motor blogunu açtım.resimler.

motoru söküp takmayı sevdiğim için hemde motorun bakımını yapmak için motor blogunu yardım. yalnız havalı vidalama makinesi gerçekten lazım. motorun şasiye bağlanan vidalarını açmak tam 3 saatimi aldı. motorun üzerindeki vidaları sökmekte çok zorlanıyorum. şöyle fiyatı uygun bir kompresör ve havalı vidalama makinesi bakınıyorum. motor blogunu hafif falan zannettim hiçde öyle değilmiş. şu an 3. güne girdi. çalışıyorum. hemde zaman buldukça yavaş sökmeye çalışıyorum. debriyaj ve manyetoyu sökersem motor blogunu yarıp şanzumanı kontrol edeceğim.

şimdi debriyaj balatalarının oturduğu yerde sanki bi parça eksikmiş gibi boşluk var uc kısımda normalmidir. balatalar ileri geri oynuyor.debriyajı değiştirtmiştim.
AqApgQ.jpg

silindirlerin üstleri simsiyah kurum bağlamıştı temizledim dahada temizlemeye devam edeceğim
ngAB21.jpg

ZVL0Q0.jpg

burdada motor blogundaki marş motorunu tutan bacaklardan biri kırılmış nasıl oldu hiç bir fikrim yok. bu konuda ne yapmamı önerirsiniz.
ql4rP3.jpg

gAkB8L.jpg

poRLzL.jpg

Elinize sağlık, kolay gelsin. Motoru neden söktünüz ne yapmak istiyorsunuz ? Marş motoru bağlantı yerinin kopması için alüminyum kaynağı yapılabilir ama motoru tamamen söküp karteri ele almak lazım.

Çift silindir2de motor nedir? , daha önemlisi bu kadar temiz pistonlar hayret ettim doğrusu? geçen aylarda segman yenierken benim motor piston üstü bildiğin teflon gibi simsiyahtı bu kadar temiz olmasının sebebini merak ediyorum , katkı yada pistonlar yenilendi yahut siz temizlediniz? yoksa nedir?

Carbon temizlenmis halleri o imis :)

Ne bileyim , bendekini ısrarım üzerine ancak ÇARK'A tutarak temizleyebildik oldukça sert aynen teflon gibi idi , usta arkadaş faydalı kurum pistonu eritmez biraz kurum iyidir dediğini hatırlıyorum buna rağmen temizletmiştim , blok üzerinde görünce herhal yeni açılı bloktur nasıl bu kadar temizdir derken sanırım cevaplanmış oldu:)

Sorunun cevabi
ya balata yalis eksik takilmis
Yada-ve debriyaj baski flansi yerine oturmadan
yaylar vidalar sikilmis
sonuc: terslik yanlislik var

Regal raptor. Pistonun uzerini temizledim. Wd40 siktim biraz sildim bu sekilde oldu biraz daha ugrasip parlaticam. Havali tornavida lazim vidalari sokemiyorum. Nerden bulabilirim uygun fiyata. kullanan varmi. Mars motorunu actim. Onun resimlerini yarin aticam. Birde subap contalarinida degisicem acmisken

Motoru komple Açtığın zaman,
o kırık parcayıda alıp dogru sanayııye gıtmelısın,

ve alemınyum kaynakcısına kaynattırmalısın,,,
Bu arada o debrıyajdakı bosluk normal,
Cunkı YYLARI SIKTIGIN ZAMAN ZATEN KAPANACK,

kOMPLE Kapalı olsa eger debrıyaj sıkıldıgı zaman motor ayıramaz ve ayırmada sıkıntı yasanır,,,

Motoru komple Açtığın zaman,
o kırık parcayıda alıp dogru sanayııye gıtmelısın,

ve alemınyum kaynakcısına kaynattırmalısın,,,
Bu arada o debrıyajdakı bosluk normal,
Cunkı YYLARI SIKTIGIN ZAMAN ZATEN KAPANACK,

kOMPLE Kapalı olsa eger debrıyaj sıkıldıgı zaman motor ayıramaz ve ayırmada sıkıntı yasanır,,,

Debriyaj bagli zaten sokmedim sadece yaylari soktum

Arkadaşlarla gezip mola verdigimizde stop halinde onlarin motor bloklari cıt cıt cıt diye ses yapiyor benimkinde hiç ses yok sadece egsoz cıt cıt yapiyor genlesme dedikleri sey bu hedhalde benim motor neden yapmiyor yeni oldugundanmi acaba

başlığı görünce web sayfası gibi bişiy açıldığını düşünen tek ben miyim:silent:

marş motorunun parçalarını açıp temizliyorum.açtığımda içinde kömürün aşınan parçaları doluydu kum şeklinde kömür parçaları doluydu:

rotor
ng7LZM.jpg

orta kısım aynı zamanda mıknatıslar buraya takılmış.
j25VZW.jpg

burada dişli mekanizması var. bu dişli mekanizması motorun çalışması için gereken deviri sağlıyor. marş motorunun torklu aynı zamanda da motorun calışması için hızlı dönmesi lazım. devir yükselten mekanizma bu
L4a1V0.jpg

burası en önemli kısım marş motorunun kömürleri. kömürlerin bitmesine daha çok var. yalnız 2 tane kömür çıkar diye düşündüm. 4 tane çıktı bu kömürlerin arkasına yay giriyor yay kömürleri dışa doğru ittirirken içe doğru bastırıp rotoru takıyordum. ama en fazla 2 taneye kadar yapabiliyorum 4 tanesini nasıl yaparım bilmiyorum.varsa bi yolu yordamı dinlerim.

Bende kaç gündür internet sitesi açtın diye konuya girmiyorum,motor bloğu :)

Havalı torklu makinelerin yerini şimdi şarjlıları aldı,komprasör filan boşuna uğraşmayın
Yeterince para ayırabilirseniz şarjlı

Yok daha makul birşey isterseniz sahibinden sitesine çok iyi makineler düşebiliyor

hava makinası yeri gelince boya yapmak için havalı zımpara bağlayıp zımpara yapabilirim. yeri gelince lastik şişirim. yeri gelince kompresör olarak kullanabilirim. çok işe yarıyor.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
debriyajda ki o boşluk normaldir... yoksa debriyaj ayırmaz... tecrübeyle sabittir...:cherry:
kolay gelsi....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar