demek haddimize değil ::utangac:
gidon rulmanı yerde değil ön lastik havadayken kontrol edilir,takılmamı var boşluk mu var en güzel yere değmezken belli eder..
lastikde öyle gözle ancak dişleri bitikse yorumlanır,söküp balans makinasına bağlanırsa belli eder jantla beraber durumunu..
lastiğin kaç km de?....motosiklet lastikleri düşük veya yüksek hava ile kullanırken deforme olmaya çok müsaittir..
lastik eksik veya fazla hava ile uzun süre kullanılmışsa ya tabanı erken aşınır yada yanakları..
buda dengesiz kavrama sebepleridir..lastikler 15bini geçmişse değiştir yok değilse bir müddet daha kullan alışınca sorun etmeyeceksin belkide..
sonucu yazarsan bizimde merakımız gitmiş olur..kolay gele:cat: