Motor bloğunda yağ

Motosikleti
2024 Yamaha MT-25
Motor 2900 km de blokta bu şekilde yağ damlaları var normal mi?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Normal değil..
Yağ seviyesi fazlamı ?.. Fazlaysa keçelerden birinden atmış olabilir..
Hararet falan yaptırdıysanız contalardan da atabilir...

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dostum selamlar, yağ olduğuna emin misin ? Yağ seviyesinde net anlaşılır bir azalma var mı ? Bence yoldaki bir birikinti bulaşmış bloğa doğru ve sıcaklık etkisiyle leke yapmış.

Bloğa giren-çıkan bütün hortum ve borulara bak, etraflarında yağ birikmiş olan var mı diye. Eğer herşey muntazam ise mutlaka uygun sıcaklıkta motor bloğunu özellikle yıka ve öyle sür. Takip et, yine oluyorsa bir yerlerde gevşeme durumu vardır.

Zaten yangın riski dolayısıyla motor bloğunda hiçbir zaman yağ damlası olmamalı. Yıkamak, güzel bir Pazar aktivitesi olur :).

Motosikleti
2024 Yamaha MT-25
Dostum selamlar, yağ olduğuna emin misin ? Yağ seviyesinde net anlaşılır bir azalma var mı ? Bence yoldaki bir birikinti bulaşmış bloğa doğru ve sıcaklık etkisiyle leke yapmış.

Bloğa giren-çıkan bütün hortum ve borulara bak, etraflarında yağ birikmiş olan var mı diye. Eğer herşey muntazam ise mutlaka uygun sıcaklıkta motor bloğunu özellikle yıka ve öyle sür. Takip et, yine oluyorsa bir yerlerde gevşeme durumu vardır.

Zaten yangın riski dolayısıyla motor bloğunda hiçbir zaman yağ damlası olmamalı. Yıkamak, güzel bir Pazar aktivitesi olur :).
Yağ olduğuna eminim yağ seviyesi de normal. Hiç öyle yağ olan bi yerden geçmedim ama farketmeden geçmiş olsam bile başka yerlere de bulaşması gerekirdi. Sadece bloğun sol tarafında var, epeydir kullanıyorum hiç böyle bi şey yaşamamıştım.

Normal değil..
Yağ seviyesi fazlamı ?.. Fazlaysa keçelerden birinden atmış olabilir..
Hararet falan yaptırdıysanız contalardan da atabilir...

Motoru öyle sıkıştırdığımı düşünmüyorum genel olarak cadde içinde 3 - 4 bin ana yollarda 5 - 6 bin devirlerde kullanıyorum sadece düzlükte biraz basıp fazla da zorlamadan yavaşlıyorum. Bunu çok sık yapmıyorum bazen motor fan açıyor o da antalya sıcağında normaldir diye düşünüyorum hararet çok nadiren 3 dişin üstüne çıkıyor.

Motor bazen 2. vitese düşüş yaptığım zaman sanki benzini bitmek üzereymiş gibi gaz yemiyordu stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyordu bi alakası olabilir mi?

Motosikleti
Forza 250

Banada ilk paragraftaki bahsettiğiniz şey gibi geldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar