Yağ olduğuna eminim yağ seviyesi de normal. Hiç öyle yağ olan bi yerden geçmedim ama farketmeden geçmiş olsam bile başka yerlere de bulaşması gerekirdi. Sadece bloğun sol tarafında var, epeydir kullanıyorum hiç böyle bi şey yaşamamıştım.Dostum selamlar, yağ olduğuna emin misin ? Yağ seviyesinde net anlaşılır bir azalma var mı ? Bence yoldaki bir birikinti bulaşmış bloğa doğru ve sıcaklık etkisiyle leke yapmış.
Bloğa giren-çıkan bütün hortum ve borulara bak, etraflarında yağ birikmiş olan var mı diye. Eğer herşey muntazam ise mutlaka uygun sıcaklıkta motor bloğunu özellikle yıka ve öyle sür. Takip et, yine oluyorsa bir yerlerde gevşeme durumu vardır.
Zaten yangın riski dolayısıyla motor bloğunda hiçbir zaman yağ damlası olmamalı. Yıkamak, güzel bir Pazar aktivitesi olur.
Normal değil..
Yağ seviyesi fazlamı ?.. Fazlaysa keçelerden birinden atmış olabilir..
Hararet falan yaptırdıysanız contalardan da atabilir...
Banada ilk paragraftaki bahsettiğiniz şey gibi geldi.Dostum selamlar, yağ olduğuna emin misin ? Yağ seviyesinde net anlaşılır bir azalma var mı ? Bence yoldaki bir birikinti bulaşmış bloğa doğru ve sıcaklık etkisiyle leke yapmış.
Bloğa giren-çıkan bütün hortum ve borulara bak, etraflarında yağ birikmiş olan var mı diye. Eğer herşey muntazam ise mutlaka uygun sıcaklıkta motor bloğunu özellikle yıka ve öyle sür. Takip et, yine oluyorsa bir yerlerde gevşeme durumu vardır.
Zaten yangın riski dolayısıyla motor bloğunda hiçbir zaman yağ damlası olmamalı. Yıkamak, güzel bir Pazar aktivitesi olur.